BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Σαν τον Τιτανικό µε το παγόβουνο

Το πλοίο που λέγεται ΕΒΖ έχει βουλιάξει κανονικά και ο Πιτσιόρλας, που είχε αναλάβει να το οδηγήσει σε απάνεµο λιµάνι, µε καπετάνιο τον Λούκας Φέκερ, το βιολί του. Σε δηλώσεις του προ ηµερών επανέλαβε πως οι ελπίδες δεν έχουν σβήσει οριστικά ακόµη, καθώς ο «κάπτεν» Φέκερ έχει λέει δώσει µια οικονοµική προσφορά στην Πειραιώς κι αυτή την εξετάζει. Στο αµέσως επόµενο διάστηµα ίσως υπάρξουν καλά νέα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονοµίας, αν και, όπως διευκρίνισε, κρατάει και µια επιφύλαξη. Εδώ που τα λέµε µε την… αξιοπιστία που έχει επιδείξει µέχρι τώρα ο Λούκας και που µιλάνε µαζί του ακόµη, µεγάλη χάρη του κάνουν…

agrosxolos-712

19
0

Υβρίδια
-Σε τουρκικό «δάκτυλο» οφείλεται, εν πολλοίς, το άλµα που κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές βαµβακιού το πρώτο τετράµηνο του 2019, όταν η αξία τους, σύµφωνα µε το Σύνδεσµο Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ένδυσης Ελλάδος, έφτασε στα 228 εκατ. ευρώ, µε αύξηση κατά 83%.

-Κάτι η υποτίµηση της τουρκικής λίρας, κάτι το φθηνό τουρκικό βαµβάκι, οι γείτονες το τελευταίο τρίµηνο του 2018 ήταν άφαντοι. Όταν όµως το νόµισµά τους άρχισε να ψιλοανακάµπτει και το τουρκικό βαµβάκι να εξαντλείται, τότε ξαναµπήκε στο ραντάρ τους και ο ελληνικός «λευκός χρυσός».

-Ό,τι δεν είχαν ψωνίσει έως τότε, το «σκούπισαν» το επίµαχο τετράµηνο, αγοράζοντας περί τους 100.000 τόνους εκκοκκισµένο.


Φρούδες
Το να προσδοκάς δεν είναι κακό, όµως το να δηµιουργείς κλίµα ότι οι διεκδικούντες εξισωτική για τα έτη 2013-2014 µπορεί να δικαιωθούν µετά από µια εξαετία... είναι κοµµατάκι άδοξο. Ο Σταύρος, λίγο πριν τις κάλπες, επικαλούνταν απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που δικαίωνε την Ισπανία για τα βοσκοτόπια του 2008.

           

Προσοχή
Ο µόνος χαλαρός (δεν αγωνιά για την εκλογή του), πλήν όµως µε ουσιαστικό χαρτοφυλάκιο, ο γενικός Χάρι που λογοδοτεί επί πραγµατικού για την πορεία των Προγραµµάτων, για επενδυτικά σχέδια, χρηµατοδοτικά εργαλεία και στρατηγικά της ΚΑΠ. Στην 7η Επιτροπή Παρακολούθησης εφέστισε την προσοχή να µην χαθούν στόχοι και προκηρύξεις.

           

Φυσίγγια
Το ότι η αντιχαλαζική προστασία πήγε περίπατο, έγινε αντιληπτό της πάσοι, το τελευταίο δίµηνο. Έξαλλος, ο Καρασµάνης, µε τις αόρατες άνευ προωτοκολλου απαντήσεις εκ µέρους του υπουργού της πλατείας ότι τα «φυσιγγια» (σ.σ για την διάλυση νεφών) «χρησιµοποιήθηκαν µε επιτυχία». Πότε, που σε ποιους το γράψανε ρωτάει...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία