BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Με λιγότερο κριθάρι αλλά αμετάβλητες συμβάσεις ανοίγει η νέα σεζόν

Σε ό,τι αφορά τις ποικιλίες που χρησιµοποιούνται στο Πρόγραµµα, αυτές αφορούν τις «GRACE», «TRAVELER», «FORTUNA» και «ΖΗΑΝΑ», ενώ για πρώτη χρονιά φέτος καλλιεργείται σε εµπορική κλίµακα η «FATIMA», η οποία, όπως επισηµαίνει ο κ. Κωτούλας, είχε πολύ θετικά αποτελέσµατα στη διετή αξιολόγηση που διενεργήθηκε από το Eργαστήριο Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε το οποίο συνεργάζεται στα τελευταία δέκα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

30-pin

852
2

Ως προς τη µέχρι τώρα εξέλιξη της καλλιέργειας κριθαριού στο πλαίσιο του προγράµµατος συµβολαιακής, ο κ. Κωτούλας τονίζει ότι «ο χειµώνας που διανύσαµε ήταν αρκετά δύσκολος δεδοµένου ότι πολύ συχνά είχαµε ακραίες µεταβολές της θερµοκρασίας σε µικρό χρονικό διάστηµα, γεγονός που επηρέασε την ανάπτυξη των φυτών, ιδίως όπου υπάρχουν πρώιµες καλλιέργειες», ενώ κληθείς να εκτιµήσει το πώς θα µπορούσε να κινηθεί η προσδοκώµενη παραγωγή, υπογραµµίζει ότι «είναι δύσκολο να την προβλέψουµε, καθώς µέχρι τα µέσα Μαΐου οι µέρες που θα περάσουν µπορούν να καθορίσουν σηµαντικά τις τελικές αποδόσεις και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους».

 

Υπολογισµός εκποµπών διοξειδίου άνθρακα

Σε σχέση εξάλλου, µε το πιλοτικό πρόγραµµα ψηφιακής τεχνολογίας που έθεσε σε τροχιά υλοποίησης η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη Θεσσαλία και ποιες είναι οι προσδοκίες από την εφαρµογή του, ο συνοµιλητής µας τονίζει πως οι ανάγκες της γεωργίας µεταβάλλονται και προσαρµόζονται στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. «Το πιλοτικό πρόγραµµα ψηφιακής τεχνολογίας που διεξάγουµε στη Θεσσαλία είναι µία κίνηση που αφενός προέκυψε έπειτα από συζητήσεις µε συνεργάτες µας και παραγωγούς και αφετέρου καλύπτει ανάγκες της εταιρείας που έχουν να κάνουν µε τον υπολογισµό εκποµπών διοξειδίου του άνθρακα. Ειδικότερα ο παραγωγός θα έχει πρόσβαση σε τεχνολογίες, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να οργανώσει και να εξορθολογήσει τις καλλιεργητικές του επεµβάσεις, ώστε αυτές να είναι πιο στοχευµένες, να αποφεύγονται σπατάλες εισροών και παράλληλα να βελτιώνεται και η αποτελεσµατικότητά τους. Από την άλλη η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να υπολογίζει µε ακρίβεια τις εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα από την καλλιέργεια του κριθαριού και ως επόµενο βήµα να µπορεί να προτείνει µια ολοκληρωµένη µεθοδολογία για τη µείωσή τους». Ο ίδιος δεν κρύβει πως µελλοντικά η εφαρµογή µπορεί και να επεκταθεί βάσει της αποτελεσµατικότητας του συστήµατος και της ανταπόκρισης των ίδιων των παραγωγών.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

07-05-2021 18:19ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Παρόλο που μειώθηκαν δραματικά οι πωλήσεις μπύρας μετά τον κορωνοϊό η Αθην. Ζυθοποιία θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες για το κριθάρι δηλαδή θα αγοράσει όλες τις ποσότητες που έλεγαν τα συμβόλαια της και στις τιμές που είχε συμφωνήσει προ της πανδημίας.

Απάντηση

07-05-2021 10:39antonis

Στα εύκολα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαφήμιζε πως αγοράζει τεράστιες ποσότητες ντόπιου κριθαριου. Φέτος όμως θα αφήσει τους αγρότες στα κρύα του λουτρού.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία