BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Οι εξαγωγές κρατούν στα 3,90 ευρώ το έξτρα παρθένο

Τιµές πέριξ των 4 ευρώ εξακολουθεί να εισπράττει ο παραγωγός στις πιο δυναµικές ζώνες της χώρας, παρά το γεγονός µάλιστα, ότι το εµπόριο εντείνει τις πιέσεις, µε το επιχείρηµα της ικανοποιητικά ικανής παραγωγής κατά την ελαιοκοµική περίοδο 2018-2019.

Οι εξαγωγές κρατούν στα 3,90 ευρώ το έξτρα παρθένο

2
1

Στο νοµό Λακωνίας, όπως αποκαλύπτει σήµερα το AgrοNews, τη διαφορά κατάφερε να κάνει, όπως και στην περίπτωση της ελιάς Καλαµών ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πετρίνας.

Συγκεκριµένα, έκλεισε  συµφωνία εξαγωγής δυο βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, σε 3λιτρες συσκευασίες και µπουκάλια, στον Καναδά µε 5 ευρώ το κιλό.

Από αυτά τα 5 ευρώ, τα 3,90 αντιστοιχούν στην καθαρή πρόσοδο για τον παραγωγό, που παρέδωσε το προϊόν στην οργάνωση, η οποία έχει καταφέρει να ανοίξει κανάλια διανοµής σε Ηνωµένες Πολιτείες και Καναδά, µέσω κυρίως Λακώνων, που ζουν εκεί και δραστηριοποιούνται στην τροφοδοσία τροφίµων.

Κατά τα άλλα, µεταξύ 3,30 και 3,85 ευρώ το κιλό είναι η τιµή που «παίζει» αυτήν την περίοδο στην Πελοποννήσο, ενώ σταθερά ψηλά και πιο συγκεκριµένα στα 3,90 ευρώ ανά κιλό κρατιέται η τιµή και στη ζώνη ΠΟΠ της Σητείας. Γενικότερα πάντως οι συνεταιρισµοί των Κρητικών συνεχίζουν την πρακτική των διαγωνισµών για την πώληση του προϊόντος εφετινήςεσοδείας

Αναλυτικό ρεπορτάζ  στην Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 3 Μαρτίου μαζί με ένθετο το περιοδικό Profi

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

01-03-2018 18:22Σταυρος Κυριαζιδης

Επιτελους αμοιβεται αυτος που μοχθει περισσοτερο απο ολους και δεν ειναι αλλος απο τον παραγωγο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία