BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Κάνει βάσεις το ελαιόλαδο

Στις ΗΠΑ κατέληξαν τα 2/5 των παγκόσμιων εξαγωγών ελαιολάδου στους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας περιόδου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Σχέδιο της Κομισιόν βάζει σε τάξη την αγορά ελαιολάδου

5
0

Η σταθερή αύξηση της κατανάλωσης στην Αμερική σε συνδυασμό με τη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων κατά 45%, αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους λόγους που στηρίζουν την αγορά στα επίπεδα των 2,80-2,85 ευρώ για το εξαιρετικά παρθένο. Αποδεικνύεται συνεπώς ότι οι υψηλότερες τιμές δεν εμπόδισαν τις εισαγωγές, γεγονός που σημαίνει πως οι τρέχουσες τιμές, που είναι ικανοποιητικές για τους παραγωγούς, μπορούν να διατηρηθούν και την επόμενη περίοδο.

Μόνο για το Μάρτιο, οι ΗΠΑ εισήγαγαν 33.208 τόνους διατηρώντας με διαφορά τα σκήπτρα του μεγαλύτερου εισαγωγέα. Μάλιστα η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί, με τις εισαγωγές να εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 4% σε σύγκριση με πέρσι. Άλλοι σημαντικοί εισαγωγείς είναι η Βραζιλία, η οποία εισήγαγε 6.592 τόνους το Μάρτιο και η Ιαπωνία με 4.184 τόνους. Η Κίνα σημειώνει αύξηση κατά 17% στις ποσότητες ελαιολάδου που εισάγει, οι οποίες παραμένουν σχετικά χαμηλές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία