BACK TO
TOP
Brand name

Ασημένια η Septem ΚLEOS στη Γερμανία

Μια ακόμα διάκριση σε μια απαιτητική κατηγορία, αυτή των Barrel Aged Imperial Stouts, απέσπασε η Μικροζυθοποιία Septem στον διεθνή διαγωνισμό Meiningers για τη χειροποίητη μπύρα (International Craft Beer Award 2019) στη Γερμανία.

ashmeniobrabeioKLEOS

37
0

Η Septem ΚΛΕΟΣ Barrel Aged Imperial Stout, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018, βραβεύτηκε με ασημένιο  μετάλλιο στον φετινό διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν σχεδόν 1230 craft μπύρες από 31 χώρες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή 90 κριτών.

Η Κλέος (αρχαία ελληνικά: φήμη, δόξα), που ωριμάζει για εννιά μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός και σε βαρέλια από ρούμι και ουίσκι,  χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακά αρώματα βανίλιας, γλυκόριζας, πικρής σοκολάτας, καφέ και αγριοκέρασου. Καταναλώνεται άμεσα ή μετά από παλαίωση 3-5 ετών στη φιάλη. 

Η Μικροζυθοποιία Septem που στα λατινικά σημαίνει επτά - αριθμός που συμβολίζει τη δημιουργία και αποτέλεσε έμπνευση για τους ιδρυτές της, καθώς κάθε τύπος μπύρας φέρει το όνομα μιας ημέρας - συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας. Είναι το αποτέλεσμα ιδέας που ξεκίνησε το 2005, όταν δύο αδέρφια, ένας χημικός - οινολόγος και ένας οικονομολόγος, οραματίστηκαν τη δημιουργία ενός πρότυπου μικροζυθοποιείου, για παραγωγή μπύρας με τη λογική του κρασιού. Την εποχή εκείνη, η craft μπύρα στην Ελλάδα ήταν μια άγνωστη έννοια. Επέλεξαν να υλοποιήσουν την επένδυση στον τόπο καταγωγής τους, με στόχο να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και απασχόληση. Ολοκληρώθηκε το 2009 στο Ωρολόγιο Ευβοίας, οπότε η Μικροζυθοποιία Septem παρουσίασε τα δύο πρώτα προϊόντα της.

Η «οινολογική» προσέγγιση της παραγωγής, ο προσανατολισμός σε έντονα αρωματικές γεύσεις και η αντίληψη ότι ο λυκίσκος αποτελεί το «σταφύλι» της μπύρας,  ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή την ιδιαιτερότητα των προϊόντων της.

Από το 2009 μέχρι σήμερα, η Septem, μια ελληνική ιστορία επιτυχίας μέσα στην κρίση με τη λογική «πίνουμε λιγότερο από τα καλύτερα - drink less of the best» αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα με νέα κτίρια και εξοπλισμό αναπτύσσοντας καινούρια προϊόντα με τα πλέον σύγχρονα μέσα ποιοτικού ελέγχου. Και, όπως μεταφέρεται, δεν σταματά να σχεδιάζει με προσήλωση την επόμενη μέρα, ενώ κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία