BACK TO
TOP
Απόψεις

Αµετάβλητο το τοπίο στο βαµβάκι

∆εν υπήρξαν σηµαντικές αλλαγές για τη σοδειά των ΗΠΑ στην τελευταία έκθεση προσφοράς/ζήτησης βάµβακος που ανακοινώθηκε από USDA.

papadogianis_M

Γιάννης Παπαδογιάννης

16
0


Στην εικόνα της παγκόσµιας παραγωγής είχαµε αύξηση των αρχικών και τελικών αποθεµάτων για τη σεζόν 2019-2020, η οποία όµως δεν επηρέασε τις χρηµατιστηριακές τιµές. Στη φυσική αγορά, µπαίνουµε στην εποχή συγκοµιδής της βραζιλιάνικης σοδειάς και οι µεγάλοι αγοραστές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει ανησυχία για την παραγόµενη ποιότητα και τις υποδοµές µεταφορών. Το βραζιλιάνικο βαµβάκι αυξάνει τις εξαγωγές του, η γρήγορη µεταφορά είναι µειονέκτηµα.


Αν και λίγο όψιµη η σοδειά βάµβακος στις πιο πολλές περιοχές εξελίσσεται οµαλά. Τα στρέµµατα είναι αυξηµένα από πέρυσι κι εφόσον ο καιρός βοηθήσει µπορεί να έχουµε αύξηση της ελληνικής παραγωγής. Αναφορικά µε τις προπωλήσεις για ανοιχτά συµβόλαια οι τελευταίες δουλειές κλείστηκαν στα 3-3,5 σεντς πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘19. Βλέπουµε δηλαδή πως παρά τη χρηµατιστηριακή πτώση η βάση αδυνατεί να ενισχυθεί και παραµένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα εδώ και µήνες. Θετικό είναι πως τα κλωστήρια έχουν διάθεση να δεσµεύσουν από τώρα ποσότητες της νέας σοδειάς, δείχνοντας να αισθάνονται άνετα µε αυτές τις τιµές.

*Αναλυτής Εμπορευμάτων

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία