Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ελπίζουν στα όψιµα κεράσια αφού έχασαν τα Μπουρλά

Τρεις µέρες µόνο κατάφεραν να πουληθούν σε καλές τιµές τα πρώιµα κεράσια της ποικιλίας Μπουρλά, αφού οι βροχοπτώσεις του Μαΐου δηµιούργησαν σοβαρά ποιοτικά προβλήµατα στην παραγωγή....

Κάθε χρόνο νέα δένδρα στην καλλιέργεια της κερασιάς

0
0

Σύµφωνα µε όσα τονίζει ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στον Αγροτικό Συνεταιρισµό Αλιάκµων, Ανδρέας Οβεζίκ «στη Βέροια η συγκοµιδή ξεκίνησε λίγο µετά την Πρωτοµαγιά, µε θετικά µηνύµατα αφού τα πρώτα έφυγαν σε εξαγωγές µε πολύ καλές τιµές, στα 4 µε 5 ευρώ το κιλό. Στη συνέχεια ωστόσο ξεκίνησαν οι βροχές, µε αποτέλεσµα να µην µπορούµε να συγκοµίσουµε. Όταν ξαναµπήκαµε στα χωράφια η ποιότητα είχε υποβαθµιστεί αισθητά. Από ‘κει και µετά η τιµή κατρακύλησε στα 1,80 ευρώ το κιλό». Και συµπληρώνει: «οι όψιµες ποικιλίες αναµένεται να ξεκινήσουν τις επόµενες ηµέρες.

Σήµερα οι τιµές τους είναι µεν στα 3 ευρώ το κιλό, αλλά ακόµα δεν µπορούµε να βγάλουµε ασφαλές συµπέρασµα. Παρόλα αυτά, παραδοσιακά, στα όψιµα οι τιµές είναι πάντα υψηλότερες γιατί γίνεται διαφορετική διαχείριση. Ανάλογη είναι η πορεία του κερασιού τόσο στην Ηµαθία όσο και στην Πέλλα». Την ίδια ώρα στην Πιερία έχει συγκοµιστεί το 70% των πρώιµων, όπου σύµφωνα µε τα πρόεδρο του Συνεταιρισµού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» ∆ηµήτρη Ντούρο «τα κεράσια πωλούνται από 1,50 έως 3,50 ευρώ ανά κατηγορία µεγεθών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire