BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Οι φύλακες της υπαίθρου περιµένουν

Μια απορία λύσε µου και φεύγω απ’ τη ζωή σου, ποιο ψέµα χρησιµοποιείς για τη συνείδησή σου!

56_3

15
0

Αν µη τι άλλο η πανδηµία του κορωνοϊού διαµορφώνει µια νέα τάξη πραγµάτων σε όλους τους τοµείς της οικονοµικής και κοινωνικής ζωής του πλανήτη και της χώρας µας. Μόνο που για τον εγχώριο πρωτογενή τοµέα, το στραβό…κλίµα προϋπήρχε. Το ζητούµενο αυτή τη φορά είναι να αναγνωριστεί η συµβολή του και να δοθεί έµφαση στο στρατηγικό σχεδιασµό της επόµενης ηµέρας στα θέµατα διατροφικής επάρκειας. Εξάλλου, το ανθρώπινο δυναµικό υπάρχει και περιµένει οδηγίες και ουσιαστικά εργαλεία στήριξης, αντί της ελεηµοσύνης… Ο Μαυρουδής πάντως, φυλάει το µπάτζετ του κρατικού προϋπολογισµού για τα δύσκολα.

Υβρίδια

Νέα προβληµατική στο ήδη επιβαρυµένο κλίµα της έλλειψης εργατικών χεριών στον αγροτικό τοµέα, η συζήτηση περί αύξησης του ηµεροµισθίου στα χωράφια.

Κάτι τέτοιο δεν µπορεί να γίνει αποδεκτό λένε οι αγρότες Σκύδρας και Ηµαθίας, υπογραµµίζοντας τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει και ο πρωτογενής τοµέας, σε συνδυασµό µε τα έξι χρόνια του ρωσικού εµπάργκο, τα αυξηµένα κόστη και τις χαµηλές τιµές.

«Καθίσταται σαφές, ότι δεν µπορεί να υπάρξει καµία απολύτως αύξηση του ηµεροµισθίου, καθώς και όσοι εργάτες γης έχουν σκοπό να έρθουν από την Αλβανία για εργασία στην Ελλάδα, µε το σκεπτικό της αύξησης. Πρέπει να το ξανασκεφτούν», λένε.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία