BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Επιβεβαιωμένη εστία αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρο κοντά στην Θεσσαλονίκη

Επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς, για την Αφρικανική Πανώλη του Χοίρου (ΑΠΧ), μία εστία της νόσου σε νεκρό αγριόχοιρο, στον οικισμό Βαμβακιάς, του Δήμου Βόλβης, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Wild-Pig-scaled

57
1

Σας ενημερώνουμε ότι στις 05.02.2024 επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς για την Αφρικανική Πανώλη του Χοίρου (ΑΠΧ) (Διεύθυνση Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών-Τμήμα Μοριακής Διαγνωστικής, Αφθώδη Πυρετού, Ιολογικών, Ρικετσιακών και Εξωτικών Νοσημάτων) μία (1) εστία της νόσου σε νεκρό αγριόχοιρο στον οικισμό Βαμβακιάς, του Δήμου Βόλβης, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης εφαρμόζονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται στον κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2020/687 της Επιτροπής και στο υπ. αριθ. 260918/14.01.2009 (B’ 75) Εθνικό Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ΑΠΧ.

Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας για την πιστή εφαρμογή των διαλαμβανόμενων στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους.

Τέλος τονίζεται η σημασία της παθητικής επιτήρησης στην έγκαιρη ανίχνευση του νοσήματος.

Δείτε την ανακοίνωση εδώ
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-02-2024 09:31ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ

Είμαι κάτοικος Βαμβακιάς και έχω χοιροτροφική μονάδα. Που ακριβώς βρέθηκε αυτός ο νεκρός αγριόχοιρος;;; Ουτε οι τοπικοί κυνηγοί ούτε οι τοπικές υπηρεσίες (Θηροφύλακες, δασαρχείο κλπ.) δεν γνωρίζουν για αυτο το περιστατικό!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος