BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Τεχνοκράτης της πιάτσας

Τεχνοκρατικές, πολιτικές και γνώσεις της πιάτσας φαίνεται πως συνδυάζει ο νέος γενικός γραµµατέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Γιώργος Στρατάκος, αποτελώντας µια ενδιαφέρουσα και -στα χαρτιά τουλάχιστον- πολλά υποσχόµενη επιλογή για το πόστο που του ανετέθη.

stratakos

Γιώργος Στρατάκος

204
0

Έχει συλλέξει πλούσια εµπειρία, αν µη τι άλλο, σε µεγάλη γκάµα κατηγοριών σχετικά µε την Αγροτική Παραγωγή, περιλαµβάνοντας στο πορτφόλιό του από θητεία ως µέλος του ∆Σ του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και του Επιστηµονικού Πάρκου Πατρών, µέχρι τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού ∆ιευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Λακωνίας. Πόστα που εκτός από επιστηµονική γνώση και τριβή πάνω στη γεωπονική επιστήµη, του δίνουν και το αβαντάζ γνωριµίας µε την αγορά.

Όλοι γνωρίζουµε το «ξύλο» που πέφτει κάθε καλλιεργητική και εµπορική περίοδο στο τρέξιµο των συνεταιρισµών, µε τα σκαµπανεβάσµατα των τιµών, τον ανταγωνισµό και τη διαχείριση συλλογικών και προσωπικών προβληµάτων των παραγωγών. Ίσως να έχει παίξει ρόλο στο να ξέρει να διαχειρίζεται συλλογικές οργανώσεις η µεγάλη συνδικαλιστική του πορεία, καθώς από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια ήταν ενεργό µέλος της νεολαίας της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε µεγάλη δράση εντός και εκτός Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.  

Είναι ένας άνθρωπος λοιπόν που δεν µπορεί να προβάλλει ως δικαιολογία το «δεν ξέρω», στους κυριότερους τοµείς τουλάχιστον που σχετίζονται µε την αγροτική δραστηριότητα και καθηµερινότητα. Μπορεί να καταλάβει τι σηµαίνει έπεσε γλοιοσπόριο στις ελιές, έχει λοιµώδη ποδοδερµατίτιδα το κοπάδι µου και τι πρέπει να γίνει για να αντιµετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα µπορεί να κατανοήσει τι σηµαίνει εκβιασµός από εµπόρους, ολιγοπώλια και ολιγοψώνια και τι τερτίπια χρειάζονται στο χειρισµό τέτοιων φαινοµένων. Έχει υπάρξει µέλος της ∆ιοικούσας Επιτροπής του παραρτήµατος Ανατολικής Στερεάς του Γεωτεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος, έχοντας διατηρήσει όπως κυκλοφορεί µέχρι και τώρα καλές σχέσεις µε τον φορέα. Στα Ευρωπαϊκά, έχει διατελέσει επίσης µέλος της οµάδας εργασίας για την υποστήριξη της Γενικής Γραµµατείας Έρευνας και Τεχνολογίας, για την προετοιµασία και την οργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τέλος, έχει ένα µεγάλο πλεονέκτηµα, την νεαρή του ηλικία. Μια πηγή ενέργειας και όρεξης που ξεθωριάζει µε τα χρόνια, όσο οι άνθρωποι µεγαλώνουν και µπαίνουν σε πιο στερεά καλούπια. Παρ’ όλα αυτά όµως, απαραίτητο είναι να επισηµανθεί πως έχουν περάσει και στο παρελθόν από θέσεις-κλειδιά άξια πρόσωπα µε φόντα, που εφθάρησαν όµως, ή αποµονώθηκαν και βάλτωσαν µέσα στη ρουτίνα. Είθε να είναι διαφορετική αυτή η φορά χωρίς την κατάληξη «ε, εντάξει βολεύτηκε κι αυτός». 

 

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Στρατάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 µε καταγωγή από το ∆ήµο Ανατολικής Μάνης. Είναι παντρεµένος µε τη Μαρή Οβακιµιάν και έχει ένα τέκνο, τον Φίλιππο. Είναι απόφοιτος του τµήµατος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τοµέα «Γενετική Βελτίωση, Αναπαραγωγή και ∆ιατροφή Αγροτικών Ζώων» και ∆ιδακτορικού µε γνωστικό αντικείµενο «Μικροκλιµατικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων». Ασκεί το επάγγελµα του Γεωπόνου από το 2007.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία