BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Επιπτώσεις στους κατασκευαστές τρακτέρ από τους δασμούς Τραμπ

Η αμερικανική αγροτική οικονομία δίνει μάχες σε τρία μέτωπα, τα οποία την ωθούν σε μια παρατεταμένη κρίση. Στην κρίση αυτή φαίνεται πως εγκλωβίζονται οι μεγάλοι κατασκευαστές τρακτέρ, οι οποίοι βλέπουν τις αξίες των μετοχών τους να υποχωρούν όσο πιο στενά συνδεδεμένες είναι οι επιχειρήσεις τους με την βορειοαμερικάνικη ύπαιθρο.

efendt

Πέτρος Γκόγκος

128
0

Ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα είναι το πιο προφανές από τα μέτωπα αυτά, ωστόσο η JP Morgan, η οποία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της John Deere, προβάλλει ακόμη τη φθίνουσα πορεία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και σε άλλα σημεία του πλανήτη. Σε αυτά τα δύο έρχεται να προστεθεί και μια μάλλον απογοητευτική σοδειά για το καλαμπόκι και τη σόγια στις ΗΠΑ, όσο παράλληλα η Λατινική Αμερική ετοιμάζεται  για συγκομιδές ρεκόρ.

«Συνολικά, αυτή η κατάσταση φέρνει στο μάτι του κυκλώνα του Αμερικανούς αγρότες», σχολιάζει σε βιντεορεπορτάζ του Bloomberg, η αναλύτρια της JP Morgan, Ανν Ντουίγκαν. Η κατάσταση όμως δεν είναι ανησυχητική μόνο για αυτούς, αφού δεδομένης της πραγματικότητας, η μετοχή της Deere ακολουθεί πτωτική πορεία, σύμφωνα με την ίδια. Ειδικότερα, ο οίκος αξιολόγησης μείωσε τη βαθμολογία της εταιρείας τρακτέρ, μετακινώντας την από το ουδέτερο στο αρνητικό, με στόχο τιμών στα 132 δολάρια ανά μετοχή, από τα 154 που ήταν.

Αντίθετα, η AGCO Corp., κατασκευάστρια μεταξύ άλλων της Fendt, αναβαθμίστηκε από την JP Morgan, με στόχο τιμής τα 77 δολάρια ανά μετοχή από τα 66 που ήταν νωρίτερα. Όπως εξήγησε η αναλύτρια, αυτό συνέβη επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν επηρεάζεται τόσο από την κατάσταση των εκτατικών καλλιεργειών στις ΗΠΑ. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία