BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Πάµ’ πλατεία; Ή κάνουµε διαβούλευση;

Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άµα πεινάσεις πιάστηνε!

48_81

9
0

Nα ‘χαµε να λέγαµε η διαβούλευση για τα στρατηγικά σχέδια της νέας ΚΑΠ το α’ τρίµηνο στο υπουργείο της πλατείας, που δεν έκανε κανέναν σοφότερο, για το τι θα κοµίσουν. Η απολογιστική ανακοίνωση για τους µέχρι τώρα κύκλους διαβούλευσης, µε φερόµενους συνοµιλητές και αγρότες, θυµίζει αποχαιρετισµό στα όπλα… και τρικυµία. Πολλώ δε µάλλον όταν, οι έχοντες την ευθύνη για τις πολιτικές στον πρωτογενή τοµέα, δεν έχουν κατορθώσει να λύσουν τα ζητήµατα των πληρωµών των επιδοτήσεων προς τους αγρότες. Κατά τα λοιπά, ο χρονοπρογραµµατισµός και τα ορόσηµα µας µάραναν…

Υβρίδια

  Ακόµη και ισχυρισµούς υγείας, «σηκώνει», πλέον, το πρόβειο γάλα της Καραγκούνικης φυλής, σύµφωνα µε τους ερευνητές του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας.

  Το επόµενο βήµα, όπως λένε οι επιστήµονες, είναι η ποιοτικής υπεροχή του Καραγκούνικου γάλακτος να αξιοποιηθεί για την παραγωγή τυριού µε χαρακτηριστικά που θα σχετίζονται µε τη φυλή των προβάτων και το µικροκλίµα.

  «Να ακολουθήσουµε το δρόµο που έχουν χαράξει οι Γάλλοι µε τη σύνδεση κάποιων φηµισµένων τυριών τους µε αυτό που λέµε terroir, αλλά και ο Ευάγγελος Αβέρωφ, όταν έστειλε Μετσοβίτες τυροκόµους στην Ιταλία για να µάθουν την τεχνική που έδωσε το ξεχωριστό Μετσοβόνε», λέει ο καθηγητής Κουρέτας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία