BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Λίγο πριν την αφυδάτωση

Παρ’ ότι βαμμένος Νέα Δημοκρατία, θεωρείται αρκετά άχρωμος, άοσμος, άνευρος

50_8

Δημήτρης Σοφολόγης

117
6

Το προφίλ του γνώστη των γεωτεχνικών θεµάτων διεκδικεί ο νέος σύµβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ∆ηµήτρης Σοφολόγης, καθώς έχει βγει από µικρός στο «κουρµπέτι» σαν γεωπόνος µελετητής. Βέβαια, πολλοί από τους διατηρούντες προσωπική επαφή µαζί του, κάνουν λόγο για έλλειψη στόφας δυναµικού στελέχους. Από τα φοιτητικά του κιόλας χρόνια είχε συνδικαλιστική δράση στη Θεσσαλονίκη µε τη νεολαία της Νέας ∆ηµοκρατίας, ενώ το αφήγηµα τον θέλει να ασκεί µε συνέπεια τη συµβουλευτική στο πεδίο των αγροτικών εκµεταλλεύσεων πριν ακόµη κλείσει τα 23 του χρόνια.

Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, ενώ εργαζόταν ως γεωπόνος-µελετητής και ως υπάλληλος σε εταιρεία γεωργικών εφοδίων. Μέχρι πρόσφατα και για τρεις διαδοχικά θητείες ήταν πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου του νοµού Λάρισας, ενώ παραµένει πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων για δεύτερη συνεχή θητεία. Συµπαθή τον χαρακτηρίζουν στον κύκλο των γεωτεχνικών και θα ήταν δύσκολο να µην είναι, αφού έχει περάσει άβρεχτος από τόσες συλλογικές οργανώσεις, χωρίς ωστόσο να καθίσταται ευδιάκριτο το στίγµα του. Συχνά µε τη µορφή αστείου, µεταξύ των γεωτεχνικών, κάποιοι στοιχηµατίζουν γύρω από το ποιος θεωρείται περισσότερο «συγκαταβατικός» ο Σοφολόγης ή ο Μάµαλης.

Με άλλα λόγια, όπως ακούσθηκε τις προάλλες να λέει κάποιος για τον φιλόδοξο Λαρισαίο γεωπόνο,«περνώντας από το χωράφι, έχει αφήσει πατηµασιές όχι όµως και γούβες». ∆εν θυµάται κανείς να πήρε µέρος σε κάποια µεγάλη δράση, ήταν ωστόσο, πάντα εκεί, κάτι σαν από «υπηρεσιακό» καθήκον. Πάντα υποµονετικός, έκανε τη δουλειά του, ενώ, για να µη στεναχωρήσει κανέναν, άφηνε να εννοηθεί ότι... όλα θα γίνουν.

Έτσι, σκιαγραφείται για τον ∆ηµήτρη Σοφολόγη µια εικόνα τεχνοκράτη, από τον οποίο δεν θα ακούσεις ποτέ αρνητική απάντηση, ωστόσο στο τέλος η δουλειά σου µπορεί και να γίνει.
Κάπως έτσι έφτασε µέχρι τη θέση του συµβούλου του υπουργού στην πλατεία Βάθη. Η θέση που πρόσφατα του ανατέθηκε, εµπεριέχει καθήκοντα γνώσης και επιστηµονικής κατάρτισης και όχι κάποια υποχρέωση διαπραγµάτευσης µε τον Σόιµπλε. Εξάλλου, σε αυτόν τον τοµέα διακρίνεται ο πολιτικός του προϊστάµενος, άτοµο που σίγουρα δεν θα ήθελε αλλά ούτε και θα µπορούσε ποτέ να επισκιάσει.

Η φούρια του τώρα φαίνεται πως έχει να κάνει µε τα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα Σχέδια Βελτίωσης, τη Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία. Όλα τα σφάζει και όλα τα µαχαιρώνει, δεδοµένου ότι ασχολείται µε αυτά από φοιτητής και τα παίζει στα δάχτυλα. ∆εδοµένου µάλιστα ότι, από τη φύση του, δένει εύκολα µε όλους θα είναι εκεί κι ας µην του φαίνεται. 

Βιογραφικό
Ο ∆ηµήτρης Σοφολόγης είναι 37 ετών. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο Εργαστήριο Εδαφολογίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Είναι γεωπόνος-µελετητής και υπήρξε εργαζόµενος σε εταιρεία γεωργικών εφοδίων. Είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Συλλόγου Γεωπόνων για τρείς συνεχείς θητείες και τέως πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου νοµού Λάρισας, ενώ µέχρι πρόσφατα διατελούσε και αναπληρωτής γραµµατέας αγροτικών φορέων της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

18-10-2022 16:14Αποστολος Τρολης

Απαραδεκτο το ανυπογραφο(!!!) αρθρο. Ντροπη σε αυτον που το ανεβασε και στο site που το συντηρει καθοτι συκοφαντει εναν ανθρωπο ο οποιος εχει αποδειξει την αξια του και το ηθος του επανειλημμένως. Γι αυτο αλλωστε ειναι συνεχως στις επαλξεις επωνυμα κι οχι κρυμμενος πισω απο ενα πληκτρολογιο.

Απάντηση

18-10-2019 18:47δφγ

gy

Απάντηση

11-10-2019 20:46ΠΑΥΛΟΣ

Οσες φορές χρειάστηκε να τον ρωτήσω είχε άμεση ανταπόκριση.Εχω πολύ καλή άποψη για τον συναδελφο γιατί μου έδινε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες, οπως αποδείχθηκε όμως εκ των υστέρων ήταν οι σωστές!

Απάντηση

09-10-2019 12:38Γεωπόνος

Απολύτως άδικο το άρθρο για όσους έχουν γνωρίσει το συνάδελφο, ο οποίος ξεχωρίζει για τις γνώσεις του, το ήθος και την εργατικότητά του.

Απάντηση

08-10-2019 11:01ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Είναι λάθος να επιτίθεσαι για λόγους (μίκρο)πολιτικής σκοπιμότητας σε συνάδελφο. Στο δημόσιο λόγο δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές εντυπώσεις και η κρίση γίνεται κατόπιν επιτέλεσης έργου όχι πριν. Να γράφετε επώνυμα τέτοια άρθρα κ.AGRONEWS .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία