BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Έφυγε χωρίς να πάρει απαντήσεις

Ασυµβίβαστος µε τη γραφειοκρατία του ΟΠΕΚΕΠΕ και οργισµένος µε τα «κοράκια» του ΟΣ∆Ε, που το κατέτρεχαν µια ζωή, σε όλη τη διάρκεια της συλλογικής του δράσης και επαγγελµατικής του πορείας, ο ∆ηµήτρης Καραµπάσης, «έσβησε» την περασµένη Τρίτη 6 Νοεµβρίου, σε ηλικία 68 ετών, χωρίς να χάσει ούτε µια στιγµή τη «φλόγα» που τον χαρακτήριζε στον τρόπο µε τον οποίο σκεφτόταν και λειτουργούσε.

50_3

Δημήτρης Καραμπάσης

0
0

Η αλήθεια είναι ότι δεν άκουγε πολύ, ίσως γιατί ήταν πολλά αυτά που είχε να πει, ήταν ακόµα περισσότερα αυτά που γνώριζε και µελετούσε, ήταν µεγάλη η οργή που ένοιωθε για τις δολοπλοκίες της «µηχανοπαρέας» και όσους τους σιγοντάριζαν µέσα από τον διοικητικό µηχανισµό του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αδούλωτη φωνή, από την αρχή µέχρι το τέλος, ο ∆ηµήτρης Καραµπάσης, υπέστη ακόµα και προσωπικούς διωγµούς, χάριν της συλλογικής του δράσης, αντίθετα µε πολλούς άλλους, στον αγροτικό χώρο, που έλυσαν πολλά από τα προσωπικά τους ζητήµατα, αξιοποιώντας και προφανώς υποβαθµίζοντας τον συλλογικό και θεσµικό τους ρόλο.

Σε συνέχεια της επικοινωνίας µας, µου έγραφε σε ένα από τα τελευταία email του, σας στέλνω τις δύο αρχικές επιστολές µας (συνηµµένα 1 και 2) στα οποία απάντησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ µε έγγραφο του (συνηµµένο 3). Στο έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ απαντάµε µε δύο επιστολές (συνηµµένο 5 και συνηµµένο 6).

Στην επιστολή του ΟΠΕΚΕΠΕ στη σελίδα 5, όπου αναφέρεται στο σχετικό 2 δίνεται απάντηση στην επιστολή που είναι το συνηµµένο 1 στο παρόν email και στην ουσία δεν απαντάνε σε αυτά που τους καταλογίζουµε και θα υπάρξει νεότερη επιστολή µας σχετικά.

Στο δε πρώτο σκέλος της απάντησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (συνηµµένο 3), σας έχω επισηµάνει µε κίτρινο τα σηµεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί περισσότερη σηµασία και πρόκειται για παραδοχή για πρώτη φορά.

Στη συνέχεια επισυνάπτω και επιστολή απάντησης µας στην επιστολή του κ. Αραχωβίτη (συνηµµένο 4).

Πάντα µε επιχειρήµατα και πάντα πολυγραφότατος, κάτι που δεν συνηθίζουν πολλοί σ’ αυτή τη χώρα. Γι’ αυτό τον φοβούνταν οι κρατικοδίαιτοι, γι’ αυτό και προσπαθούσε να το βγάλει «γραφικό» το σύστηµα των µηχανογράφων του ΟΣ∆Ε. Κι εκτός από τις τεκµηριωµένες επιστολές και ανακοινώσεις, θα µου µιλούσε στο τηλέφωνο για ώρες, αν αυτό ήταν αναγκαίο, προκειµένου να µου εξηγήσει, να µου δώσει να καταλάβω, να σταθώ κι εγώ αρωγός στην αέναη προσπάθειά του να βάλει τάξη στο ∆ηµόσιο, να κλείσει τις διαρροές στο δηµόσιο χρήµα, να βάλει στη θέση τους εκείνους που το αποµυζούσαν.

Καλό δρόµο ∆ηµήτρη, καλή αντάµωση… στον παράδεισο!     

Βιογραφικό

Ο ∆ηµήτρης Καραµπάσης που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ήταν πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, µε µεγάλη δραστηριότητα. Επίσης διετέλεσε επί πολλά χρόνια πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κροκεών. Υπήρξε οικογενειάρχης και καλός αγρότης και άφησε πίσω του σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.
Στο αποχαιρετιστήριο µήνυµά του το ∆Σ της Ένωσης Λακωνίας σηµειώνει πως υπήρξε ένας ακούραστος οραµατιστής, γεµάτος αγάπη για την βιοκαλλιέργεια και πολέµιος στρεβλώσεων και της γραφειοκρατίας και θα µείνει για πάντα χαραγµένος στη µνήµη των µελών του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία