BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Συνεργασία Βιοζωκάτ και Pimenas για εξειδικευμένα μείγματα ζωοτροφών μηρυκαστικών

Μια νέα σειρά από εξειδικευμένα μείγματα ζωοτροφών, σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες διαφόρων φυλών μηρυκαστικών και στα κυρίαρχα ελληνικά διατροφικά σχήματα, «φέρνει» στην αγορά η συνένωση δυνάμεων μεταξύ της βιομηχανίας ζωοτροφών «Βιοζωκάτ» και της start up εταιρείας «Pimenas».

synergasia-viozwkat-pimenas

Λεωνίδας Λιάμης

880
0

Η συνεργασία ήρθε να καλύψει ένα κενό της αγοράς, στο κομμάτι της εξειδικευμένης διατροφής των ζώων, καθώς το κάθε ένα μείγμα, όπως επισημαίνεται από τους εμπνευστές του εγχειρήματος, παράγεται με ακρίβεια και στοχεύει να ενισχύσει την υγεία και την παραγωγικότητα των ζώων από τέσσερις ξένες φυλές αιγοπροβάτων, που αυξάνουν τον πληθυσμό τους, καθώς με την αποδοτικότητά τους έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα κτηνοτρόφου.

Για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων μειγμάτων, μάλιστα, οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες αξιοποίησαν τη γνώση και τη διαρκή υποστήριξη ειδικών συμβούλων διατροφής από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Προς το παρόν έχουν λανσαριστεί προϊόντα για τις φυλές προβάτων και αιγών Ασσάφ, Φλορίντα, Μουρθιάνο Γραναδίνα, που προέρχονται από την Ισπανία και τη Ζάανεν από την Ολλανδία, ενώ οι εταίροι αυτή την περίοδο είναι στη φάση σχεδιασμού μειγμάτων και για τη διατροφή των κρεοπαραγωγών βοοειδών.

«Ως μια πρωτοπόρος βιομηχανία ζωοτροφών που εξειδικεύεται στα μικρά μηρυκαστικά και μας αρέσουν οι νέες προκλήσεις, αγκαλιάσαμε την ιδέα με τους γεωπόνους μας και σε συνεργασία με την Pimenas, δημιουργήσαμε μία καινοτόμο σειρά ζωοτροφών, που είχε ανάγκη η αγορά», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Τριανταφύλλου, αντιπρόεδρος της Βιοζωκάτ, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή των προϊόντων.

Στο κομμάτι της διανομής, την αποκλειστική αντιπροσώπευση των νέων ζωοτροφών στην Ελλάδα και την Κύπρο, διατηρεί η Pimenas. «Η σωστή καθοδήγηση όσων παραγωγών επενδύουν σε ζωικό κεφάλαιο υψηλής γαλακτοπαραγωγής είναι επιβεβλημένη», εξηγεί ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Pimenas, Νίκος Κολτσίδας, συμπληρώνοντας πως «η διασφάλιση των διατροφικών τους αναγκών είναι το πρώτο και πλέον σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επιτυχημένης αξιοποίησης του βελτιωμένου γενετικού υλικού που έχουν στην εκτροφή τους». Ο διευθύνων σύμβουλος της Pimenas και δρ ζωικής παραγωγής του ΑΠΘ

Ιωάννης Καϊμακάμης, σημείωσε πως «η τεχνογνωσία, η καινοτομία, η διεθνής συνεργασία, η εξυπηρέτηση των αναγκών των κτηνοτρόφων και το ηθικό εμπόριο, αποτελούν μέρος της στρατηγικής μας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος