BACK TO
TOP
Προγράμματα Θρέψης

Σε κομβικό στάδιο οι αχλαδιές, λύση θρέψης από την COMPO EXPERT

Η καλλιέργεια της Αχλαδιάς είναι πολύ απαιτητική σε θρεπτικά στοιχεία και εμφανίζει συχνά συμπτώματα έλλειψης όπως N, Fe , Mn, Zn, και B. H COMPO EXPERT προσφέρει λύσεις θρέψης για όλα τα στάδια της καλλιέργειας, εξασφαλίζοντας απόδοση στο παραγωγό μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες υψηλής ποιότητας, με σύνθεση ενισχυμένη ενάντια στις κλιματικές προκλήσεις.

Εικονα11

249
0

του Λευτέρη Μελιτζανά, Γεωπόνου της COMPO EXPERT Ελλάς

Αυτή την εποχή η καλλιέργεια της Αχλαδιάς , κυρίως οι πρώιμες ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της διόγκωσης του  καρπιδίου.

Σε αυτό το στάδιο, η COMPO EXPERT προτείνει την εφαρμογή Basfoliar® Kelp O SL.  To Basfoliar® Kelp O SL είναι ένα υγρό εκχύλισμα φύκους Ecklonia maxima πλούσιο σε φυτορμόνες, Αυξίνες και Κυτοκινίνες. Οι φυτορμόνες δεν δρουν ποτέ μόνες τους  αλλά πάντοτε σε συνδυασμό η μια με την άλλη, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των φυτών. Με την εφαρμογή του Basfoliar® Kelp Ο SL πετυχαίνουμε ταχύτερη και εντονότερη κυτταρική διαίρεση , καλύτερη διαχείριση του νερού εσωτερικά του φυτού σε περιόδους υδατικού στρες και μικρότερη καταπόνηση του φυτού από το στρες θερμοκρασιών του καλοκαιριού.

Από το 60% του πλήρους μεγέθους του καρπού και έπειτα, επιλέγουμε την εφαρμογή του Basfoliar® Plantae Bio. To Basfoliar® Plantae Bio είναι ένας βιοδιεγέρτης με βάση το εκχύλισμα φύκους Ascophyllum nodosum, που ενδείκνυται ιδιαίτερα για εφαρμογή κατά το στάδιο ωρίμανσης των καρπών. Βασισμένο στην οργανική ουσία φυτικής προέλευσης στην σύνθεση του, πρωιμίζει ομοιόμορφα το μέγεθος και τον βαθμό ωρίμανσης της παραγωγής, ενώ η περιεκτικότητα του σε γλυκίνη βεταΐνη ενισχύει την συντηρησιμότητα των καρπών και κατόπιν συγκομιδής.


Τέλος, η COMPO EXPERT προτείνει το νέο της κρυσταλλικό λίπασμα της σειράς Complesal® Drip με έμφαση στο κάλιο και τύπο 10-5-35.  Το Complesal® Drip 10-5-35 είναι ένα καλιούχο λίπασμα με όξινο pH, πλούσιο σε χηλικά ιχνοστοιχεία EDTA μορφής. Η σειρά Complesal® drip είναι μια σειρά ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες των καλλιεργειών της Ελλάδας, από πλευράς εδαφών, συνθηκών και αναγκών των καλλιεργητών.

Το  Complesal® Drip 10-5-35 εξασφαλίζει την καλλιέργεια στα στάδια των αυξημένων αναγκών του σε κάλιο, από την καρπόδεση έως τη συγκομιδή, με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της COMPO EXPERT ή να κατεβάσετε στο κινητό σας την καινούργια εφαρμογή της COMPO EXPERT Crop Companion για το πλήρες πρόγραμμα θρέψης της αχλαδιάς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία