BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Ο «δίνει λύσεις» μέρος του προβλήματος

Ο άλλοτε πολυπράγμων «δίνει λύσεις» γενικός γραμματέας σήμερα είναι βάρος

Skiadas

Κώστας Σκιαδάς

267
0

Όταν πριν από δύο δεκαετίες περίπου ο γεωπόνος, Κώστας Σκιαδάς, ανηφόριζε στην Αθήνα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις συλλογικότητες του αγροτικού χώρου, θα έλεγε κανείς ότι µε βάση τα κριτήρια εκείνης της εποχής, προσωπικά, κάνει αβαρία!

Βεβαίως και οι συλλογικότητες εκείνης της εποχής τον τίµησαν µε το παραπάνω! Τον έκαναν αντιπρόεδρο της ΣΥ∆ΑΣΕ, µέλος του ∆.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, µέλος διάφορων συµβουλευτικών επιτροπών της ΕΕ, κάποια στιγµή έφτασε να είναι γενικός γραµµατέας του υπουργείου Γεωργίας και αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα µπορούσε να πει κανείς ότι κάπου εκεί, άρχιζε και ο κατήφορος! Είναι αυτό που λένε στα χωριά, πήρε το φτυάρι του νερό! Γλυκάθηκε, ειδικά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, συµβιβάστηκε από νωρίς µε τους «µικροεργολάβους» του Οργανισµού, τους έδωσε, ως πολιτικά υπεύθυνος εκείνη την εποχή, αρκετό αέρα για να γίνει στη συνέχεια, όταν η πολιτική εξουσία τελείωσε, κάτι από την... ουρά τους!

Ήταν µάλιστα από αυτούς, που, παρ’ ότι ευνοούµενος του Καραµίχα άρα γέννηµα θρέµα της ΠΑΣΕΓΕΣ, επέλεξε να είναι... πρώτος τον λίθον βαλέτω, ενώ το γνώριζε καλά πως δεν ήταν... αναµάρτητος! Οι γνωρίζοντες τη νεότερη αγροτική ιστορία του καταλογίζουν πως είναι από κείνους που «έµπλεξαν» τον Καραµίχα στα δίχτυα της... µηχανοπαρέας, δίνοντάς του στη συνέχεια µε τη... χορηγία αυτής τη χαριστική βολή!

Αν γι’ αυτό τον έχει καταστήσει πρωτοσύµβουλό της η Φωτεινή Αραµπατζή στο καινούργιο της πόστο στην πλατεία Βάθη, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσει τις επιλογές της. Κανείς δεν είδε προκοπή από τις υπηρεσίες του Λάκωνα! Γίνεται χαλί σε όποιον και για όσο καιρό κατέχει ή υπόσχεται κάποια εξουσία, κινείται πάντοτε παρασκηνιακά και υπογείως και αποµακρύνεται εντέχνως όταν βλέπει πως δεν έχει να προσπορίζεται προσωπικά.

Ίσως σε κάποιες άλλες εποχές ο τύπος του να ήταν χρήσιµος. Έχει σκοτεινές περιόδους η πρόσφατη νεοελληνική ιστορία που άνθρωποι σαν τον εν λόγω συµβουλάτορα της κυρίας υπουργού διέπρεπαν! Η σηµερινή δεν είναι µια τέτοια εποχή.

Η χώρα επιχειρεί µια γενναία προσπάθεια να αφήσει πίσω τα µικροπολιτικά στερεότυπα του Μαυρογιαλούρου και να περάσει σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πνεύµα οργάνωσης και λειτουργίας. Υπηρέτες του άγονου πελατειακού κράτους και στελέχη ενός παρωχηµένου κοµµατικού σωλήνα δεν έχουν θέση σε κυβερνητικές θέσεις και επιλογές.

Βέβαια, κάποιοι συνεχίζουν να ονειρεύονται την παλιννόστηση ενός τέτοιου κράτους. Κάποιοι είναι και πάλι έτοιµοι να το υπηρετήσουν! Εκεί είναι η ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιτελικής οµάδας του Μαξίµου. Να αποµονώσει τα συνήθη «ερπετά», να φράξει το δρόµο στους «γυµνούς εργολάβους» και στους υπηρέτες τους.

Με καταγωγή από τη Λακωνία,
ο Κώστας Σκιαδάς, είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά. Γεωπόνος, γεωργοοικονοµολόγος και κτηµατίας, γύρω στο 1985 και για µια διετία περίπου ήταν διευθυντής της ΕΑΣ Λακωνίας. Μετά από µια δύσκολη πορεία στον ιδιωτικό επιχειρηµατικό στίβο, επανήλθε στα κοινά, είτε

ως εκπρόσωπος της Ένωσης στην ΠΑΣΕΓΕΣ, είτε ως µέλος της διοίκησης και πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, λίγο πριν σβήσει το άστρο της οργάνωσης. Κάπως

έτσι αξιοποιήθηκε και από τη Νέα ∆ηµοκρατία στη θέση του γενικού γραµµατέα του υπουργείου Γεωργίας την περίοδο 2004-2009, την οποία και... επικαλείται.

Με αφορμή εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία του κ. Σκιαδά

Εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία απέστειλε  στις 07/08/2019 ο κ. Κωνσταντίος Σκιαδάς προς την «Agrenda» για το άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 03/08/2019 στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση με τίτλο «Μέρος του προβλήματος». Σύμφωνα με την εξώδικη διαμαρτυρία ο κ. Σκιαδάς αναφέρει ότι επιθυμεί να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη του, καθώς και να ανακαλέσουμε άμεσα και ρητά τις παρακάτω αναφορές του δημοσιεύματος ««...βάρος...·»-«...κανείς δεν είδε προκοπή από τις υπηρεσίες του Λάκωνα...» - «...ότι δεν ήταν αναμάρτητος...», «...ότι έδωσε αρκετό αέρα σε μικροεργολάβους...» - «πάντοτε παρασκηνιακά» -υπηρέτης του άγονου πελατειακού κράτους και στελέχους ενός παρωχημένου κομματικού σωλήνα καθώς και ο παραλληλισμός μου με«ερπετό»-ήταν τουλάχιστον ατυχή και εσφαλμένοι ως χαρακτηρισμοί-από μέρους σας».

Πρόθεσή μας δεν ήταν να έρθουμε σε προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Σκιαδά. Με αφορμή κάποιες πτυχές της παρουσίας του στα δημόσια πράγματα θελήσαμε να αναδείξουμε λεπτά ζητήματα αγροτικής πολιτικής τα οποία δυχαιρένουν την ανάπτυξη στον αγροτικό χώρο και δυσκολεύουν τη θέση των αγροτών.

Μ´ αυτή την έννοια δεν διστάζουμε να ανακαλέσουμε τυχόν λέξεις ή φράσεις που αναφέρει στη δήλωση - διαμαρτυρία και θεωρεί προσβλητικές, εκφράζοντας παράληλλα τη λύπη μας επ´ αυτού.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία