BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Με μικτή επιτροπή ή απευθείας από την εκκλησία γη σε νέους

Δυο είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται στην εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να διαθέσουν τη γη σε νέους αγρότες, κάθως στην προοπτική αυτή συμφωνεί και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρώτο σενάριο προβλέπει τη μοιρασιά να κάνει από μόνη της η εκκλησία της Ελλάδος, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με πληρφορορίες προβλέπει τη σύσταση μικτής επιτροπής σε συνεργασία με τη Βάθη, που θα "δει" το θέμα.

Με μικτή επιτροπή ή απευθείας από την εκκλησία γη σε νέους

6
0

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία Ιερώνυμου «σκοντάφτει» μεταξύ άλλων και στο μπερδεμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκκλησιαστικών γαιών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ενημερώσει σύντομα τα όργανα της εκκλησίας για το ζήτημα.

Πάντως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: «Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έθεσε κατά τη συνάντηση το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην εκκλησία, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με σκοπό την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η παραγωγική και υποστηρικτική χρήση των εκτάσεων αυτών προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής οικονομίας, ενώ τα ζητήματα κυριότητας των εκτάσεων αποτελούν αντικείμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά σχολάζουσες, σήμερα, εκκλησιαστικές εκτάσεις, με κύριες κατευθύνσεις τη διευκόλυνση των νέων αγροτών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων. Στο πλαίσιο αυτό ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί».

Ο Αρχιεπίσκοπος, όπως έχει γράψει το AgroNews, είχε θέσει και πάλι στη διάθεση του κράτους το Δεκέμβριο του 2012 τα εδάφη της εκκλησίας, χωρίς ωστόσο τότε κι έπειτα να προχωρήσει ανάλογη πρωτοβουλία.









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία