BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Ήρθε για το ξεσκαρτάρισμα

Ο νέος πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει καθαρή εντολή να διορθώσει τα κακώς κείμενα

varas_grigoris

Γρηγόρης Βάρρας

85
1

Ως προσωπική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού και µε την σαφή εντολή και οδηγία να καθαρίσει το γήπεδο από τα… αγκάθια, σηκώνει µανίκια από 1η Νοεµβρίου ο νέος πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών Γρηγόρης Βάρρας. Έχοντας µάλιστα στο πλευρό του, από τη θέση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ τον ∆ηµήτρη Μελά, έναν άνθρωπο που καλείται να αποτυπώσει την εµπειρία του σε έργο ανασύστασης του Οργανισµού και του όλου πλαισίου διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στους παλιούς γνώριµους, οι καλύτερες µέρες έρχονται. Ειδικά τώρα που ήρθε το πλήρωµα του χρόνου και η «εκλεκτή του εργολάβου» διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποχωρεί...

Ο Γρηγόρης Βάρρας για µια περίοδο, από τον Φεβρουάριο του 2009 µέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, διετέλεσε διευθύνων σύµβουλος του δηµόσιου φορέα ΑΓΡΟΓΗ, ο οποίος, έκλεισε, όπως έδειξε η ιστορία, για το χατίρι των µετέπειτα «συντονιστών» του ΟΣ∆Ε. Φαίνεται πως κάτι… νογούσε, αφού πρόλαβε να αποχωρήσει πριν η ΑΓΡΟΓΗ µπει σε διαδικασία εκκαθάρισης. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι αφορµή για να τα βροντήξει αποτέλεσε µια προκήρυξη, η οποία τότε δεν είχε την ευρύτερη πολιτική στήριξη. Σηµειωτέον ότι η θητεία του στην ΑΓΡΟΓΗ µια εταιρεία που έκλεισε για να µείνει χώρος στη συντεχνία του ΟΣ∆Ε να δράσει, τον καθιστά εκ προοιµίου κριτικά διακείµενο έναντι σε όσα έχουν γίνει τόσα χρόνια µε την υπόθεση των δικαιωµάτων και των αγροτικών ενισχύσεων από τη µηχανοπαρέα. Βέβαια, αυτοί που τον ξέρουν λίγο περισσότερο, τον χαρακτηρίζουν «βαρύ» και «αργό» στις αποφάσεις κι αυτό δεν συνιστά την καλύτερη προϋπόθεση ότι θα τρέξει γρήγορα και δη αποτελεσµατικά τις όποιες ενέργειες προς την κατεύθυνση της πρωθυπουργικής εντολής.     

Μάλιστα, όσοι είχαν παρακολουθήσει τη δράση του επί εποχής ΑΓΡΟΓΗ, µέσα από τον υπηρεσιακό µηχανισµό του ΟΠΕΚΕΠΕ τώρα πλέον, ακούγεται ότι τον περιµένουν στη γωνία, για να τον… δυσκολέψουν, αφού ούτε τότε ούτε σήµερα δείχνει να είναι του χεριού τους. Κάτι το οποίο µοιάζει να είναι από τα πιο µεγάλα εµπόδια που θα συναντήσει κατά τη θητεία του ως πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών.

Να σηµειωθεί ωστόσο εδώ ότι η «πολιτική έρηµος» την οποία έχει διαβεί το τελευταίο διάστηµα και κυρίως µετά το ατυχές αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, λέγεται πως τον έχει κάνει να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του και να ακολουθήσει «αυτονοµηµένη πορεία» στη δύσκολη καριέρα που έχε επιλέξει ως τεχνοκράτης µε πολιτικό πρόσηµο. Η ουσία είναι πως αν η εντολή Μητσοτάκη είναι καθαρή, αν ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας πάρει στα ζεστά την εντολή του πρωθυπουργού για ξεκαθάρισµα της συντεχνίας του ΟΣ∆Ε, αν ο ∆ηµήτρης Μελάς από τη θέση του αντιπροέδρου αξιοποιήσει την πείρα του προς αυτή την κατεύθυνση αφήνοντας πίσω τις παλιές παρέες και αν αναζητηθεί µια σοβαρή τεχνική υποστήριξη από τις διαθέσιµες λύσεις της αγοράς, τότε υπάρχουν πιθανότητες να πετύχει!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

*Ο Γρηγόρης Βάρρας γεννήθηκε το 1960 στα Τρίκαλα και έχει πτυχίο ∆ασολόγου Περιβαλλοντολόγου από το τµήµα ∆ασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Έχει εργαστεί ως δασολόγος σε ελεύθερο επάγγελµα, αλλά και από τη θέση του δηµοσίου υπαλλήλου, ενώ έχει διατελέσει και καθηγητής σε Τεχνικά Λύκεια. Υπήρξε σύµβουλος δύο δηµάρχων Αθηναίων και πρόεδρος οµάδας διαχείρισης κρίσης και συντονιστής µεγάλων έργων. Από 26 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2006 ήταν διευθύνων σύµβουλος στην ΑΓΡΟΓΗ, από όπου και παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως ο ίδιος αναφέρει. Είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

04-11-2019 18:33Kώστας

Παραιτήθηκε από την ΑΓΡΟΓΗ για προσωπικούς λόγους !!!!Αυτά είναι αστεία πράγματα.... Είδε τον κίνδυνο να μπλέξει στην συγκεκριμένη κομματική θέση στο τρίμηνο, αυτό είναι θετικό ως προς την αντίληψη του νέου Προέδρου. Αλλά μόνο ως προς την αντίληψη.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία