BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Ξεµπλοκάρει το σκληρό µε τις εξαγωγες

Εκτελούνται φορτώσεις συµβολαίων εξαγωγής σκληρού σίτου στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα αρχίζει να δηµιουργείται αγορά γύρω από τα επίπεδα των 270 ευρώ ο τόνος fob λιµάνι µας για το ποιοτικό προϊόν.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

2
0

Οι τοπικοί µύλοι λειτουργούν σταθερά µε υψηλό στοκ µε τελευταίες τιµές µεταξύ 24-25 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα και λογικά δεν θα αλλάξει κάτι στη στρατηγική τους, δεδοµένου ότι η νέα σοδειά δεν προχωράει πολύ καλά στη Μακεδονία (κυρίως τα όψιµα χωράφια). Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες στους επόµενους µήνες.

Στα σκληρά σιτάρια, είχαµε αύξηση τιµών  της τάξης των +4 ευρώ ο τόνος για άλλη µια εβδοµάδα στη νέα λίστα της Φότζια, η οποία και υποδηλώνει την ανοδική τάση στην Ιταλία. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 286-291 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 281-286 ευρώ ο τόνος. Την ίδια ώρα στη Γαλλία αντιθέτως είναι κάπως στατικά καθώς µε τις υπάρχουσες τιµές δεν προσελκύονται αγοραστές. Οι τιµές παρέµειναν για άλλη µια εβδοµάδα στα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, η πρόσφατη έκθεση προσφοράς  και  ζήτησης δηµητριακών του αµερικανικού υπουργείου Γεωργίας δεν ανακοίνωσε µεγάλες αλλαγές στις εκτιµήσεις, µε αποτέλεσµα η αγορά να επηρεαστεί κυρίως από τις εξελίξεις στο µέτωπο του κοροναϊού. Κατόπιν µιας δυνατής πίεσης σε όλα τα δηµητριακά στις προηγούµενες συνεδριάσεις, τα νέα για περιορισµό των νέων κρουσµάτων έφεραν µια αισιοδοξία στις αγορές και ως αποτέλεσµα την ανοδική αντίδραση. Στη Γαλλία η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου στήριξε κάπως τις τιµές στα µαλακά και αποφύγαµε τη µεγάλη πίεση των τιµών. Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου ‘20 παρέµειναν κοντά στα 193 ευρώ ο τόνος.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία