BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Μέχρι να πιάσει το εμβόλιο

Όπου µπαίνει γυναικείο χέρι έχει αποδειχθεί πως υπάρχει συµµάζεµα και αποκατάσταση, ειδικά όταν αυτό έχει µάθει και στις… ενέσεις. Ίσως µε αυτό το σκεπτικό ο πρωθυπουργός επέλεξε να τοποθετήσει στην Βάθη την «ευαίσθητη» Ολυµπία Τελιγιορίδου, κτηνίατρο στο επάγγελµα. Η Καστοριανή µπορεί να µην ξέρει πολλά από τα θεσµικά ζητήµατα της κτηνοτροφίας ως φρέσκια µάλιστα στη Βουλή (εκλέχθηκε πρώτη φορά τον Σεπτέµβριο του 2015) όµως όπως αποδεικνύεται δείχνει θέληση τουλάχιστον για να ακούσει αν λάβει κανείς υπ’ όψη του τις αλλεπάλληλες συναντήσεις µε φορείς του κλάδου.

Teligioridou

Ολυµπία Τελιγιορίδου

5
0


Μπορεί τα δελτία τύπου που εκδίδονται στην συνέχεια να είναι όλα στο ίδιο µοτίβο της «αγαστής συνεργασίας και του καλού κλίµατος», ωστόσο, αυτό που καλείται να αποδείξει στη συνέχεια, η υφυπουργός, είναι, τι από αυτά κρατάει στο πίσω µέρος του µυαλού της και τι πετάει, όπως λέµε, στον κάλαθο των αχρήστων.

Άλλωστε τα ανοιχτά θέµατα της κτηνοτροφίας είναι αυτά που πραγµατικά καίνε αυτή την περίοδο: τιµές γάλακτος, χάρτης εξισωτικών, νοµοσχέδιο στάβλων, βοσκοτόπια κ.α. Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται να έχει αφήσει το αποτύπωµά της στον λίγο καιρό που έχει την ευθύνη πολιτικής διαχείρισης των πραγµάτων. Θα έλεγε κανείς ότι µάλλον απαντά αόριστα στα καίρια ζητήµατα που ταλαιπωρούν αυτό το διάστηµα τον κρίσιµο τοµέα της κτηνοτροφίαςκαι δεν δείχνει την απαραίτητη πυγµή, τουλάχιστον πολιτικά, για να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

«Γυναίκα- δικό µου πρόβατο δεν θα εµβολιάσει» θυµάται η ίδια να της λέει κτηνοτρόφος στην αρχή της καριέρα της και ίσως γι’ αυτό είναι πεπεισµένη πως µε κάποιον τρόπο θα πρέπει να δείξει την αξία της, η οποία πάντως δεν αποτυπώνεται από τη σειρά συνεντεύξεων που έχει δώσει. Όπως και να έχει, το επόµενο διάστηµα η Ολυµπία, µετά τις διερευνητικές επαφές, που οµολογουµένως έχουν κρατήσει πέραν του δέοντος, θα κληθεί εκ των πραγµάτων να πάρει αποφάσεις. Συγκεκριµένα την περιµένουν στα συρτάρια της, η απόφαση για τους ελέγχους στο ισοζύγιο γάλακτος και ένα νοµοσχέδιο για τους στάβλους που βγήκε σε διαβούλευση και… µάλλον ξεχάστηκε. Η πιο «καυτή» πατάτα πάντως είναι ο χάρτης της εξισωτικής (πρέπει να οριστικοποιηθεί µέχρι τέλος του 2018) που εκεί φαίνεται να της έχει πάρει το πάνω χέρι ο υπουργός, ο οποίος µέχρι και τηλεφωνικά διαβεβαιώνει πως δεν θα αδικηθεί κανείς.

Η εθελόντρια σε σταθµούς περίθαλψης ζώων, που είναι κάτι αξιέπαινο, καλό είναι λοιπόν να επιδείξει την ίδια ευαισθησία για τα κτηνοτροφικά θέµατα. 

 

Βιογραφικό

Η Ολυµπία Τελιγιορίδου έχει γεννηθεί στην Καστοριά το 1966, σπούδασε Κτηνιατρική (Α.Π.Θ.) και Ευρωπαϊκό Πολιτισµό (Ε.Α.Π.) και είναι ιδιώτης κτηνίατρος. Υπήρξε εθελόντρια Σταθµού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών ∆υτικής Μακεδονίας, Κυνοκοµείου Καστοριάς, Αρκτούρου και Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Ήταν υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης (1993, 1996), ωστόσο αποχώρησε το 1998. Εκλέχθηκε το 2015 βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα, ενώ είναι µέλος Νοµαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικής Επιτροπής και Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς. Σήµερα είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία