BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

ΑΤΑΚτη διαχείριση στα µισθωµένα αγροτεµάχια

Που λες Γιάννη, µπες εσύ µπροστά µήπως πάρουν ειδική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού και οι βαµβακάδες!

48_88

10
3

Για να δούµε τι θα γίνει στο τέλος µε τις δηλώσεις ΑΤΑΚ και στα µισθωµένα αγροτεµάχια. Γιατί µέχρι σήµερα εδώ και µία 3ετία που σέρνεται η σχετική υποχρέωση, µάλλον φαίνεται πως κάποιοι σκοπίµως κωλυσιεργούν συντηρώντας ένα τοπίο µη διαφάνειας. Η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων, πάντως ζητά τα σχετικά στοιχεία από τη ∆οµοκού για να προχωρήσει στις διασταυρώσεις πανταχόθεν. Κάποιοι, λένε πως θα βγουν λαγοί µε πλαστογραφηµένες ασφαλιστικές ενηµερότητες, µισθωτήρια κλπ. Το ζήτηµα είναι ότι επί της ουσίας, µία σωστή βάση δεδοµένων δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου, το τενεκεδάκι, κυλάει στον επόµενο διαχειριστή της κατάστασης.

Υβρίδια

Τι απέγιναν ρωτά ο Βαγγέλης (πρώην υπουργός της πλατείας), οι προεκλογικές δεσµεύσεις για διεκπεραίωση µεγάλου µέρους εκκρεµών αιτήσεων συνταξιοδότησης και την αποσυµφόρηση των αρµόδιων υπηρεσιών ΕΦΚΑ;

 Η κατάσταση, υπογραµµίζει, γίνεται διαρκώς χειρότερη µε τον αριθµό των εκκρεµών αιτήσεων να αυξάνεται. Την ίδια ανοδική τάση ακολουθούν, λέει, και οι αιτήσεις αγροτών ασφαλισµένων στον πρώην ΟΓΑ, που αγγίζουν τις 40.000.

∆εν είναι λίγες περιπτώσεις που η αναµονή υπερβαίνει ακόµη και τα δύο χρόνια, ενώ οι µεγαλύτερες καθυστερήσεις αφορούν κυρίως ειδικές περιπτώσεις αγροτών που έχουν διαδοχική ασφάλιση, χρόνο ασφάλισης µε εργόσηµο ή οφειλές εισφορών κλπ.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

23-06-2021 21:18Αργυρης

Εαν δεν ολοκληρωθει το κτηματολογιο σε ολη την Ελλαδα δεν μπορει να εφαρμοστει το Ατακ σε σωστη βαση μονο προβληματα θα δημιουργησει,οποτε ας το σκεφτουν καλα οι κυβερνωντες,εκτος και εαν θελουν να χαθουν οι μισες επιλεξιμες εκτασεις απο του χρονου και εν οψη της νεας Καπ το 2023 οδηγωντας στον αφανισμο της υπαιθρου.Ειμαι περιεργος να δω τα επομενα χρονια πως θα πληρωθουν οι συνταξεις και οι μισθοι, χωρις πρωτογενη τομεα και χαμηλη επιχειρηματικοτητα.

Απάντηση

21-06-2021 09:04Δημητρης

Το ατακ πρέπει να το προσκομίσουν όσοι έχουν από 50 στρέμματ. Αγροτεμάχιο τώρα ζητεί ατακ για 5 στρ για 10 και 15 είναι γελοίο αυτό τι δηλ θα κλέψει ένας παππούς το κράτος 9 ευρώ και θα σωθεί το κράτος από αυτό είμαστε για δέσιμο εδώ δεν δηλώνουν τα ενοίκια από τις πολυκατοικίες τα χωράφια τους μάραναν ο αγρότης και ο κτηνοτροφος είναι να παράγουν όχι να τρέχουν να βρουν χαρτιά στο κάτω κάτω τα χρήματα που περνουν από τις επιδοτήσεις το 90%ξανα πέφτει στην αγορά οπότε το κράτος περνει το 24 %.

Απάντηση

15-06-2021 12:52Μαυρος

Ο ατακ σας μαρανε τωρα εκει στην ααδε κοιταξτε να πιασετε πρωτα τους λωποδυτες που κατεφαγαν το ελληνικο δημοσιο την λιστα λαγκαρτ το ξεπλημα χρηματων απο ναρκοεμπορους κ.α και μετα να πειτε για τους αγροτες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία