BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Προσωρινές ελλείψεις σε ζωοτροφές μετά τις καταστροφές που έχουν γίνει σε καλαμπόκια και τριφύλλια

Αναστάτωση στην αγορά ζωοτροφών και ελλείψεις, τουλάχιστον προσωρινά, σε προϊόντα χορτοδεσίας, όπως τα τριφύλλια, έχουν προκαλέσει τα ακραία καιρικά φαινόµενα της περασµένης εβδοµάδας. Οι πληροφορίες στην αγορά θέλουν την τιµή στο τριφύλλι να σκαρφαλώνει σε κάποιες περιπτώσεις µέχρι και τα 18 λεπτά το κιλό από 15 το αµέσως προηγούµενο διάστηµα, χωρίς µάλιστα η αγορά να είναι σε θέση να καλύψει εγκαίρως τη ζήτηση. Οι πληροφορίες θέλουν τις ζηµιές να είναι αρκετές, τόσο σε κοµµένα τριφύλλια (τελευταία µαχαίρια) όσο και σε αποθηκευµένα προϊόντα σε χώρους οι οποίοι πληµµύρισαν από τις νεροποντές.

TRIFILI

281
1

Εκτεταµένες ζηµίες καταγράφονται και σε καλαµπόκια (Ηλεία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία) καθώς υπήρχαν ακόµα σε κάποιες περιοχές ασυγκόµιστα αλλά και σε αποθηκευµένα προϊόντα που προορίζονταν για ζωοτροφή. Αναφέρονται περιπτώσεις παραγωγών αλλά και εµπόρων οι οποίοι έσπευσαν να µεταφέρουν το βρεγµένο προϊόν τους σε ξηραντήρια προκειµένου να το σώσουν από την ολική καταστροφή.

Ζηµιές έχουν καταγραφεί τέλος και σε λίγα κτήµατα µε ασυγκόµιστη βιοµηχανική ντοµάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναστάτωση αυτή στην αλυσίδα εφοδιασμού, έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών από τους κτηνοτρόφους, που ξεκίνησε ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα. Τότε, οι τιµές για το τριφύλλι έπαιζαν με τα 16 λεπτά, όσο αναµένονταν και τα ενσιρώµατα καλαµποκιού, ευνοημένα από την ανοδική κινητικότητα που παρατηρείται ακόμη στη ζώνη γάλακτος.

 

Στα 19 λεπτά το καλαμπόκι

Έχοντας γίνει ορισμένες πράξεις με 22, 21 και 20 λεπτά το κιλό στην ελληνική αγορά καλαμποκιού, μια μικρή διόρθωση δείχνει πως η αγορά ισορροπεί καλύτερα στα 19 λεπτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πρώιμα καλαμπόκια επωφελήθηκαν του κλίματος που διαμορφώθηκε στα τέλη Αυγούστου, πιάνοντας τιμές άνω των 20 λεπτών το κιλό. Πλέον όσο αυξάνονται οι διαθέσιμες ποσότητες στην αγορά, η τιμή δείχνει να σταθεροποιείται στα 19 λεπτά το κιλό. Μάλιστα η ΕΑΣ Αγρινίου ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες τις παραλαβές με την τιμή αυτή. Σε ό,τι αφορά υποδεέστερες ποιότητες, η τιμή ξεκινά από τα 18 λεπτά το κιλό για τα χορταριασμένα καλαμπόκια, ενώ από την άλλη σε απευθείας πωλήσεις αγροτών προς κτηνοτρόφους για περιορισμένες ποσότητες, ακούγονται τα 20 λεπτά το κιλό.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

25-09-2020 19:57Γιώργος

Στην βόρεια Ελλάδα η τιμές στο καλαμπόκι είναι 15 λεπτά

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία