BACK TO
TOP
Agrothessaly

Οι νέες εκδόσεις των Axion 960 Terra Trac από την Claas στη 13η AgroThessaly

Η Γ.ΧΙΓΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. συμμετέχει στην 13η έκθεση AgroThessaly στην Λάρισα από 9 έως τις 12 Μαρτίου, εκεί όπου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει τα ανανεωμένα Claas Axion Terra Trac με το σύστημα CEMOS και τις νέες επιλογές σε ερπύστριες.

301219_01

Βασίλης Σοφός

27
0

Το Claas Axion Terra Trac είναι πρώτο ερπυστριοφόρο τρακτέρ µε πλήρη ανάρτηση. Το ενσωµατωµένο, καινοτόµο σύστηµα Terra Trac βασίζεται στην τεχνολογία που χρησιµοποιείται επί του παρόντος σε θεριζοαλωνιστικές µηχανές που έχουν προσαρµοστεί ειδικά για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των τρακτέρ.

Το Axion 960 Terra Trac συνδυάζει τα πλεονεκτήµατα ενός ερπυστριοφόρου τρακτέρ όσον αφορά την πρόσφυση και την προστασία του εδάφους µε τα πιο άνετα χαρακτηριστικά οδήγησης ενός συµβατικού τρακτέρ. Και με την ατελείωτη δύναµη των 445 αλόγων µπορεί να πραγµατοποιήσει οποιαδήποτε εργασία του ζητηθεί.Η Claas προσθέτει εδώ δύο επιπλέον επιλογές ερπυστριών στα ισχυρά μοντέλα της Axion, κάνοντάς τα ακόμη πιο ευέλικτα εκεί όπου το ελαφρύ πάτημα είναι αναγκαίο, όπως για παράδειγμα οι εργασίες λιπασματοδιανομής. Τα Axion Terra Trac βρίσκονται στην αγορά από το 2019, διαθέτοντας, πέρα από υψηλή ιπποδύναμη, το προηγμένο σύστημα ερπυστριών στο πίσω μέρος, που προσφέρει με τις αναρτήσεις του μεγάλη ευελιξία, χαμηλή πίεση του εδάφους και καλύτερη πρόφυση.

Εκτός από τις βαριές και λιγότερο βαριές εργασίες έλξης, όπως είναι καλλιέργεια του εδάφους, και χάρη στην εξαιρετική προστασία του εδάφους, τα τρακτέρ ακολουθούν με το βάδισμά τους πλήρως το εδάφος, με τη διαδρομή της ανάρτησης στα 120 χιλιοστά και την εξαιρετική άνεση στην οδήγηση μέχρι τα 40 χλμ/ώρα. Επίσης, τα μοντέλα εκτελούν ποικίλες δραστηριότητες, όπως η διασπορά λιπασμάτων σε χωράφια, η μεταφορά σιτηρών ή ζαχαρότευτλων κατά τη συγκομιδή ή ακόμα και το κούρεμα σε ευαίσθητες περιοχές μεγάλης έκτασης.Ως συμπλήρωμα στις τρέχουσες εκδόσεις ερπυστριών πλάτους 635 και 735 χιλιοστών, η Claas κάνει τώρα διαθέσιμες δύο νέες εκδόσεις για ακόμη πιο ευέλικτη και ασφαλή διαχείριση του εδάφους. Για χρήση χωρίς προβλήματα σε καλλιέργειες σειρών, για παράδειγμα διανομή οργανικού λιπάσματος σε καλλιέργειες ή εργασία με τσάπες, η εταιρεία προσφέρει τις στενές ερπύστριες των 457 χιλιοστών (18 ιντσών).

Από το φθινόπωρο του 2021, τα Axion είναι επίσης διαθέσιμα με ερπύστριες πλάτους 890 χιλιοστών (35 ιντσών), αλλά το συνολικό πλάτος παραμένει κάτω από τα 3 μέτρα. Αυτές οι ερπύστριες, λέει η Claas, είναι ιδανικές για περαιτέρω μείωση της ζημιάς του εδάφους και της συμπίεσης σε χωράφια και λιβάδια και χάρη στον ενεργό έλεγχο δεν υπάρχει ζημιά στην επιφάνεια σε κλειστές στροφές. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, οι στενές ερπύστριες των 457 χιλιοστών καθώς και οι τυπικές των 635/735 χιλιοστών μπορούν πλέον να παρέχονται με ρύθμιση πέλματος 3,00 μ./120 ιντσών σε επιλεγμένες αγορές.

Να σημειωθεί ότι τα νέα Axion Terra Trac μπορούν να εξοπλίζονται στο εξής με το σύστημα φουσκώματος ελαστικών CTIC στον μπροστινό άξονα, με τα μπροστινά ελαστικά να φουσκώνουν χρησιμοποιώντας τον αεροσυμπιεστή για το σύστημα πέδησης με αέρα.Tα μεγάλα ερπυστριοφόρα τρακτέρ Axion Terra Trac 930 και 960 έχουν πλέον τον κορυφαίο και επί του παρόντος μοναδικό σύστημα αυτόματης μάθησης οδηγών και βελτιστοποίησης μηχανημάτων CEMOS. Η αρχιτεκτονική του τρακτέρ με τις ερπύστριες πίσω απαιτούσε μια ειδική προσαρμογή των περιοχών της πίεσης των ελαστικών και του έρματος, καθώς ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της ελκυστικής προσπάθειας από ό, τι με τα τυπικά τρακτέρ μεταδίδεται μέσω του πίσω άξονα και των ερπυστριών και δεν μπορεί να υπάρξει βάρος των τροχών στον πίσω άξονα.

Με το Axion Terra Trac, για παράδειγμα, το σύστημα CEMOS περιλαμβάνει μόνο την πίεση των ελαστικών στον μπροστινό άξονα, ενώ ο οδηγός πρέπει να εισέλθει με ειδικές ρυθμίσεις στο πίσω σύστημα. Επίσης, το πρόσθετο έρμα στον πίσω άξονα συνήθως δεν είναι απαραίτητο λόγω της μεγάλης περιοχής επαφής. Χάρη στο CEMOS, το Axion Terra Trac- που έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι το πιο φιλικό προς το έδαφος τρακτέρ στην αγορά- είναι τώρα ακόμα πιο αποτελεσματικό, πιο ευέλικτο και ακόμη πιο φιλικό προς το έδαφος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία