BACK TO
TOP
Προγράμματα Θρέψης

O νέος βιοδιεγέρτης Basfoliar Link με δραστικές επιφανειακές και συμπλοκοποιητικές ιδιότητες

Ο Basfoliar Link από την COMPO EXPERT Hellas, αξιοποιεί την τεχνολογία των Καρβοξυλικών Οξέων Χαμηλού Μοριακού Βάρους.

bioestimulantes_banner_2

875
1

Τι είναι τα καρβοξυλικά οξέα; Καρβοξυλικό οξύ μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε από μια κατηγορία οργανικών ενώσεων στις οποίες ένα άτομο άνθρακα (C) συνδέεται με ένα άτομο οξυγόνου (Ο) με διπλό δεσμό και με μια ομάδα υδροξυλίου (―ΟΗ) με έναν απλό δεσμό. Ένας τέταρτος δεσμός συνδέει το άτομο άνθρακα με ένα άτομο υδρογόνου (Η) ή με κάποια άλλη μονοσθενή ομάδα συνδυασμού. Το κύριο χημικό χαρακτηριστικό των καρβοξυλικών οξέων είναι η οξύτητά τους, ενώ απαντώνται ευρέως στη φύση – π.χ. κιτρικό οξύ από εσπεριδοειδή, σορβικό οξύ από μούρα και μαλεϊκό ή μαλικό οξύ από μήλα.

 Το Basfoliar Link αποτελείται από ένα σύμπλεγμα καρβοξυλικών οξέων χαμηλού μοριακού βάρους. Ο μοναδικός συνδυασμός και οι αναλογίες μεταξύ τους προσδίδουν στο σκεύασμα τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Ρυθμίζει το pH του ψεκαστικού διαλύματος φυσικά ώστε να αποφεύγεται η υδρόλυση και μείωση της δραστικότητας των φυτοφαρμάκων. Δεν αυξάνουν την επιθετικότητά του και δεν προσθέτουν στοιχεία που μπορεί να διαταράξουν την επιθυμητή ισορροπία του διαλύματος.
  • Βελτιώνει τη συνδυαστικότητα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στο ψεκαστικό διάλυμα.
  • Ελαχιστοποιεί την κατακρήμνιση αδιάλυτων συστατικών όταν αναμειγνύονται φωσφορικά ή θειικά λιπάσματα με ιόντα ασβεστίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, μαγγανίου, χαλκού κά.
  • Σηματοδοτεί άνοιγμα των στοματικών πόρων, ώστε να διευκολύνουν περαιτέρω την διείσδυση των δραστικών και θρεπτικών συστατικών (π.χ. φυτοφάρμακα, μακροστοιχεία, μεσοστοιχεία, ιχνοστοιχεία, φυτοορμόνες κλπ)

Με διαφυλλική εφαρμογή τα ενεργά συστατικά του Basfoliar Link:

Επιτυγχάνουν καλή διαβροχή της επιφάνειας των φύλλων και βελτιώνουν την διασπορά των σταγονιδίων. Διεισδύουν μέσω της φυλλικής επιφάνειας στα φυτά και συμμετέχουν ενεργά σε σειρά βιοχημικών δραστηριοτήτων ως πηγή ενέργειας και άνθρακα.

Δημιουργούν σταθερά σύμπλοκα με θρεπτικά μεσοστοιχείων και μικροστοιχείων (Ca +2, Mg +2, Fe +2, Mn +2 Cu +2 , Zn +2 .), ευνοώντας την διείσδυση, μετακίνηση και αφομοίωσή τους στο φυτό.

Αυξάνουν την ωσμωτική πίεση του φυτού, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ροής του νερού και της μεταφοράς θρεπτικών συστατικών και σακχάρων στα όργανα των φυτών. Μόλις μπουν στο φυτό, τα καρβοξυλικά οξέα χαμηλού μοριακού βάρους αναλαμβάνουν δράση στην εσωτερική μεταφορά των θρεπτικών στοιχείων σε μέρη του φυτού όπου είναι απαραίτητα. Δρουν δηλαδή ως μεταφορείς και μεταβολικοί ενδιάμεσοι πολύπλοκων βιολογικών αντιδράσεων.

Με εφαρμογή μέσω υδρολίπανσης τα ενεργά συστατικά του Basfoliar Link:

Λειτουργούν κατά της αλατότητας και της αλκαλικότητας των εδαφών, ιδιαίτερα στην περιοχή της ρίζας και μειώνουν τη δράση διασποράς του νατρίου. Ταυτόχρονα λειτουργούν ως βελτιωτικό δομής, αυξάνοντας τη διαπερατότητα του νερού και του αέρα και ρυθμίζουν του pH του εδάφους κοντά στις ρίζες.

Προωθούν το σχηματισμό συμπλόκων με κατιόντα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο ή σίδηρος, ευνοώντας την απορρόφησή τους από το φυτό. Βοηθούν στη διαλυτοποίηση του ασβεστίου και άλλων θρεπτικών συστατικών στο έδαφος καθιστώντας τα ευκολότερα αφομοιώσιμα.

Είναι φυσικά σύμπλοκα που τα φυτά αναγνωρίζουν στη διατροφική αφομοίωση, παρέχοντας άμεση και διαρκή διαθεσιμότητα του θρεπτικού συστατικού, αποφεύγοντας μπλοκαρίσματα στο έδαφος.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυο συνεργαζόμενων καταστημάτων της COMPO EXPERT Hellas.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-10-2022 21:02Charalampos

Πολύ καλό και εύχρηστο σκευασμα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία