Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Φόρος σε αναψυκτικά, ποτά στην Ιταλία

Φόρο στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας αναψυκτικών με συγκεκριμένες ποσότητες ζάχαρης η γλυκαντικών ουσιών αλλά και στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση Μόντι.

Ειδικό φόρο στα αναψυκτικά σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

1
0

Η πρώτη κατηγορία επιχειρήσεων θα κληθεί να καταβάλλει 7,16 ευρώ ανά εκατό λίτρα αναψυκτικών που διαθέτουν στην αγορά, ενώ οι δεύτερες 50 ευρώ ανά εκατό λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.

Οι συγκεκριμένοι φόροι θα ισχύσουν για τρία χρόνια και, κατά τους πρώτους υπολογισμούς, αναμένεται να εισφέρουν στα ταμεία του ιταλικού κράτους περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως. Το ποσό -όπως έγινε γνωστό- θα διατεθεί για την στήριξη του ιταλικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Παράλληλα, νέα μέτρα που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία προβλέπουν την αύξηση από διακόσια μέχρι και χίλια ευρώ, του προστίμου για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που διαθέτουν προϊόντα καπνού εάν πωλούν τσιγάρα σε ανήλικους (κάτω των 16 ετών). Αν διαπράξουν για δεύτερη φορά το ίδιο αδίκημα, το προβλεπόμενο πρόστιμο θα ξεκινά από τα πεντακόσια και θα φτάνει μέχρι και δύο χιλιάδες ευρώ, ενώ προβλέπεται ακόμη και η τρίμηνη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Παράλληλα, τα λεγόμενα βίντεο-πόκερ (ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια) στο εξής θα μπορούν να εγκαθίστανται σε εμπορικές επιχειρήσεις, καφέ ή μπαρ μόνον εάν αυτές απέχουν τουλάχιστον 500 μέτρα από σχολεία και νοσοκομεία.

«Σε ό,τι αφορά το νέο φόρο για ποτά και αναψυκτικά, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει μόνο να αυξήσει τα έσοδά της», έστω κι αν «προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόκειται για κίνηση που προστατεύει την υγεία των πολιτών», γράφει, σε σχόλιό της, η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία