BACK TO
TOP
COMPO EXPERT

Βασική λίπανση της ελιάς τέλη Φθινοπώρου για μέγιστες αποδόσεις

Για την καλλιέργεια της ελιάς, η βασική λίπανση που ξεκινάει από τα τέλη φθινοπώρου έως και το τέλος του χειμώνα, αποτελεί την αιχμή του δόρατος, ώστε να επιτύχουμε υψηλή παραγωγή και καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μεταπολιτική αξία του προϊόντος.

main_24

Μιχάλης Αργυρόπουλος, Φώτης Τυρογαλάς

1789
0

Το ποσοστό εφαρμογής των λιπασμάτων, πρέπει να βασίζεται στη στοχευμένη απόδοση, την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, καθώς και την ανάλυση του εδάφους και των φύλλων. Επίσης ο παραγωγός, θα πρέπει να ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα θρέψης, το οποίο θα εφοδιάζει επαρκώς το δέντρο, με τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται λόγω της παραγωγής του καρπού. Κατά την διάρκεια της βασικής λίπανσης, το άζωτο αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο, καθώς θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε φυτική ανάπτυξη και ευρωστία. Παράλληλα, τα στοιχεία όπως ο φώσφορος και το κάλιο, είναι σημαντικό να τροφοδοτηθούν στο δένδρο ώστε να καλύψουν τις απώλειες μετα την συγκομιδή και να δημιουργήσουν αποθήκες, από τις οποίες το δένδρο θα μπορεί να αντλεί θρεπτικά στοιχεία, κατά την περίοδο της καρπόδεσης.

Για τον λόγο αυτό στην COMPO EXPERT Ελλάς στην βασική λίπανση της ελιάς συνιστούμε το Complesal® Olea 20-5-10(+2+TE) και το Complesal® Pro 14-7-17(+2+9). Δυο προϊόντα που φέρουν την διαχρονική αξία των Complesal® και διακρίνονται από τις ιδανικές αναλογίες των θρεπτικών μακροστοιχείων και ιχνοστοιχείων, με σύσταση ίδια σε κάθε κόκκο. Στην περίπτωση που ο παραγωγός θέλει να ωθήσει το δένδρο σε μεγαλύτερες αποδόσεις, ειδικά όταν έρχεται από μια χρονιά ήδη με μεγάλη παραγωγή, τότε η ιδανική επιλογή είναι το Complesal® Olea 20-5-10(+2+TE), με 20 μονάδες αζώτου. Το olea είναι ένα κοκκώδες σύμπλοκο λίπασμα με όλα τα θρεπτικά στοιχεία (5% Ρ2Ο5, 10% Κ2Ο) και τα ιχνοστοιχεία βόριο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Η ομοιόμορφη κοκκοποίηση του προϊόντος, αποδίδει στο φυτό και κατανέμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα θρεπτικά στοιχεία και τα μικροθρεπτικά συστατικά.

Στις περιπτώσεις που ο παραγωγός στοχεύει σε μια πιο ισορροπημένη λίπανση, τότε το Complesal® Pro 14-7-17(+2+ΤΕ) αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή. Είναι ένα κοκκώδες σύνθετο λίπασμα, το οποίο περιέχει 14 μονάδες αζώτου, 7 μονάδες φωσφόρου και 17 μονάδες καλίου. Επίσης η ομοιόμορφη κατανομή των στοιχείων στον κόκκο θα τροφοδοτήσει τα ελαιόδεντρα μας με όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία σε αφομοιώσιμες για τα φυτά μορφές, ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για μια επιτυχημένη καλλιεργητική χρονιά.

Στην COMPO EXPERT, προτεραιότητα μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσης λίπανσης, στοχεύοντας σε υψηλές αποδόσεις και στην παραγωγή προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.  

Μπορείτε πάντα να επισκέπτεστε τον ιστότοπο της COMPO EXPERT ή να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρµογή της COMPO EXPERT Crop Companion και να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για κάθε στάδιο της καλλιέργειας σας. Ακολουθήστε επίσης την COMPO EXPERT στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωθείτε πρώτοι για τα προϊόντα µας. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία