BACK TO
TOP
Τεχνικές Αναλύσεις

Ρωσία και ανατολική Ευρώπη, θα πιέσουν τις τιμές στο σκληρό

Oι τιμές στο χρηματιστήριο του Σικάγο δείχνουν σημάδια ανάκαμψης λόγω στήριξης από τα καλαμπόκια (ζωοτροφικά). Αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως η πρόσφατη πίεση οφείλεται και στον ανταγωνισμό με άλλες σοδειές. Στην ανατολική Ευρώπη και Ρωσία τα στάρια θα είναι πολλά φέτος και αυτό μπορεί να πιέσει τις τιμές. Επίσης ενώ στην Αμερική κάποιες βροχοπτώσεις καθυστερούν τη συγκομιδή, η Ρωσία έχει ήδη ξεκινήσει και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

Ρωσία και ανατολική Ευρώπη, θα πιέσουν τις τιμές στο σκληρό

3
0
Τα γαλλικά μαλακά εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθοδικό κανάλι με τις τιμές του Ιουνίου να έχουν φτάσει στα 195-196 ευρώ. Σε αυτό έχει συντελέσει και η ραγδαία αύξηση του ευρώ η οποία καθιστά τις ευρωπαϊκές σοδειές μη ανταγωνιστικές σε τιμή. Τα γαλλικά σκληρά μένουν σταθερά στα 260 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε λιμάνι.

Στη λίστα της Φότζια οι τιμές σκληρού για τη νέα σοδειά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επομένως μένουμε στην τελευταία λίστα. Τα καλής ποιότητας κυμαίνονται στα 285-290 ευρώ/τόνο παράδοση σε ιταλικό λιμάνι. Στην αγορά μας η συγκομιδή έχει σχεδόν τελειώσει στη Θεσσαλία ενώ εξελίσσεται στη Μακεδονία. Οι ποιότητες κατόπιν των βροχών χειροτέρεψαν (κυρίως στα υαλώδη) ενώ χαρακτηριστικό της χρονιάς εξακολουθεί να είναι η ανομοιομορφία.

Σε σχέση με πέρσι τα στάρια είναι χειρότερα με την πρωτεΐνη να είναι μειωμένη. Από πλευράς τιμών τα 22 λεπτά κυκλοφορούν. Αρκετοί παραγωγοί έχουν ήδη κλείσει τις τιμές αυτών που παρέδωσαν ενώ στη Θεσσαλία υπάρχει αρκετή αποθήκευση. Από πλευράς εξαγωγής δεν έχει σημειωθεί κάτι σημαντικό και οι τιμές για τα καλά κυμαίνονται στα 260 ευρώ/τόνο FOB ελληνικό λιμάνι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία