BACK TO
TOP
Agrothessaly

Πιο γρήγορα οι παραδόσεις τρακτέρ, μεγάλη η ζήτηση για παρελκόμενα

H έναρξη των Σχεδίων Βελτίωσης σε συνδυασµό µε την επιστροφή στην κανονικότητα στην προµήθεια των µηχανηµάτων, έδωσαν τον ρυθµό στη φετινή Agrothessaly.

50-51_2_2

Γιώργος Κοντονής

8015
6

Μοντέλα τρακτέρ του 2022 και του 2023, αρκετές προτάσεις για drones ψεκασµού, παρελκόµενα-καινοτοµίας για το µπόνους µορίων στα Σχέδια Βελτίωσης και µία πλήρης βεντάλια προτάσεων γεωργίας ακριβείας, παρουσιάστηκε από τους εκθέτες.

Η Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης εµφανίστηκε πάνοπλη στην έκθεση, παρουσιάζοντας την αναβαθµισµένη δενδροκοµική σειρά 5G της John Deere ενώ στις προτάσεις της για τις ανοιχτές καλλιέργειες ξεχώρισαν οι 5E και 5Μ µε ή και χωρίς καµπίνα.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην  Agrenda  που κυκλοφορεί


Τα βλέµµατα τράβηξε µεταξύ άλλων η βραβευµένη σειρά John Deere 6Μ σε µοντέλα για κάθε απαίτηση καθώς και η ανασχεδιασµένη νέα σειρά 6R. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν επίσης οι καινοτόµες πνευµατικές µηχανές για σπορά και λίπανση της αυστριακής APV, της οποίας αποκλειστικός αντιπρόσωπος στη χώρα µας έγινε πρόσφατα η Agrotech.

∆εν πέρασαν παρά λίγοι µήνες από τότε που η New Holland παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα γενικής χρήσης T5S, µε την εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, να τα έχει µαζί της στο χώρο της έκθεσης, ως τις νέες προτάσεις της εταιρείας στη νευραλγική κατηγορία 90-100 ίππων. Όποιος επισκεπτόταν το χώρο της εταιρείας πάντως, σίγουρα πρόσεξε και το ολοκαίνουργιο New Holland T7.315 HD ντυµένο µε το χρώµα «Blue Power» και µέγιστη ισχύς 313 ίππους. Όπως µάλιστα µας αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ, Μπάµπης Μαυρίδης, σύντοµα αναµένεται να δούµε στη χώρα µας και τα τρακτέρ της New Holland που κινούνται µε µεθάνιο (Methane Power), µε τις συζητήσεις ήδη να έχουν ξεκινήσει µε ενδιαφερόµενους αγοραστές-κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του βιοαερίου. Παράλληλα, στον στόλο των τρακτέρ που παρέθεσε η εταιρεία, ξεχώρισαν το Puma 200 AFS Connect και το Goldoni Q80 Low Profile.

Όλη την γκάµα των νέων τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας Ferrari (VEGA, THOR, DRACO) µαζί µε τις ολοκαίνουργιες πνευµατικές σπαρτικές µηχανές ακριβείας Gaspardo Chrono και Manta και φυσικά τις φρέσκιες προτάσεις της Claas όπως το εµβληµατικό Axion 960 TERRA TRAC, είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες στο χώρο της εταιρείας Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ. Παράλληλα οι επαγγελµατίες στο χώρο της χορτονοµής και χορτοδεσίας έδειξαν µεγάλο ενδιαφέρον για τα Claas Rolland 520 RC (στρογγυλού θαλάµου χορτοδετική), Disco 3150 TRC (χορτοκοπτικό 3µ.) και Quadrant 4000 (τετράγωνη χορτοδετική).

Αυτοματισμοί στα δέντρα με ομπρέλες, κορφολογητές λύνουν τα χέρια και δίνουν μόρια στα Σχέδια Βελτίωσης

Στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος αρκετών αγροτών προς τα παρελκόµενα παρατήρησαν παράλληλα πολλοί από τους εκθέτες της Agrothessaly, αποδίδοντας το ρεύµα αυτό τόσο στα νέα Σχέδια Βελτίωσης, που λόγω µικρού προϋπολογισµού κατευθύνουν πολλούς σε λύσεις εξοπλισµού, όσο -κυρίως- στη καινούρια συνθήκη που έχει συνθέσει η κατάσταση µε τους εργάτες γης. Όπως θα σχολιάσει ο Νικόλαος Παντελεηµονίτης διευθυντής πωλήσεων επιχειρηµατικής Μονάδας Kubota της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, ιδιαίτερα δηµοφιλής επιλογή αποτέλεσαν οι οµπρέλες συγκοµιδής Agromelca που ταιριάζουν άριστα µε τις επιλογές τρακτέρ της Kubota.

Το Τρακτέρ της Χρονιάς 2023 McCormick X6.415 P6-Drive και το «διαµάντι» της Landini Rex 4.100 GT Roboshift, ξεχώρισαν παράλληλα στο χώρο της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, µε τις δύο αυτές εταιρείες να συνεχίζουν την πολύ καλή τους πορεία στην ελληνική αγορά.

Τα τρακτέρ Massey Ferguson και ιδιαίτερα τα δενδροκοµικά MF 3S πρωταγωνίστησαν στο περίπτερο του Οµίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Πρόκειται για τρακτέρ µε εντυπωσιακό στυλ και υψηλές επιδόσεις, µε τη σειρά να αποτελείται από έξι εκδόσεις µε πέντε µοντέλα, από 75 έως 120 ίππους. Οι πολλές αυτές επιλογές επιτρέπουν την εξατοµίκευση των τρακτέρ ανάλογα µε τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Τα 7ης γενιάς Fendt 700 Vario (200-300 ίππων) που έκαναν παγκόσµια πρεµιέρα το περασµένο καλοκαίρι τράβηξαν τα βλέµµατα στο χώρο του Οµίλου KOUIMTZIS, ο οποίος φυσικά είχε φέρει µαζί και τα δοκιµασµένα τρακτέρ Fendt 210 F Vario και 314 Vario. Το Goldoni Compact VLB 75 µε την special περιβολή «Around Europe 2022» έδινε τον τόνο για τις επιλογές δενδροκοµικών που είναι σε θέση να προσφέρει ο Όµιλος KOUIMTZIS στους Έλληνες παραγωγούς.

Με τα τρακτέρ Lamborghini, Zetor και Hurlimann η παρουσία της εταιρείας «Η ∆ήµητρα ΑΕ» ήταν δυναµική. Ιδιαίτερα δηµοφιλείς αποδείχτηκαν οι σειρές της Lamborghini Spire F, Strike Stage V αλλά και οι προτάσεις της εταιρείας στον ψεκασµό µε τα ιταλικής κατασκευής Caffini.

H TractorGPS µε ηγετικό ρόλο στον κλάδο της Γεωργίας Ακριβείας παρουσίασε µεταξύ άλλων τα drones ψεκασµού XAG, τις επιλογές αυτόµατης διεύθυνσης Trimble και µετρητικά όργανα.

Στον εξωτερικό χώρο, η εταιρεία Αντωνάκης παρουσίασε την 6άµετρη πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Cirrus 6003-2C, η οποία χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και µε ακρίβεια απόδοση και είναι ιδανική για µεγάλες εκµεταλλεύσεις.

Η εταιρεία Στασινός είχε φέρει µαζί της την πνευµατική σπαρτική Lemken Azurit 10, η οποία ετοιµάζεται για δοκιµή στους ελληνικούς αγρούς για σπορά καλαµποκιού. Παράλληλα η εταιρεία, παρουσίασε τη λύση µηχανικής ζιζανιοκτονίας Steketee µε 6 σειρές. Πρόκειται για σκαλιστήρι γραµµικών καλλιεργειών µε αυτόµατο τιµόνι και κάµερα ανίχνευσης.

Τα µηχανήµατα κατεργασίας εδάφους Alpego, οι τελευταίας τεχνολογίας λιπασµατοδιανοµείς DCM αλλά και τα µηχανήµατα αµπελώνων -οπωρώνων (κορφολογητές, αποφυλλωτές κ.α.) Orizzonti γέµισαν το χώρο της Alpellas µε κόσµο.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

18-03-2023 21:43Τακης

πήγα να κάνω σχεδιο.εγκεκριμεβος υπομμετρου 6.1 μου ζητάει 30.000 στο λογαριασμό να,έχω σαν αποδεικτικό τρακτερ δε μπορώ να πάρω κ παρελκόμενα μου λέει πρέπει να βάλεις αποθήκη φωτοβολταϊκά παπάδες...βέβαια μιλάμε για τεράστιο ποσό οσδε με 150 στρεμματα τριφιλλια καλαμποκια και δεν έχω μόρια.. το αποτέλεσμα???δεν θα μπει κανείς σε σχεδιο με τι να μπει???ότι να ναι ζητάνε GPS καινοτομίες κ αρχιδια.και θα προσθέσω το εξής γ αυτό έβγαλαν δανειο γ αγροτες από 3000 έως 25.000 άτομο 2 έτη ώστε μμνα δουλέψουν οι τράπεζες και να πάρουν οι νέοι όλοι???μήπως μας παίζουν???αναρωτηθείτε...και παλέψετε με ότι έχετε πάρτε μεταχ και να τα αφησουν εκεί όλοι να τα κοιτάνε τα GPS και τις σπαστικές.μαθαμε στη τεχνολογία που???στην Ελλάδα??με τι μέλλον??του κρεμασμένος???εξωτερικό θα έλεγα ναι αλλά σχεδια εκει

Απάντηση

18-03-2023 19:05Νέος Αγρότης

Πολλές αρλούμπες βλέπω. Μόνο έξοδα για τον αγρότη χωρίς έσοδα. Πως θα χρεωθούμε χωρίς να μπορεί να γίνει απόσβεση του εξοπλισμού.? Αυτοί δεν ζητάνε επαγγελματίες αλλά ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ. Αυτά που αναγράφει το άρθρο είναι εκτός πραγματικότητας. Πουλάνε άρον άρον εξοπλισμό για scrap όσοι έχουν χρεωθεί με τέτοια προγράμματα. Παιδιά μακριά δεν αξίζει το άγχος γιατί δεν είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο που να ωφελούν τον αγρότη αλλά τον έμπορα, οι μελετητές και οι τράπεζες βολεύονται.

Απάντηση

18-03-2023 18:54Τασος

Με το καινούργιο σύστημα εμάς που είχαμε κάνει σχέδια κ τα υλοποιήσαμε δεν μας δίνει την δυνατότητα να ξανά επενδύσουμε σε μηχανήματα πάνω στις καινούργιες καλλιέργεια που θελουμε να ασχοληθούμε…νομίζω πως αυτό εινε λάθος κ θα πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι κ να δώσουν μια λύση άμεσα..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

18-03-2023 15:46Γιωργος

Κσμια ζητηση και κανενα ενδιαφερον.ολα διαφημιση και ψεμματα με εντολη της κυβερνησης.προπαγανδα και εξαπατηση.οι αντιπροσωπειες κλαινε με μαυρο δακρυ.ο κοσμος εχει φτωχια και δυστυχια με καινουριο τρακτερ θα ασχοληθει;;; Τωρα γινεται χαμος.πουλανε παρα πολλοι μεταχειρισμενα.εγκαταλειπουν τις περιουσιες τους μετα απο 4 χρονια κυβερνησης του αφορισμενου.καταστροφη και πονος

Απάντηση

18-03-2023 10:30Δημήτρης

Εντάσσονται τα drones στα σχέδια βελτίωσης ως καινοτομία;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία