BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Το υπουργείο εμπορίου της Κίνας παραδέχεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι εισαγωγές χοιρινού

Μετά το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, το κρέας που εισήχθη στην Κίνα έχει φτάσει το 1,11 εκατομμύριο τόνους, αυξημένο κατά 11,6% λόγω της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων και παρά τις προηγούμενες υπεκφυγές της Κινεζικής Κυβέρνησης, δηλώθηκε επισήμως πως αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, αφού τα αποθέματα της χώρας σε χοιρινό προβλέπονται ήδη μειωμένα κατά 30%. Αναμένεται η επίδραση στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι ποσότητες της Κίνας μπορούν να αλλάξουν πάλι ισορροπίες στην προσφορά και τη ζήτηση.

Pig122714-1024x820

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

48
0

Οι εισαγωγές κρέατος στην Κίνα αυξάνονται, δήλωσε ο Γκάο Φενγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Στο σημείο αυτό, η Κίνα έχει ήδη εισαγάγει 1,11 εκατομμύριο τόνους κρέατος τους πρώτους τρεις μήνες του έτους για να καλύψει ένα χάσμα που δημιουργήθηκε από τον ιό της Αφρικανικής Πανώλης Χοίρων  στον τομέα του χοιρινού. Ο όγκος αυτός είναι αυξημένος κατά 11,6% από ό, τι εισήγαγε η ασιατική χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, όταν η ασθένεια απουσίαζε από τη χώρα.

Η ανάγκη για χοιρινό κρέας στην κινεζική αγορά είναι τόσο υψηλή που οι εισαγωγείς είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και το 65% των δασμών για το αμερικανικό χοιρινό κρέας. Παρόλα αυτά, ορισμένες εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ δεν εισήλθαν στην Κίνα, λόγω των "προδιαγραφών καραντίνας", όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Κίνα έχει ακυρώσει πρόσφατα εντολή εισαγωγής μέχρι και 1.000 τόνων αμερικανικού χοιρινού κρέατος, αλλά ο Γκάο Φενγκ δήλωσε ότι «οι κινεζικές εταιρείες λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το αν θα εισάγουν χοιρινό κρέας από τις ΗΠΑ ή όχι».

Η Γερμανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Δανία, η Βραζιλία, η Ολλανδία και η Γαλλία είναι από τις κυριότερες πηγές εισαγωγών χοιρινού κρέατος στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων. Αυτών των χωρών η παραγωγή όμως δεν είναι άπειρη, με αποτέλεσμα να αναμένονται κι άλλες αλλαγές στην τιμή του χοιρινού σε όλη την Ευρώπη.

Πρόσφατα, ο υπουργός Γεωργίας της Βραζιλίας ενημέρωσε ότι έξι επιπλέον παρτίδες από τη χώρα του έχουν λάβει έγκριση για εξαγωγή στην Κίνα και 24 άλλες παρτίδες θα αξιολογηθούν περαιτέρω από τους Κινέζους επιθεωρητές. Η Βραζιλία διαθέτει σήμερα 16 μονάδες βοοειδών, εννέα μονάδες χοιρινού και 37-39 μονάδες κοτόπουλου με άδεια εξαγωγής στην Κίνα. Ο Γκάο Φενγκ προσέθεσε πως αναμένει ότι η χώρα θα συνεχίσει να αυξάνει τις εισαγωγές κρέατος κατά το υπόλοιπο έτος, καθώς το κινεζικό απόθεμα χοιριδίων αναμένεται φέτος να μειωθεί κατά 30%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία