Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Αποσταθεροποιεί τη σχέση καλλιεργητών ιδιοκτητών ο φόρος στα ενοίκια γης

Ανοδικές πιέσεις στις τιµές των ενοικίων αγροτικής γης, επιβάρυνση στα κόστη παραγωγής και εντάσεις στην παραδοσιακή σχέση µεταξύ ιδιοκτητών και καλλιεργητών, φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας και ο νέος τρόπος φορολόγησης των εισοδηµάτων από ενοίκια.

Αποσταθεροποιεί τη σχέση καλλιεργητών  ιδιοκτητών ο φόρος στα ενοίκια γης

2
0

Το θέµα δεν είναι απλό, καθώς, στις µεγάλες αγροτικές περιοχές και κατά κύριο λόγο στις αρόσιµες καλλιέργειες, το ενοίκιο συνιστά πάντα το υπ’ αριθµόν ένα κόστος για τον παραγωγό, ενώ η καλή συναλλακτική σχέση ανάµεσα στον καλλιεργητή και τον ιδιοκτήτη της γης, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και µακροπρόθεσµου σχεδιασµού για την αγροτική εκµετάλλευση.

Αντίθετα, σοβαρές αναταράξεις στο φορολογικό καθεστώς της εγγείου ιδιοκτησίας αποσταθεροποιούν αυτή τη σχέση, δυσκολεύουν το µακροπρόθεσµο σχεδιασµό στις αγροτικές εκµεταλλεύσεις, υπονοµεύουν τη συµµετοχή σε αναπτυξιακά προγράµµατα (Βιολογικά, Σχέδια Βελτίωσης κ.α.), δηµιουργούν προβλήµατα ακόµα και στην ενεργοποίηση των δικαιωµάτων για άµεσες ενισχύσεις και φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση, κυρίως την πλευρά των παραγωγών.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί το εκτάκτως στα περίπτερα όλης της χώρας, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, μαζί με το Profi


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία