BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Το κλιµάκιο υπεράνω αιτηµάτων

To ραντεβού κυβέρνησης-αγροτών την περασµένη Πέµπτη κλείστηκε. Αυτό έξαλλου ήταν και το βασικό, εν τέλει αίτηµα, να υπάρξει συνάντηση µε διευρυµένο κυβερνητικό κλιµάκιο και όχι µόνο µε τον υπουργό της πλατείας. Η επιστροφή φόρου αγροτικού πετρελαίου το κεντρικό αίτηµα, αφού για το βαµβάκι τα θέµατα τα έλυσε...η Θάνου, είχε από καιρό ζυµωθεί από την Παπανάτσιου. Κατά τα λοιπά, όπως λέει και λαϊκό σουξέ «σφύριξα και έληξε». Όσο για τα υπόλοιπα κεντρικά ζητήµατα που παραµένουν δισεπίλυτα, µε τέτοιους πολιτικάντικους χειρισµούς θα παραµείνουν ως έχουν στο διηνεκές, και αυτό το ξέρουν καλά αµφότεροι.

araxwvitis_ka

0
0

Υβρίδια
-Φέτος, λέει, οι εποχικοί θα προλάβουν τον δάκο! Το υπουργείο της πλατείας ολοκλήρωσε τα βήµατα και έτσι ένα τετράµηνο (6 Φεβρουαρίου) νωρίτερα βγήκε η σχετική ΚΥΑ, ενώ πέρυσι είχε δηµοσιευθεί στις 12 Ιουνίου 2018.

-∆ηµοσιονοµικοί ήταν, λέει, οι περιορισµοί που καθυστερούσαν τις διαδικασίες, αφήνοντας τον δάκο να κάνει πάρτυ. Τώρα οι αρµόδιες υπηρεσίες πρέπει να δροµολογήσουν τα σχετικά για τις 940 προσλήψεις σε 36 ελαιοκοµικές περιφέρειες.

-∆ύο στα δύο αν έρθουν και de minimis στην ελαιοκαλλιέργεια, αφού έχει υποβληθεί σχετικό αίτηµα στην Κοµισιόν. Για την πορεία της υπόθεσης, ρωτάει τα νεότερα και ο Ανδριανός.

Πάταξον
Το προσωπικό στοίχηµα της Ολυµπίας η πάταξη των ελληνοποιήσεων. Το θέµα είναι ότι διαρκώς απεµπωλούνται παραγωγικά δικαιώµατα και ποτέ ουδείς δεν µιλάει ανοικτά µε αποδείξεις και ονόµατα, αλλά µε ντουφεκιές γενικώς προς τις γαλακτοβιοµηχανίες και τους ζωέµπορες. Οι εισαγγελικές αρχές δε, σε ρόλο παρατηρητή παρά τα ευρήµατα των ελεγκτικών αρχών...

           

Περί γαιών
Τελικά οι ανακοινώσεις περί κατανοµής γαιών του υπουργείου της πλατείας σε αγρότες εξελίσσονται σε κυνήγι χαµένου θησαυρού. ∆εκάδες τα µηνύµατα ενδιαφεροµένων, που ρωτάνε αν ξέρουµε κάτι. Βέβαια, κάποιοι λένε ότι στο οικείο τους περιβάλλον υπάρχουν άτοµα που βρέθηκαν µε τέτοια γαία και αναρωτιούνται µήπως πρόκειται για µοίρασµα ηµετέρων...

           

Κύκνειο άσµα
Τα ορόσηµα του Πιτσιόρλα µε την ΕΒΖ έχουν πέσει όλα στο κενό. Το µόνο βέβαιο ήταν οι µετατάξεις των υπαλλήλων, όπερ και τακτοποιήθηκε το θέµα. Κατά τα λοιπά, οι επενδυτές έχουν λακίσει και η «σαλαµοποίηση» προ των πυλών. Εξάλλου, και τα de minimis στους παραγωγούς ήταν για παρηγοριά, ενόψει του µνηµόσυνου στον κλάδο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία