BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές ελαιολάδου

Στην επόμενη παραγωγή έχει στραμμένο το βλέμμα της η διεθνής αγορά του ελαιολάδου, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει αυξημένη διακύμανση στις τιμές, ιδιαίτερα στην κατηγορία του εξαιρετικά παρθένου.

Σε υψηλότερα επίπεδα οι τιμές ελαιολάδου

3
0

«Η καρπόδεση ολοκληρώνεται στις επόμενες ημέρες και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως θα έχουμε μια καλή παραγωγή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ισπανός παραγωγός Ραφαέλ Μουέλα.

Οι τρέχουσες τιμές, στα επίπεδα των 2,70-2,75 ευρώ, είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς, ωστόσο επισημαίνεται πως σε περίπτωση που η νέα παραγωγή ασκήσει πίεση στην αγορά και οι τιμές υποχωρήσουν στα επίπεδα των δύο προηγούμενων ετών, τότε αρκετοί παραγωγοί θα βρεθούν ξανά μπροστά στην έξοδο από την ενασχόλησή τους με την καλλιέργεια. Η μέση τιμή του εξαιρετικού παρθένου διαμορφώνεται στα 2,71 ευρώ στην Ισπανία, ενώ το παρθένο πωλείται στα 2,61 ευρώ το κιλό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου για την περίοδο 2011/12, η Ελλάδα παραμένει η χώρα με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση στον κόσμο, η οποία φτάνει τα 17,9 κιλά ανά άτομο ανά έτος. Ακολουθούν η Ισπανία με 12,6 κιλά, η Ιταλία με 10,9 κιλά και η Κύπρος με 7,5 κιλά. Στη Γερμανία η μέση κατανάλωση είναι μόλις 700 γραμμάρια, ενώ παρόμοια είναι τα νούμερα και για τις υπόλοιπες χώρες του Βορρά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία