BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Αν ο πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει, ο εισαγγελέας το βλέπει φυσιολογικό;

Τοποθέτηση της Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου, κυρίας Διαμαντούλας Κρητικού, στην συνάντηση κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα στον Τύρναβο 4.8.2021.

kritikou-diamantw_2

25
0

Αγαπητοί κτηνοτρόφοι και αγρότες από όλη τη χώρα.

 Δεν μας λυγίζει εμάς ο καύσωνας και είμαστε εδώ για τα δίκαιά μας. 

 Ο πραγματικός καύσωνας είναι αυτός των μεγάλων προβλημάτων που μας έχει ανάψει η Κυβέρνηση. Ο φυσικός καύσωνας σε λίγο θα φύγει αλλά ο καύσωνας των προβλημάτων μας δεν φεύγει από την αδιαφορία της κυβέρνησης, που πιστεύει ότι με χορούς,  πανηγύρια,  φιέστες και  παχιά λόγια για την ΚΑΠ, θα μας εξωραΐσει.

 Τα προβλήματα μας μεγάλα και καταγράφηκαν και αναλύθηκαν από όλους που μίλησαν ή θα μιλήσουν μετά από μένα. 

 Εγώ θα ασχοληθώ με δύο προβλήματα που μας πονάνε γιατί μας κλέβουν το βιός μέσα από τα χέρια μας. Δύο προβλήματα που γνωρίζει η Κυβέρνηση και ο ΟΠΕΚΕΠΕ εδώ και πολύ καιρό και κλείνουν το μάτι στους απατεώνες, που εάν δεν λυθούν ΤΩΡΑ, θα ξεκινήσουμε άμεσα, όλες τις νομικές διαδικασίες για αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ΚΛΟΠΗ μέσα και έξω από το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ .Τα αίσχη της κατανομής Εθνικού αποθέματος και Βοσκοτόπων να μην περάσουν εις βάρος μας το 2021.

 Θα ξεκινήσω πρώτα με το θέμα του Εθνικού Αποθέματος. 

Πήραν το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ πάνω από 75 εκ. βασικής ενίσχυσης με οριζόντια μείωση από το 2017 έως το 2020, τα χρήματα έφυγαν από γεωργούς και κτηνοτρόφους και πήγαν σε βοσκότοπο σε καλή γεωργική κατάσταση και αγρανάπαυση, δηλαδή σε αγριελιές και πουρνάρια. Στα τέσσερα χρόνια μαζί με το πρασίνισμα αυτά τα ποσά ξεπερνούν τα 140 εκ. ευρώ. 

Δεν είναι όμως τα ποσά μεγάλα, είναι και η πρόκληση μεγάλη. Σε 15 άτομα που είδαν το φώς της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν δει που βρίσκονται τα βοσκοτόπια και που δεν έχουν δει ενώτιο προβατίνας και κατσίκας, τους  κατανεμήθηκε  ΕΑ  το 2020 «για να κουρεύουν πουρνάρια» πήραν 630.000 ευρώ, δηλαδή κατά Μ.Ο 42.000 ευρώ που είναι δέκα έως δεκαπέντε φορές πάνω από τον Μ.Ο των πληρωμών μας.  

Είναι αυτό ίση μεταχείριση ή «καραμπινάτος» αθέμιτος ανταγωνισμός με τις υπογραφές του υπουργού και των υπευθύνων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Το πιο σημαντικό που είναι και ανήθικο πέρα για πέρα για τους κτηνοτρόφους, που μέρα νύχτα ξεροσταλιάζουν δίπλα στα ζώα τους, είναι ότι πήραν από 140 ευρώ από 4.500 κτηνοτρόφους  για να τα δώσουν προίκα σε 15 ρουσφέτια. Είναι αυτό απάτη ή όχι και μας κουνάνε και το δάχτυλο; Ας πάει λοιπόν ο υπουργός με τους 15 γιατί αυτός υπέγραψε τα δικαιώματα γιατί οι 4.500 κτηνοτρόφοι και αγρότες  θα είμαστε απέναντι του. 

Το ότι το ξέρει και δεν έχει κάνει τίποτα επιβεβαιώνει τον συνάδελφο κτηνοτρόφο, νομίζω από την Λάρισα, που είπε ότι είναι η χειρότερη πολιτική ηγεσία του υπουργείου που πέρασε ποτέ. 

 Ο πρωθυπουργός ξέρει ότι πήραν επιδοτήσεις παράνομα από 4.500 κτηνοτρόφους - αγρότες και τις έδωσαν σε 15 αετονύχηδες; Και εάν ο πρωθυπουργός δεν προλαβαίνει ο εισαγγελέας το βλέπει φυσιολογικό;

Εμείς αυτό ξεκινήσαμε και θα το ανατρέψουμε. Ειδικά το 2021 που από ότι ξέρετε όλοι στις περιοχές σας δεν μπορείτε να δηλώσετε γιατί ξεφυτρώνουν στα δημόσια βοσκοτόπια σαν τα μανιτάρια νεόκοποι μιμητές σαν τους ανωτέρω 15, δεν θα επιτρέψουμε να μοιραστεί ΕΑ εάν αυτό δεν ξεκαθαρίσει.

Έχουμε ζητήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία για την Δυτική Μακεδονία και μπορείτε να το κάνετε και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι για την κάθε περιφέρεια. Εμείς με τους αγώνες μας και το νόμο θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο.

 Και έρχομαι τώρα στα βοσκοτόπια. Απαράδεκτη καθυστέρηση από ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ που τα 9,6 εκ. στρέμματα που η χώρα κέρδισε για τους κτηνοτρόφους με απόφαση και Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αντί να δοθούν σε κτηνοτρόφους δόθηκαν βορά σε επιτήδειους και άσχετους με την γεωργική δραστηριότητα. 

Από αυτή την ενέργεια είμαστε διπλά χαμένοι.

Μας ζημιώνει γιατί εκτάσεις κτηνοτρόφων πήγαν σε άσχετους με παράνομες διαδικασίες και τους πληρώνουμε από πάνω και τα δικαιώματα με δικές μας επιδοτήσεις ενώ  οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν στα αλήθεια με το επάγγελμά μας δεν μπορούν να βρουν.

Για το λόγο αυτό γίνεται αγώνας για να μοιράζονται τα βοσκοτόπια σε κτηνοτρόφους όπως μέχρι το 2014. Σε αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη για την συμβολή του στην ανάδειξη του θέματος. Θέλουμε όμως να του πούμε ότι μαζί με την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) εμείς θέλουμε από το 2021 να σταματήσει η τεχνική λύση και να γίνει από κοινού Περιφέρεια, Δήμοι και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων. Έτσι θα φύγουν όλοι οι «αεριτζήδες» παλιοί και νέοι από τη γη μας για να δούμε προκοπή. Δεν θα γίνει αυτό το 2022 όταν θα έχουν βολευτεί όλοι οι αεριτζήδες που υποσχέθηκε ο υπουργός στον περιφερειάρχη.

Με αυτό τον τρόπο οι Δήμοι θα αποκτήσουν ένα μικρό έσοδο για να κάνουν τα στοιχειώδη για τους κτηνοτρόφους. 

Μην μας πουν ότι δεν υπάρχουν τα διαχειριστικά σχέδια γιατί πρέπει να μας εξηγήσετε πώς τώρα από το 2015 μέχρι σήμερα ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα βάζει στην τεχνική λύση. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς και καλύτερα.

Προτείνω επίσης να φυτεύσουμε έξω από το ΥΠΑΑΤ αγριελιές Φλώρινας και έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πουρνάρια για να δουν από πρώτο χέρι πώς πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνουν για το εθνικό απόθεμα

 Αλλά κυρίως να μην γίνεται εκδήλωση ή ομιλία για την νέα ΚΑΠ όπου ο εκπρόσωπός μας δεν θα είναι παρών. 

             Αμύνταιο, 05/08/2021

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΗΜΟΥΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος