Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Κρατικές ενισχύσεις, όπως λέµε κουβέρ

Σε µια λέει Παρασκευή, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες του 2015, είχαν δοθεί κρατικές ενισχύσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ, λέει ο πρώην υπουργός της πλατείας, προκαλώντας συσχετισµούς µε το σήµερα. Ποια η διαφορά λοιπόν µε το ότι τώρα, ευρωεκλογές γαρ, έχουν δοθεί σε δόσεις (όπως λέµε 120), και έχουν ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ; Βέβαια, τα ρέστα δεν έχουν δοθεί γιατί οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο πιάτο, ως εκ τούτου οι καβάντζες... που είναι για ώρα ανάγκης θα απελευθερωθούν στο δρόµο προς τις εθνικές.

agrosxolos-705

2
0

Υβρίδια
-∆εν ξέρω αν η λύση που δόθηκε από το Τεχνικό Συµβούλιο ∆ασών, µε την οποία εκτάσεις µε φρυγανική βλάστηση ή µε δασική που δεν ξεπερνά το 15% της έκτασης, θα πρέπει να χαρακτηρίζονται µόνο ως χορτολιβαδικές και όχι ως δάση ή δασικές εκτάσεις, έχει κι αυτή προεκλογικό πρόσηµο.

-Εντούτοις, όπως λέει κι ο Φάµελλος, λύνει προβλήµατα πολιτών που δεν µπορούσαν να χρησιµοποιήσουν εκτάσεις, λόγω του προστατευτικού πλαισίου που έχουν τα δάση.

-Κατα τον ίδιο, αυτό θα επιφέρει και µείωση του χρόνου κατάρτισης των δασικών χαρτών, ενώ για τους ήδη θεωρηµένους-αναρτηµένους αυτοί θα επικαιροποιηθούν µε τη διαδικασία για τα πρόδηλα σφάλµατα.

Ποµονή
Από το ολότελα, αρκεί να τηρηθούν τα συµπεφωνηµένα, η ρύθµιση, µε τη συµβολή και του Βασιλάκη, οφειλών των αγροτών προς τη ∆ΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αλλά και µέσω διευκόλυνσης µε τη µη έκδοση λογαριασµών κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου. Ας µην ήταν µπροστά οι εκλογές, τουτέστιν οι ποµόνες δεν συµφέρει να… κλείσουν.

           

Συρφετός
Ότι η Ελλάδα θα είχε λιγότερη γραφειοκρατία στο θέµα αδειοδοτήσεων κάνναβης, από το Μίτσιγκαν στις ΗΠΑ, δεν το περιµέναµε. Το µάθαµε από τον υφυπουργό της πλατείας, που πήρε λέει τα εύσηµα Αµερικανού επενδυτή, όταν είχε πάει στο New York. Ας είναι καλά, όπως είπε, η προσέγγιση που διέλυσε «το συρφετό δεκαετιών προκαταλήψεων».

           

Σανοδετική
Η αλήθεια είναι ότι µέχρι τώρα το κόστος παραγωγής παραµένει σε δυσθεώρητα ύψη και τα όποια de minimis δεν κλείνουν τρύπες. Κάπως έτσι κι ο Σερραίος του ΚΙΝΑΛ στην κριτική για τις εξαγγελίες Τσίπρα υπενθυµίζει ότι «οι αγρότες γνωρίζουν τη χρησιµότητα του σανού, γιατί εντάσσεται στα καλλιεργητικά τους πλάνα γι’ αυτό και δεν θα πάρουν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία