BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Από µεγάλο περιβόλι, πολύµπριζο

Που θα εμπιστευθείς σ' αυτούς κοπάδι;

48_49

9
0

Το µόνο που δεν µάθαµε από την εποικοδοµητική κατά τα λοιπά συνάντηση των κτηνοτρόφων Θεσσαλίας µε τον Μαυρουδή, ποια ήταν η τοποθέτησή του στο θέµα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, που βρίσκεται προ των πυλών σε αρκετές περιοχές του νοµού σε χιλιάδες στρέµµατα βοσκήσιµων εκτάσεων. Μάλιστα εκτός από την απώλεια βοσκοτόπων, οι κτηνοτρόφοι ανησυχούν και για την απώλεια επιλέξιµων προς ενίσχυση εκτάσεων. Ανησυχίες εκφράζει κι ο Μάξιµος. Γιατί διαφορετικά, όπως είχε πει και µία καθηγήτρια, η Ελλάδα στο τέλος θα κινδυνεύσει να γίνει από ένα µεγάλο περιβόλι σε µία µεγάλη πρίζα.

Υβρίδια

    Μια ακριβής αποτύπωση της κατάστασης για τον αγροτικό τοµέα από τα «παζάρια» της Συνόδους Κορυφής για το Πολυετές είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόµα, λέει σε άρθρο του ο καθηγητής του ΓΠΑ, πρώην Γενικός Γραµµατέας του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαµπος Κασίµης.

    ∆εν έχουν οριστικοποιηθεί και εξειδικευτεί οι αποφάσεις της Συνόδου, διότι περιµένουν Ευρωκοινοβούλιο, Επιτροπή και εθνικά κοινοβούλια για αύξηση των εθνικών συνεισφορών στον κοινοτικό προϋπολογισµό.

    Τα διάφορα «αντίδωρα» ή τα «γλυκίσµατα» της διαπραγµάτευσης, όπως τα χαρακτηρίζει ο διακεκριµένος αγροτο-οικονοµολόγος Άλαν Μάθιους, που συνδέονται µε την αγροτική ανάπτυξη, δηµιουργούν σύγχυση σε ό,τι αφορά την πραγµατική εικόνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία