BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Στη γλώσσα των φυτών

«Αντλώ µεγάλη ικανοποίηση από το να ξέρω ότι η δουλειά και το πάθος µου έχουν συνδράµει – και θα συνεχίσουν και στο µέλλον – ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Είναι µια µεγάλης τάξεως πρόκληση για όλους όσους δραστηριοποιούµαστε στη γεωργία το να ανακαλύπτουµε τρόπους να τραφεί ένας όλο και διευρυνόµενος αριθµητικά παγκόσµιος πληθυσµός» είχε δηλώσει το 2014, ο Jerry Stoller.

_Jerry_Stoller-

Τζέρι Στόλερ

42
0

Ιδρυτής της εταιρείας παρασκευής λιπασµάτων, µικροθρεπτικών στοιχείων και προϊόντων ενίσχυσης της απόδοσης των φυτών Stoller USA το 1970, µε έδρα το Χιούστον του Τέξας, ο Στόλλερ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών στις 19 Ιουνίου, διετέλεσε ∆ιευθύνων της Σύµβουλος και πρόεδρος από τότε, έχοντας σαν οδηγό το να βοηθηθούν οι αγρότες στην καλλιέργεια. Φαίνεται ότι συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω για την αύξηση της αποδοτικότητας, εκτός από την καλή λίπανση για την ευφορία του εδάφους, κρίνοντας τη διαχείριση του επιπέδου των ορµονών των φυτών εξίσου σηµαντική. Η φιλοσοφία ήταν ότι µέσω αυτής θα επιτυγχανόταν η µέγιστη δυνατή γενετική έκφραση, µη διαταράσσοντας την ισορροπία κατά τη διάρκεια του κύκλου ανάπτυξης του φυτού. Ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά µε αυτό το κοµµάτι στις αρχές του 1990, διαπιστώνοντας µέσω της ορµονικής τεχνολογίας φυτά περισσότερο υγιή, ικανά να αντέξουν τις πιέσεις σε διάφορες συνθήκες. Τα προϊόντα του έχουν χρησιµοποιηθεί από καλλιέργειες καλαµποκιού µέχρι σε εκείνες του καφέ.

 Με δική του πρωτοβουλία, για περισσότερα από 25 χρόνια διοργανώνονται διεθνή συνέδρια για συνεργάτες µε τη συµµετοχή γεωπόνων, ερευνητών, αγροτών, εµπόρων λιανικής και επαγγελµατιών του κλάδου προκειµένου να µοιραστούν δεδοµένα, µεθόδους και εµπειρίες σε µια ευρεία γκάµα καλλιεργειών, µε «σκέψη εκτός κουτιού» για την εξεύρεση λύσεων. «Κύριος στόχος είναι οι συµµετέχοντες να επωφεληθούν ο ένας από τον άλλο και να πάρουν µαζί τους τις πληροφορίες, στη φάρµα τους ή στη συναλλαγή µε τους καταναλωτές.»

«Ελπίζω η ζωή µου να εµπνεύσει ανθρώπους να µάθουν περισσότερα γι’ αυτό που µε το οποίο ασχολούνται, πώς να το κάνουν καλύτερα και, στη συνέχεια, να κατευθύνουν την επόµενη γενιά - γιατί σηµασία δεν έχει το πόσο έξυπνος είµαι, αλλά το πόσο καλός δάσκαλος µπορώ να γίνω για τους νέους. Πρόκειται για εργασία της αγάπης.» είχε πει σε συνέντευξή του.

 «Όλοι θρηνούµε τον θάνατο του ιδρυτή της εταιρείας µας Tζέρρυ Στόλλερ. Θα τον θυµόµαστε σαν επιχειρηµατία και πρωτοπόρο της φυσιολογίας, της θρέψης και της ορµονικής τεχνολογίας που αφορά τα φυτά. Αφιέρωσε τη ζωή του στο να βρίσκει τρόπους να ενισχύεται η ανάπτυξη των καλών πραγµάτων» ανέφερε ο Γκιγιέρµο ντε λα Μπόρντα, πρόεδρος του Stoller Group.

 

Βιογραφικό
Γεννηµένος την 1η Οκτωβρίου του 1935, µεγάλωσε σε φάρµα στο Mπάρινγκτον, σπούδασε γεωπονική στο πανεπιστήµιο του Ιλινόι και επιστήµη του εδάφους στο Κορνέλ. Συµµετείχε στο ∆Σ του Ινστιτούτου Λιπασµάτων, στις εργασίες της Αµερικανικής Γεωπονικής Εταιρείας, της Εταιρείας Επιστήµης Καλλιέργειας και της Αµερικανικής Εταιρείας Επιστήµης Εδάφους. ∆ηµιούργησε το Ίδρυµα Stoller το 2006, που διαπνέεται από τις αρχές του ευαγγελισµού. Έφυγε στις 19 Ιουνίου 2019. Η Stoller Group έχει παρουσία µέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της σε περισσότερες από εξήντα χώρες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία