BACK TO
TOP
Ειδικά Αφιερώματα

Μεγάλο αφιέρωμα στα μικρά τρακτέρ με καλές προτάσεις από 10 φίρμες

Καλύπτοντας πλέον ένα µεγάλο εύρος ιπποδυνάµεων και εξοπλισµένα µε κινητήρες νέας τεχνολογίας που διατηρούν όµως τη συµπαγή τους δοµή, τα νέα ευέλικτα δενδροκοµικά τρακτέρ της ελληνικής αγοράς κεντρίζουν το ενδιαφέρον προσφέροντας µέγιστη οικονοµία καυσίµου, ασφάλεια κατά τον ψεκασµό και προφίλ που δεν τραυµατίζει τις καλλιέργειες. Άλλωστε, αυτή είναι µία καλή περίοδος για «έρευνα αγοράς» ενόψει των νέων επενδυτικών προγραµµάτων.

23-35_cover

26446
3
Μεγάλο αφιέρωμα στα μικρά τρακτέρ με τις καλύτερες προτάσεις από 10 φίρμες
Κοντέλλης ΑΕΒΕ

Αναβαθμισμένη σειρά T3F New Holland και νέα γκάμα T3LP  με χαμηλό προφίλ



Σχεδιασµένα και κατασκευασµένα για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελµατιών δενδροκαλλιεργητών που αναζητούν ένα µηχάνηµα µε µικρές διαστάσεις
και εξαιρετικές επιδόσεις από 55 έως 75 ίππους, είναι
τα νέα  τρακτέρ της σειράς T3F και T3LP (χαµηλού προφίλ) της  New Holland. Και οι δύο σειρές κατασκευάζονται µε τον ίδιο κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων αλλά εξειδικεύονται σε διαφορετικές εργασίες. Το T3F είναι για την καθηµερινή εργασία σε στενές δενδροκαλλιέργειες µε πολλές ώρες εργασίας µε τον δυναµοδότη (PTO), ενώ η ευελιξία είναι βασική. Ωστόσο, το νέο T3LP ταιριάζει καλύτερα σε θερµοκήπια και µικρές εκµεταλλεύσεις, όπως τα πτηνοτροφεία, καθώς και σε φαρδιές δενδροκαλλιέργειες ξηρών φρούτων και ελιές, όπου το χαµηλό ύψος και
το µεγαλύτερο πλάτος είναι ευπρόσδεκτα.

∆υνατό και συµπαγές

Εφοδιασµένα µε κινητήρες turbo και intercooler και µε το µεγαλύτερο µοντέλο T3.80F να δίνει 75 ίππων, η σειρά τρακτέρ T3F προσφέρει υψηλές αποδόσεις σε ένα συµπαγές µηχάνηµα. Το µικρό βάρος και οι συµπαγείς διαστάσεις δίνουν σε αυτό το τρακτέρ ένα πλεονέκτηµα όταν εργάζεται σε περιορισµένους χώρους όπως οπωρώνες και αµπελώνες.

Στην καρδιά των κινητήρων των τρακτέρ T3F και T3LP, βρίσκεται η οικονοµία καυσίµου και η αποδοτικότητα. Η µέγιστη ισχύς έως 75 ίππων επιτυγχάνεται τώρα από τις 1.900 στροφές ανά λεπτό, και αυτή η ιπποδύναµη διατηρείται µέχρι και τις 2.300 στροφές ανά λεπτό του κινητήρα. Αυτό βοηθάει κατά τη διάρκεια της εργασίας στο χωράφι, καθώς η µέγιστη ισχύς παράγεται σε χαµηλότερες στροφές του κινητήρα, για εξοικονόµηση καυσίµου και µείωση του κόστους λειτουργίας. Αυτή η επίπεδη καµπύλη της ισχύος βελτιώνει επίσης την ευελιξία ειδικά στις εργασίες µεταφορών.

Επίσης, οι νέοι κινητήρες Stage V παρέχουν µέγιστη ροπή 341 Nm στις 1.400 στροφές ανά λεπτό στα µοντέλα 75hp και διαθέτουν 49% απόθεµα ροπής για εύκολη αντιµετώπιση των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών.

Υδραυλική υπεροχή

Το T3F είναι καλά εξοπλισµένο από πλευράς υδραυλικών, διαθέτει ανυψωτική ικανότητα 2.277 κιλά, µέσω δύο εξωτερικών βοηθητικών µπουκαλών
και ξεχωριστές αντλίες για τα υδραυλικά και το τιµόνι.
Το φιλικό προς το χρήστη σύστηµα Lift-O-Matic™ κάνει τη λειτουργία του υδραυλικού πάντα πολύ πιο εύκολη.

Μεγάλη ποικιλία σε κιβώτια ταχυτήτων

Στις νέες σειρές T3F και T3LP, το απλό και ανθεκτικό σασµάν κάνει καλά τη δουλειά του. Και οι δύο σειρές προσφέρουν διαφορετικές επιλογές σασµάν για αγρότες µε διαφορετικές ανάγκες : το 12x12 Synchro Shuttle™ προσφέρεται ως απλή και ανθεκτική µηχανική µετάδοση κίνησης γνωστή και από τις άλλες σειρές της New Holland, µε µέγιστη ταχύτητα 30 kph στο µονό διαφορικό (2WD), διαθέσιµο µόνο στο T3LP,
ή 40 kph στο διπλό διαφορικό (4WD) διαθέσιµο και
στις δύο σειρές. Τόσο η σειρά  T3F όσο και η T3LP έχουν προαιρετικά την δυνατότητα για υπερ-αργές ταχύτητες (creeper) για να µειώσουν την κίνηση προς τα εµπρός στα 100 µέτρα την ώρα για βαριές εργασίες µε PTO όπως ο καταστροφέας κλαδιών.

Σε έκδοση χαµηλού προφίλ, η New Holland προσφέρει τη σειρά T3LP για οπωρώνες και µικρές εκµεταλλεύσεις. Έχει χαµηλό κέντρο βάρους, διατηρώντας παράλληλα αρκετή απόσταση από το έδαφος για να αντιµετωπίζει εύκολα τα ανώµαλα εδάφη. Χάρη στις διαστάσεις του, το νέο T3LP είναι ιδανική επιλογή για καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ξηρών καρπών όπως οι αµυγδαλιές,
οι φιστικιές και φουντουκιές που απαιτούν εργασίες κάτω από  τα κλαδιά ή ανάµεσα σε δένδρα µε φαρδύτερες σειρές. Το New Holland T3LP είναι επίσης µία καλή λύση για θερµοκήπια γιατί έχει την ικανότητα να περνάει κάτω από χαµηλές πόρτες και έχει επίσης µεγάλη ανυψωτική ικανότητα χάρη στο νέο σχεδιασµό του υδραυλικού.

Κινητήρας

∆υνατοί και αποτελεσµατικοί κινητήρες της FPT Industrial µε εκποµπές καυσαερίων Stage V, 3-κύλινδροι µε turbo και intercooler, µε ιπποδύναµη έως 75 ίππων προσφέρουν απαράµιλλη απόδοση σε ένα µηχάνηµα χαµηλού προφίλ.

Εφαρµογές χαµηλού προφίλ

Το νέο T3LP έχει την πολύπλευρη ευελιξία ενός τρακτέρ χαµηλού ύψους. Το µακρύ µεταξόνιο, ο φαρδύτερος άξονας  και οι ρυθµίσεις ανοίγµατος των τροχών στο T3LP το κάνουν την ιδανική επιλογή για θερµοκήπια, οπωρώνες ξηρών καρπών, πτηνοτροφεία και άλλες παρόµοιες εφαρµογές.

Ανθεκτικός εµπρόσθιος άξονας

Στη νέα σειρά T3LP υπάρχει και έκδοση µονού διαφορικού, ενώ το διπλό διαφορικό είναι στάνταρ στα µοντέλα T3F. Χάρη στην έκδοση µε µονό διαφορικό (2WD) στο T3LP, εργασίες µεταφοράς και εργασίες στο χωράφι που απαιτούν κλειστές στροφές είναι πολύ εύκολες και αποτελεσµατικές ενώ η έκδοση µε διπλό διαφορικό (4WD) και στις δύο σειρές προσφέρει µεγαλύτερη ελκτική δύναµη και πρόσφυση στο χωράφι.

Τα μηχανήματα της New Holland διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παύλος Ι. Κοντέλλης ΑΕΒΕ

KOUIMTZIS

Τρίτης γενιάς Fendt 200 V/F/P Vario



Mε τον αποτελεσµατικό συνδυασµό των συµπαγών διαστάσεων και των έξυπνων λύσεων, το Fendt 200 VFP Vario πρόκειται για ένα από τα πιο εξοπλισµένα µηχανήµατα της κατηγορίας. Η τελευταία γενιά, η τρίτη για την ακρίβεια των 200 VFP Vario Stage V, ιδιαίτερα κατάλληλα για χρήση στους αµπελώνες, στους οπωρώνες, σε εξειδικευµένες καλλιέργειες, θερµοκήπια, στην κηπουρική και άλλες εργασίες εκπληρώνει µε ακρίβεια τα καθήκοντά της. Εν ολίγοις, τα τρακτέρ είναι «έτοιµα
για το µέλλον», όπως λέει το σλόγκαν που επινόησε η Fendt για αυτή τη σειρά.

Η γερµανική φίρµα έχει συµπεριλάβει την καινοτόµο και διαισθητική φιλοσοφία ελέγχου FendtOne στα τρακρέρ, συµπεριλαµβανοµένης µιας νέας πλαϊνής κονσόλας µε joystick πολλαπλών λειτουργιών, µοχλό και οθόνη 12 ιντσών - που συνδυάζει τη συνήθη χρήση του τρακτέρ µέσω του τερµατικού µε εργασίες που παραδοσιακά πραγµατοποιούνται στο γραφείο, λανσάροντας έτσι στην αγορά τα πρώτα ειδικά τρακτέρ µε πλήρως ενσωµατωµένο τερµατικό. Η νέα γκάµα αποτελείται από πέντε µοντέλα, τα 207 Vario, τα 208 Vario, τα 209 Vario, τα 210 Vario και τα 211 Vario, µε µέγιστη ισχύ 70, 80, 90 και 100 ίππων αντίστοιχα, αγγίζοντας τα 110 άλογα το κορυφαίο 211 Vario. Το κορυφαίο µοντέλο, ωστόσο, διακρίνεται από τα αδέρφια της γκάµας για το καινοτόµο σύστηµα πρόσθετης ισχύος DynamicPerformance (DP) που του επιτρέπει να φτάσει τους 124 ίππους, ενεργοποιούµενο όχι µόνο κατά την εργασία µε το PTO ή κατά τη µεταφορά στο δρόµο αλλά κάθε φορά που η µονάδα ελέγχου εντοπίζει µεγαλύτερη ζήτηση ισχύος από πολλά εξαρτήµατα του τρακτέρ, µε αποτέλεσµα να διατίθεται το απαραίτητο πλεόνασµα και εποµένως να προσαρµόζεται η απόδοση στις πραγµατικές ανάγκες εφαρµογής του µηχανήµατος.

Το σύστηµα VarioActive, το οποίο απαιτεί λιγότερες στροφές του τιµονιού για να εκτελέσει η στροφή είναι µια ακόµη έξυπνη λειτουργία.  Η καµπίνα των νέων µικρών Vario είναι ανασχεδιασµένη, µε τέσσερις κολόνες και πιο ευρύχωρη από τα προηγούµενα µοντέλα, µε µεγαλύτερο ύψος που προσφέρει περισσότερο χώρο για το κεφάλι και βελτιστοποιηµένη ορατότητα στον µπροστινό φορτωτή.

Carraro Frutteto Basso

Η νέα σειρά Carraro Compact κατηγορία της, ενώνει τη σειρά Carraro Agricube για να καλύψει έναν τοµέα της αγοράς µε επίπεδα ισχύος από 60 έως 75 ίππους και επισηµαίνει τα χαρακτηριστικά της γεωµετρικής συµπαγικότητας και της ευκολίας στους ελιγµούς.

Τα δύο µοντέλα Carraro Agritalia έχουν επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές στο Vigneto (Compact V), σχεδιασµένο ειδικά για να εργάζεται σε αµπελώνες µε πλάτος γραµµής που ξεκινάει από 1,5 µέτρων, ενώ το Vigneto Largo Basso (Compact VLB 75) υποψήφιo για τον τίτλο «Τρακτέρ της Χρονιάς 2022», για πέργκολες / καλυµµένη καλλιέργεια ή εργασίες κάτω από φύλλωµα. Συγκεκριµένα, το ελάχιστο πλάτος του 1 µέτρου, καθιστά το Vigneto Compact ιδανικό για περιοχές µε ποικιλίες αµπέλου υψηλής ποιότητας σε πολύ στενές σειρές.

Η ικανότητά του για ελιγµούς στο τέλος της σειράς το φέρνει σε ένα επίπεδο ισοδιαµετρικών τρακτέρ, αλλά µε πρόσθετο πλεονέκτηµα µεγαλύτερης έλξης και σταθερότητας µε ρυµουλκούµενα φορτία. Η αφθονία του υδραυλικού εξοπλισµού το καθιστά κατάλληλο για καλλιέργεια µε υψηλό βαθµό µηχανοποίησης για βέλτιστα και εξαιρετικά επαγγελµατικά αποτελέσµατα.

Τρακτέρ σχεδιασµένο για να εργάζεται σε καλλιέργεια καλυµµένη, πέργκολα και ηµι- πέργκολα,  το Vigneto Largo Basso διαθέτει χαµηλό κέντρο βάρους που εγγυάται µια εξίσου χαµηλή θέση του καθίσµατος οδηγού και του καπό του κινητήρα µε ύψος 1,27 µέτρα. Χάρη στο µικρό µεταξόνιο και την προσεκτική µελέτη του συνολικού απαιτούµενου χώρου στροφής, αυτό το τρακτέρ είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ακριβές όταν γυρίζει στο τέλος της σειράς µε ακτίνα στροφής 55 µοίρες.

Tα µηχανήµατα Fendt και Carraro διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία  KOUIMTZIS

ELXIS ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πολυλειτουργικά σε κόμπακτ διαστάσεις



Η Kubota συνεχίζει να εργάζεται ακούραστα για να παρέχει τις καλύτερες λύσεις για την κάλυψη κάθε ανάγκης. Με αυτό το πνεύµα, ο ιαπωνικός κατασκευαστής κυκλοφόρησε την ολοκαίνουργια σειρά µικρών τρακτέρ L2 από 37 έως 62 ίππους. Στην καρδιά τους βρίσκονται οι τετρακύλινδροι κινητήρες Kubota (από 45 έως 62 ίππων), 2.434 κυβικών. Οι κινητήρες είναι εξαιρετικά καθαροί καθώς είναι εναρµονισµένοι µε τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τους ρύπους (Stage V). Αυτό επιτυγχάνεται µε τεχνολογίες όπως η ανακύκλωση καυσαερίων (EGR) και το φίλτρο παρακράτησης µικροσωµατιδίων (DPF) το οποίο χρειάζεται καθαρισµό µετά τις 6.000 ώρες λειτουργίας (µεγαλύτερη διάρκεια στην κατηγορία του). Με το σύστηµα ηλεκτρονικά ελεγχόµενου ψεκασµού common rail, επιτυγχάνεται µεγάλη εξοικονόµηση καυσίµου. Επί προσθέτως, η δυνατότητα επιλογής αποθήκευσης δύο µνήµων στροφών στον κινητήρα και το κουµπί διατήρησης στροφών (cruise control), βοηθούν τον χειριστή για την βέλτιστη λειτουργία  του ελκυστήρα.

Ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασµός της σειράς έχει ανανεωθεί πλήρως, προσφέροντας στον χειριστή την αίσθηση και εργονοµία µεγαλύτερων σειρών, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για απαιτητικούς επαγγελµατίες.

Η σειρά L2 αποτελείται από έξι µοντέλα: Τρία µε αψίδα προστασίας (37, 45 και 52 ίππων) και τρία µε καµπίνα πολυτελείας (47, 54 και 62 ίππων). Τα µοντέλα µε αψίδα προστασίας είναι εξοπλισµένα µε κιβώτιο 16X16 ταχυτήτων µε υπεραργό (200µ/ώρα), πλήρως συγχρόνιζέ. Τα µοντέλα µε καµπίνα διαθέτουν υδροστατικό κιβώτιο τριών σειρών HST µε σύστηµα Hi-Lo.

Η αντλία υδραυλικού παρέχει 37 λίτρα/λεπτό και ικανότητα ανύψωσης στα πίσω άκρα 1750 κ., επιτρέποντας τη λειτουργία ευρύ φάσµατος παρελκοµένων. Στον στάνταρτ εξοπλισµό οι ελκυστήρες διαθέτουν δυο βαλβίδες διπλής ενέργειας. Οι εκδόσεις µε καµπίνα διαθέτουν επίσης δύο εµπρόσθιες διπλές βαλβίδες οι οποίες χειρίζονται µε ένα λεβιέ (Joystick) µε κουµπί. Το σύστηµα διεύθυνσης διαθέτει ανεξάρτητο υδραυλικό κύκλωµα.

Χαρακτηριστικό όπως σε όλους τους ελκυστήρες Kubota είναι η εξαιρετική ευελιξία και µικρός κύκλος στροφής (2,7-3,2µ.) που επιτυγχάνεται µε το κλειστό σύστηµα µετάδοσης στον εµπρόσθιο άξονα µε κορώνα-πηνίο.

Η καµπίνα προσφέρει πρωτοφανείς ανέσεις σε αυτήν την κατηγορία, µε αυτόµατο aircondition, αεροκάθισµα, αναδιπλούµενο σκίαστρο, δύο θήρες USB και σύγχρονο ηχοσύστηµα. Ο χειριστής έχει εξαιρετική ορατότητα περιµετρικά από τον ελκυστήρα ενώ η µεγάλη εργονοµία κάνει την εργασία ξεκούραστη.

Η εργασία την νύχτα γίνεται µε άνεση καθώς τα LED φώτα στην κορυφή της καµπίνας κάνουν την νύχτα µέρα. Η µεγάλη επιλογή µεταξύ διαφορετικών διαστάσεων ελαστικών επιτρέπει την προσαρµογή της νέας L2 σειράς σε µεγάλο εύρος καλλιεργειών.

Μικρή ακτίνα στροφής µε σύστηµα Bi-Speed 

Με «κλασικά» όπλα τους σύγχρονους και ισχυρούς κινητήρες, την άνεση λειτουργίας και τις ενδιαφέρουσες δυνατότητες ευελιξίας ,η Kubota ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αµπελουργών και δενδροκαλλιεργητών µε τη σειρά M5001N Narrow.

Η σειρά Μ5001Ν αποτελείται από έξι µοντέλα σε τρεις κύριες ιπποδυνάµεις 74, 94 και 106hp, σε εκδόσεις µε ή χωρίς καµπίνα. Τα µοντέλα της σειράς M5001N, είναι εξοπλισµένα µε τον δυναµικό τετρακύλινδρο turbo intercooler, 3.8 λίτρων κινητήρα της Kubota, V3800 CR-TIE4, µε τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο, χρησιµοποιεί EGR και φίλτρο σωµατιδίων (DPF).

Το πλούσιο κιβώτιο έξι ταχυτήτων µε τρία εύρη και σύστηµα Hi-Lo προσφέρει συνολικά 36/36 ταχύτητες µπρος/πίσω. Η ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα στην κολόνα τιµονιού κάνει την αλλαγή κατεύθυνσης παιχνίδι. Με τη λειτουργία Overdrive, το κιβώτιο µπορεί να δώσει ώθηση 40 χλµ./ώρα στο τρακτέρ µε µειωµένες τις στροφές του κινητήρα. Παράλληλα, δύο ενσωµατωµένες µνήµες στροφών κινητήρα, µπορούν να προγραµµατιστούν για να διευκολύνουν τις επαναλαµβανόµενες λειτουργίες στο χωράφι.

Η ευελιξία των συµπαγών τρακτέρ της Kubota προέρχεται και από ειδικό σύστηµα ταχείας διεύθυνσης Bi-Speed, το οποίο ενεργοποιείται όταν η γωνία διεύθυνσης υπερβαίνει τις 35 µοίρες αυξάνοντας αυτόµατα την ταχύτητα των µπροστινών τροχών, µε αποτέλεσµα µια πολύ µικρή ακτίνα στροφής. Υψηλά επίπεδα άνεσης διασφαλίζονται στα µοντέλα µε την καµπίνα έξι πυλώνων που υιοθετήθηκε από την Kubota στη σειρά M5001N η οποία είναι σχεδιασµένη για να διευκολύνει την πρόσβαση και να µειώνει τους κραδασµούς. Παράλληλα, προσφέρεται ένας µεγάλος εσωτερικός χώρος, µε την Kubota να κάνει λόγο για βελτιωµένη ηχοµόνωση καθώς και πανοραµική ορατότητα χάρη στα στρογγυλεµένα παράθυρα.

Τα µηχανήµατα της Kubota διαθέτει στην ελληνική αγορά η Επιχειρηµατική Μονάδα ΕΛΞΙΣ Πετρόπουλος

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ

Συμπαγές, σκληροτράχηλο και αποδοτικό



Η σειρά τρακτέρ REX3µε ισχύ έως 74 ίππων έχει σχεδιαστεί από την Landini για να τονίσει περαιτέρω τον συµπαγές σχεδιασµό και την ευελιξία της δηµοφιλούς οικογένειας τρακτέρ REX.

Tα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στη σειρά REX3είναι οι συµπαγείς διαστάσεις της : µεταξόνιο 1950mm, ελάχιστη απόσταση από το έδαφος 213mm, εξωτερικό πλάτος από 1350mm έως 1617mm, ελάχιστο ύψος του τιµονιού από το έδαφος στην έκδοση πλατφόρµας 1256mm και βάρος 2.200 κιλά χωρίς τα αντίβαρα. Ως εκ τούτου είναι ιδανικό για χρήση σε οπωρώνες, αµπελώνες, ελαιώνες, φουντουκιές, ακτινίδια, θερµοκήπια και λαχανικά.

Τα τρακτέρ της σειράς REX3 σχεδιάστηκαν για να είναι εύκολα στον χειρισµό και στην χρήση. Αυτό όµως που κάνει την σειρά πραγµατικά να ξεχωρίζει είναι η ευελιξία. Στην πραγµατικότητα η σειρά µπορεί να χρησιµοποιηθεί για ευρύ φάσµα καλλιεργειών µε όλα τα είδη παρελκοµένων ακόµα και εµπρός χάρη στην δυνατότητα εργοστασιακού εµπρόσθιου υδραυλικού συστήµατος (κατά παραγγελία)
µε µέγιστη ανυψωτική ικανότητα 1.000 κιλών.

Επίσης, το REX3 δεν περνά απαρατήρητο: Οι κοµψές και δυναµικές γραµµές σχεδιασµού του και το καπό µε τα ενσωµατωµένα φώτα στην µπροστά γρίλια δίνουν στο τρακτέρ αυτό µια εµφάνιση και αίσθηση  αυτοκινήτου.
Ένας σύγχρονος σχεδιασµός  ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών για καινοτοµία, παραγωγικότητα και άνεση.

Εφαρµογές:

  • Οπωρώνες/Ελαιώνες :  Είναι σχεδιασµένο για εξειδικευµένες εργασίες σε οπωρώνες και ελαιώνες, όπου κινείται µε ευελιξία µεταξύ των σειρών µε απόσταση από 2,2 έως 2,5µ.
  • Αµπελώνες :  Είναι ιδανικό για όλες τις εργασίες σε παραδοσιακούς αµπελώνες, και η καµπίνα χαµηλού προφίλ µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε σκεπαστούς αµπελώνες και πέργολες.
  • Λαχανικά/Θερµοκήπια : Ο εύκολος χειρισµός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς REX 3, έτσι τα τρακτέρ της σειράς είναι ιδανικά για εργασίες σε καλλιέργειες όπου η ευελιξία είναι περιορισµένη. Ταυτόχρονα , η έκδοση καµπίνας ειδικού χαµηλού προφίλ µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε θερµοκήπια.
  • Φάρµες/Ανοικτές καλλιέργειες :  Τα τρακτέρ της σειράς REX3είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και ευέλικτα και µπορεί να χρησιµοποιηθούν σε καθηµερινές εργασίες εκµεταλλεύσεων καθώς και µεταφορών που προσφέρουν εξαιρετική άνεση. 

∆ιαθέσιµο σε εκδόσεις πλατφόρµας και καµπίνας χαµηλού προφίλ

Ένα από τα πλεονεκτήµατα της σειράς REX3 είναι η δυνατότητα εργοστασιακής τοποθέτησης καµπίνας χαµηλού προφίλ  µε κατασκευή πλάτους 1,16µ στην βάση και 0,86µ στην οροφή, µε συνολικό ύψος από το έδαφος 1,87µ. Best in Class στην κατηγορία των συµβατικών τρακτέρ, αυτή η έκδοση καµπίνας εγγυάται τον µέγιστο σεβασµό στην φύτευση καθώς διατηρεί στο µέγιστο την άνεση του χειριστή. Αυτός ο τελευταίος παράγοντας γίνεται εµφανής όταν εξετάζεται το ευρύ άνοιγµα της πόρτας για ευκολότερη πρόσβαση στην καµπίνα, το τιµόνι µε κλίση, το πολύ λειτουργικό ταµπλό, την απουσία µοχλών στο κεντρικό τούνελ και το εξαιρετικής απόδοσης κύκλωµα κλιµατισµού. Τέλος, η καµπίνα χαµηλού προφίλ προσφέρει µέγιστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόµα και για πλευρικές λειτουργίες, σε πλαγιές και στο θερµοκήπιο, µεγιστοποιώντας τις δυνατότητες χρήσης για αυτή
τη σειρά τρακτέρ.

Κινητήρες Kohler

Η σειρά REX3 αποτελείται από 3 µοντέλα τα οποία είναι εφοδιασµένα µε νέους κινητήρες 4κυλίνδρων, 16 βαλβίδων , 2,5λίτρων Kohler και αποδίδουν ισχύς 54,68 και 74hp. Οι νέοι κινητήρες είναι εξοπλισµένοι µε συστήµατα DOC χωρίς αναγέννηση, εποµένως χωρίς να επηρεάζεται η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα της µηχανής µε οποιονδήποτε τρόπο.  Η διαχείριση στροφών του κινητήρα που προσφέρεται µέσω του συστήµατος Engine Memo Switch επιτρέπει στον χειριστή να αποθηκεύει και να επαναφέρει τις στροφές του κινητήρα ανάλογα µε την εργασία. Η πλήρης λειτουργική αυτονοµία καθ’ όλη την διάρκεια της ηµέρας εξασφαλίζεται από
την δεξαµενή καυσίµου χωρητικότητας 50 λίτρων.

Κιβώτιο ταχυτήτων κατασκευασµένο από την ArgoTractors

Το κιβώτιο ταχυτήτων των τρακτέρ της σειράς  REX3,
είναι σχεδιασµένο και κατασκευασµένο από την Argo Tractors, και προσφέρει 16 ταχύτητες εµπρός και 16 όπισθεν, µε εύρος 0,4 έως 40 χλµ/ώρα, µηχανική ρεβέρσα και έρπουσες.

Υδραυλικό κύκλωµα

Σχεδιασµένο για επαγγελµατική χρήση υδραυλικό σύστηµα διαθέτει διπλή αντλία η οποία παρέχει 30 λίτρα/ λεπτό στο τιµόνι και 50 λίτρα/λεπτό στο σύστηµα ανάρτησης 3 σηµείων και στις έως 3 εξωτερικές παροχές (κατά παραγγελία) πίσω και την δυνατότητα µίας διπλής παροχής εµπρός (κατά παραγγελία). Επιπρόσθετα στο υδραυλικό σύστηµα προσφέρεται σύστηµα εργονοµικού ελέγχου E.L.S.. Η µέγιστη ανυψωτική ικανότητα είναι 2.700 κιλά.

Τα µηχανήµατα Landini, διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ


Θεοχαράκης ΑΕ

Νέα σειρά Deutz-Fahr 5 TTV με κορυφαία τεχνολογία για υψηλές αποδόσεις



Η νέα Σειρά 5 DF/DS/DV TTV Stage V µεγιστοποιεί την παραγωγικότητα των µηχανοποιηµένων αγροτικών εργασιών και προσφέρει καλύτερη ευελιξία για εξαιρετική αποδοτικότητα σε όλων των ειδών συνθήκες εργασίας, εκτός
από το «αβαντάζ» που διαθέτει σε αµπελώνες και οπωρώνες.

Οι συµπαγείς τρικύλινδροι και τετρκύλινδροι κινητήρες FARMotion 35 και 45 Stage V είναι ακόµα πιο ισχυροί και πιο αποδοτικοί από τους προκατόχους τους, µε µία εντυπωσιακή σουίτα λύσεων υψηλής τεχνολογίας, όπως ψεκασµό καυσίµου common rail µε πιέσεις ψεκασµού έως 2000 bar, µπεκ 7 οπών και ηλεκτρονικά ελεγχόµενο ιξώδη ανεµιστήρα, ένα φίλτρο αέρα PowerCore και λειτουργία OverBoost.

Παράληλλα, οι εξαιρετικά συµπαγείς διαστάσεις του πακέτου µετεπεξεργασίας καυσαερίων κατέστησαν εφικτή τη διατήρηση του ίδιου συνολικού εξωτερικού προφίλ και των διαστάσεων µε τα προηγούµενα συµβατά µε Stage III B µηχανήµατα, εξασφαλίζοντας άριστη προς τα εµπρός ορατότητα από τη θέση του χειριστή. Η νέα γενιά αποδίδει επίσης ακόµα περισσότερη ισχύ και ροπή από πριν σε όλες τις στροφές του κινητήρα, µε το κορυφαίο µοντέλο της σειράς να αποδίδει εντυπωσιακή µέγιστη ισχύ 126 ίππους µε τη λειτουργία OverBoost ενεργή. Μία σειρά γεωργικών ελκυστήρων που είναι ιδανικοί όχι µόνο για τον αµπελώνα ή τον οπωρώνα, αλλά µπορούν επίσης να χρησιµοποιηθούν κάλλιστα σε εργασίες διαµόρφωσης περιβάλλοντος χώρου
και σε κατασκευαστικές εργασίες.

Σύγχρονο κιβώτιο TTV

Το κιβώτιο TTV κατανέµει οµαλά την ισχύ στους τροχούς σε όλες τις συνθήκες µε εξαιρετική αποδοτικότητα, χωρίς κανένα συµβιβασµό στον τοµέα της αξιοπιστίας ή της απόδοσης. Η µέγιστη ταχύτητα των 40 χλµ./ώρα στο δρόµο επιτυγχάνεται µόλις στις 1570 στροφές ανά λεπτό, ενώ η κονσόλα MaxCom φέρνει τον έλεγχο όλων των κύριων λειτουργιών του µηχανήµατος στις άκρες των δακτύλων του οδηγού. Επιπροσθέτως, η ολοκληρωµένη γκάµα εκδόσεων PTO στοχεύει επίσης στην υψηλού επιπέδου λειτουργικότητα, την ευελιξία και την απόδοση. Ένας εναλλάξιµος άξονας PTO, µία λειτουργία που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το PTO αυτόµατα ανάλογα µε το ύψος ανύψωσης, αλλά και ένας υδραυλικός συµπλέκτης προοδευτικής ενεργοποίησης ανήκουν στο βασικό εξοπλισµό. Σύµφωνα µε την εταιρεία, αυτά τα τρακτέρ διατίθενται στον βασικό τους εξοπλισµό µε προγράµµατα στροφών 540 rpm, 540ECO και 1000 σ.α.λ., ενώ ένα πρόγραµµα groundspeed PTO (ταχύτητα εδάφους) µε αποκλειστικό, αφαιρούµενο άξονα παροχής ισχύος (stub output shaft) και εµπρός 1000 σ.α.λ. PTO διατίθενται προαιρετικά.

Προηγµένες τεχνολογίες στις αναρτήσεις

Τα τρακτέρ της νέας Σειράς 5DF/DS/DV TTV Stage V είναι εξοπλισµένα µε premium λύσεις για τους άξονες και τα φρένα. Ο προαιρετικός ανεξάρτητος τροχός και η ενεργή υδροπνευµατική εµπρός ανάρτηση προάγουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια σε ακόµα υψηλότερα επίπεδα.

Στην άνεση του οδηγού και τη σταθερότητα που προσφέρει αυτό το σύστηµα συνεισφέρει η λειτουργία Anti-dive (αντιβύθισης), που αντισταθµίζει την ξαφνική συµπίεση της ανάρτησης κατά το φρενάρισµα, και το Anti-roll, που προσαρµόζει αυτόµατα την σκληρότητα των αµορτισέρ όταν το τρακτέρ στρίβει
για βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης. Ο στάνταρ εξοπλισµός περιλαµβάνει δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, PowerBrake
και µία λειτουργία που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την τετρακίνηση
και κλειδώνει αυτόµατα το υδραυλικής ενεργοποίησης 100% µπλοκέ διαφορικό. Η νέα σειρά διατίθεται µε µία ευρεία γκάµα ψηφιακών λύσεων που καθιστούν τις εργασίες σας όχι µόνο πιο αποδοτικές αλλά και λιγότερο κουραστικές.

Εξατοµικευµένο σύστηµα

Το ισχυρό και µε πολλές δυνατότητες εξατοµίκευσης υδραυλικό σύστηµα διατίθεται
στον βασικό εξοπλισµό µε µία αντλία 84 λ./λ. (σε µοντέλα 5DF), ενώ µία αντλία ανίχνευσης φορτίου 100 λ./λ. διατίθεται προαιρετικά (βασική στα µοντέλα 5DS/DV). Ικανή να αποδίδει 70 λ./λ. από τις µόλις 1350 σαλ., η λύση αυτή επιτρέπει στο τρακτέρ να εργάζεται αποτελεσµατικά µε παρελκόµενα µε υψηλές απαιτήσεις από το υδραυλικό σύστηµα ακόµα και στις χαµηλές στροφές του κινητήρα.

Αυτοί οι ελκυστήρες µπορούν να εξοπλίζονται µε έως 5 συµπληρωµατικούς πίσω διανοµείς, 4 νέους µεσαίους υψηλής ροής και 3 πρόσθετες παροχές που ντουµπλάρονται πίσω. Όλοι οι διανοµείς έχουν ηλεκτρονικά ελεγχόµενη ροή και χρονοδιάγραµµα λειτουργίας.

Μια ελεύθερη γραµµή επιστροφής προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα µοντέλα ενώ η λειτουργία ισχύος Power Beyond διατίθεται προαιρετικά. Το 5 DF TTV προσφέρει πίσω ανυψωτική ικανότητα 3.800 κιλών, ενώ τα πιο στενά µοντέλα
5 DS TTV και 5 DV TTV προσφέρουν 2.600 κιλά. Το προαιρετικό εµπρός ανυψωτικό έχει ανυψωτική ικανότητα 1.500 κιλά.

Τα µηχανήµατα της Deutz-Fahr διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία  Θεοχαράκης ΑE


Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ 

Ferrari Mizar σε τέσσερις εκδόσεις και εξοπλισμένο με κινητήρα 63 ίππων



Τo νέo Ferrari Mizar είναι τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας που ταιριάζει µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και την κορυφαία απόδοση παραγωγής, µε σεβασµό πάντα στο περιβάλλον. Αυτή είναι η νέα γενιά συµπαγών, τρακτέρ µεσαίας ισχύος που προσφέρουν επίσης υψηλής εµβέλειας τεχνολογικό περιεχόµενο και εκτέλεση. Μια σειρά επαγγελµατικών ισότροχων τρακτέρ, µε περιστρεφόµενη θέση στον στάνταρ εξοπλισµό  και 4 εκδόσεις οπού η κάθε µία έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ικανοποιεί τις συγκεκριµένες ανάγκες.

  • AR – Σασί µε κεντρική άρθρωση, στενό µετατρόχιο µικρή ακτίνα στροφής.
  • RS – Πλαίσιο µε ρόδες που στρίβουν, σταθερότητα και προσκόλληση για χρήση και σε επικλινείς περιοχές.
  • DUALSTEER® – Πλαίσιο µε κεντρική άρθρωση και σύστηµα διεύθυνσης στους τροχούς για ασυναγώνιστη ευελιξία σε στενούς χώρους.

Εξοπλισµένη µε κινητήρα Stage V 63 ίππων η νέα σειρά Mizar 70 δηµιουργήθηκε µε επίκεντρο τον χειριστή µε µια πλήρως επανασχεδιασµένη θέση οδήγησης για να εγγυηθεί τη µέγιστη άνεση και απόλυτη προστασία χάρη στη νέα καµπίνα VISTA PRO, υπό πίεση και αναγνωρισµένη κατηγορία 4. Ένα πλήρως ανανεωµένο κιβώτιο ταχυτήτων µε το ίδιο τεχνολογικό περιεχόµενο µε τα τρακτέρ κορυφαίας κατηγορίας.

Νέος συµπλέκτης Easy Plus™ ο πολυδίσκος σε λουτρό λαδιού µε υδραυλικό έλεγχο ελέγχεται ηλεκτρονικά από λογισµικό που φιλτράρει τυχόν κακή χρήση του πεντάλ συµπλέκτη από τον χειριστή, αποφεύγοντας την σπασµωδική εκκίνηση. Χάρη στον συµπλέκτη Easy Plus™, η προοδευτική εµπλοκή είναι εγγυηµένη, χωρίς ζηµιές και φθορά.

Η ευελιξία είναι ένα κρίσιµο χαρακτηριστικό για όλα τα εξειδικευµένα τρακτέρ. Η έκδοση Dualsteer®, µοναδική στην αγορά, προσφέρει ασυναγώνιστη ευελιξία χάρη στο διπλό σύστηµα διεύθυνσης, κατοχυρωµένο µε δίπλωµα ευρεσιτεχνίας, Αυτό το σύστηµα καθιστά δυνατή την επίτευξη γωνίας διεύθυνσης 60° για έξοδο και είσοδο στην επόµενη σειρά µε έναν µόνο ελιγµό µε εµφανής εξοικονόµηση χρόνου, αυξηµένη απόδοση και λιγότερη συµπίεση
του εδάφους. Τα τρακτέρ της σειράς Ferrari καλύπτονται πλήρως µε υψηλής ποιότητας after sales υποστήριξη η οποία προσφέρει πλήρη και άµεση κάλυψη σε ανταλλακτικά και άµεση τεχνική υποστήριξη 24/7 σε οποιοδήποτε σηµείο της Ελλάδας ακόµα και µέσα στο χωράφι. Όλα αυτά µόνο από µια ολοκληρωµένη αντιπροσωπεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της όπως η Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ.

Άνετη εργασία σε πολύ στενές γραµµές  

Το νέο CLAAS NEXOS 210 LD είναι ένα δενδροκοµικό τρακτέρ ειδικά σχεδιασµένο
για µεγάλη ευελιξία και απόδοση στο χωράφι.

Εξοπλισµένο µε έναν πανίσχυρο κινητήρα stage V FPT στα 3.4 λίτρα και 75 άλογα, του δίνει την δυνατότητα να εκτελεί διάφορες εργασίες µε µεγάλη απόδοση και οικονοµία.

Με το διπλό Twinshift, το τρακτέρ προσφέρει 24 ταχύτητες εµπρός και 24 όπισθεν, ενώ υπάρχει και η έκδοση του µηχανικού. Σηµειωτέων ότι ο χειριστής µπορεί να αλλάξει κατεύθυνση είτε µε µηχανικό αναστροφέα είτε µε ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα Revershift για περισσότερη άνεση. Το υδραυλικό κύκλωµα που προσφέρει απόδοση 87 λίτρα/λ τροφοδοτεί έως και τέσσερις ηλεκτροϋδραυλικούς διανοµείς και προαιρετικά ελέγχεται µηχανικά ή ηλεκτροϋδραυλικά.
Η µέγιστη ανυψωτική ικανότητα 3,11 τόνων πίσω και το µακρύ µεταξόνιο, επιτρέπει στα Nexos να ανυψώνουν βαριά εργαλεία µε ευκολία. Με το χαµηλό του προφίλ και µε πλάτος στα 1,45 µπορεί να κινηθεί και σε πολύ στενές σειρές.

Τα τρακτέρ της σειράς CLAAS καλύπτονται πλήρως µε υψηλής ποιότητας after sales υποστήριξη η οποία προσφέρει πλήρη και άµεση κάλυψη σε ανταλλακτικά και άµεση τεχνική υποστήριξη 24/7 σε οποιοδήποτε σηµείο της Ελλάδας ακόµα και µέσα στο χωράφι.

Τα µηχανήµατα Ferrari και Claas διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ


ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ

Νέα  MASSEY FERGUSON MF 3 SPECIALITY σε έξι εκδόσεις και ισχύς 75 έως 120 ίππους 



Η νέα σειρά MF 3 Speciality Series, εξοπλισµένη µε υψηλά πρότυπα, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει απλή και άνετη λειτουργία και βέλτιστες επιδόσεις µε χαµηλό κόστος λειτουργίας για κάθε εξειδικευµένο τοµέα.

Η σειρά MF 3 Specialist περιλαµβάνει έξι διαφορετικές εκδόσεις µε πέντε µοντέλα, από 75 έως 120 ίππους. Η πλήρης σειρά προσφέρει µοντέλα µε καµπίνα ή χωρίς, επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων, συµπεριλαµβανοµένου του νέου 30F/15R Eco, καθώς και επιλογή προδιαγραφών Essential ή Efficient.

Επιλογές εκδόσεων

  • MF 3VI – Αµπελουργική έκδοση – για χρήση σε παραδοσιακούς στενούς αµπελώνες. Πέντε µοντέλα από 75 έως 120 ίππους, πλάτους από 1,00µ. και µε καµπίνα στάνταρ.
  • MF 3SP – Έκδοση Special – για πιο ανοιχτούς αµπελώνες µε ελαφρώς φαρδύτερο πλαίσιο και πιο ευρύχωρη καµπίνα. Πέντε µοντέλα από 75 έως 120 ίππους, από 1,25µ. πλάτος και µε καµπίνα στο βασικό εξοπλισµό.
  • MF 3FR – ∆ενδροκοµική έκδοση – για χρήση σε εκτεταµένους αµπελώνες και οπωρώνες. Ένα πιο στιβαρό τρακτέρ µε φαρδύτερο µπροστινό άξονα και πιο ευρύχωρη καµπίνα. Πέντε µοντέλα από 75 έως 120 ίππους, πλάτους από 1,45µ. και διαθέσιµα µε καµπίνα ή πλατφόρµα.
  • MF 3WF – Φαρδιά δενδροκοµική έκδοση – ένα φαρδύτερο, σταθερό τρακτέρ για χρήση σε οπωρώνες, αµπελώνες σε πλαγιές και κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις. Πέντε µοντέλα από 75 έως 120 ίππους, πλάτους από 1,70µ, διαθέσιµα µε καµπίνα ή χωρίς.
  • MF 3GE – Έκδοση Ground Effect –  χαµηλή έκδοση για χρήση κάτω από δέντρα, σε θερµοκήπια και σε αµπελώνες µε κάλυψη, εξοπλισµένο µε φαρδύτερο µπροστινό άξονα για µεγαλύτερη σταθερότητα. Τέσσερα µοντέλα από 75 έως 105 ίππους, πλάτους από 1,40µ. και εξοπλισµένα µε πλατφόρµα χειριστή.
  • MF 3AL – Έκδοση Alpine – ένα ευέλικτο, ισχυρό και σταθερό τρακτέρ για χρήση σε λόφους και απαιτητικά εδάφη. Τέσσερα µοντέλα από 75 έως 105 ίππους, πλάτους από 1,70µ., διαθέσιµα µε καµπίνα χαµηλού προφίλ ή επίπεδου δαπέδου. Με πλάτος 1,40µ., η καµπίνα υψηλών προδιαγραφών προσφέρει χαρακτηριστικά µεγάλου γεωργικού ελκυστήρα στο µικρών διαστάσεων, ισχυρό MF 3AL.

Εκδόσεις Essential and Efficient   

Τα µοντέλα «Essential» είναι εξοπλισµένα µε µηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, υδραυλικό σύστηµα διπλής αντλίας 93 λίτρων/λεπτό και µηχανικό έλεγχο συνδέσµου.. Οι «Efficient» εκδόσεις περιλαµβάνουν υδραυλικό σύστηµα τριπλής αντλίας 120 λίτρων/λεπτό, ηλεκτρικό έλεγχο σύνδεσης (ELC), PowerShuttle και κιβώτιο ταχυτήτων Speedshift, καθώς και χειριστήριο πολλαπλών λειτουργιών και 4 ηλεκτροϋδραυλικές βαλβίδες.

Καθαρή, οικονοµική ισχύς       

Οι τετρακύλινδροι κινητήρες Stage V, 3,6 λίτρων τελευταίας γενιάς που έχουν τα εξειδικευµένα τρακτέρ MF 3 αποδίδουν ισχύ από 85 έως 120 ίππους στα µοντέλα µε καµπίνα και έως 105 ίππους στα µοντέλα χωρίς καµπίνα και AL.
Η τυπική χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίµου είναι τώρα 75 λίτρα, µε µια µεγαλύτερη επιλογή 100 λίτρων για
την παράταση του χρόνου εργασίας µεταξύ των ανεφοδιασµών.

Μεγαλύτερος χώρος και άνεση

Η άνεση στην καµπίνα βελτιώνεται σηµαντικά µε το χαµηλότερο πάτωµα ύψους 3 εκατοστών να παρέχει περισσότερο χώρο και υψηλότερη θέση καθίσµατος. Μπροστά από τον χειριστή βρίσκεται ένα νέο, σύγχρονο ταµπλό µε µια ευανάγνωστη έγχρωµη οθόνη στη µέση, έναν αναλογικό µετρητή στροφών µε µετρητές καυσίµου και θερµοκρασίας. Μια νέα επιλογή φιλτραρίσµατος καµπίνας Cat 4 βελτιώνει την ασφάλεια για τους χειριστές.

Επεκτείνεται η επιλογή µετάδοσης

Για την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και των λειτουργικών επιδόσεων υπάρχει ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων 30F/15R 40χλµ./ώρα Eco,
το οποίο παρέχει πέντε ταχύτητες σε τρεις περιοχές.  Ο βέλτιστος έλεγχος και η άνεση εξασφαλίζονται µε την προσθήκη του εύχρηστου, ηλεκτροϋδραυλικού χειριστηρίου Speedshift, του διαχωριστή ταχυτήτων, του PowerShuttle και του Standard Comfort Control.

Οικονοµικά µοντέλα 75 ίππων

Τα τρακτέρ MF 3 Speciality 75 ίππων, τροφοδοτούνται από τον τελευταίο τετρακύλινδρο κινητήρα 3,4 λίτρων, Stage V και διατίθενται µε µια επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων που ταιριάζουν σε διαφορετικές εφαρµογές και επίπεδα επένδυσης.

Αυτά κυµαίνονται από ένα πρακτικό πλήρως µηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 12F/12R έως ένα 24F/24R µε PowerShuttle και Speedshift.

Αποκλειστικός Εισαγωγέας - ∆ιανοµέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όµιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΕΤΒΕ

Με Stage V και κομψή εμφάνιση



Με δύο επιλογές στην ισχύ του κινητήρα, σε 52 και 66 ίππους, διατίθενται σε 5 διαφορετικές εκδόσεις, µε αρθρωτό ή µονοκόµµατο πλαίσιο ACTIO, διπλής ή µονής κατεύθυνσης, µε αψίδα ή µε καµπίνα.

Το εργοστάσιο ANTONIO CARRARO πρωτοπορεί δηµιουργώντας τρακτέρ
µε κινητήρες Stage V χωρίς να µεταβάλλει τις διαστάσεις.

Τα δυνατά σηµεία των τρακτέρ

Θέση οδήγησης: Άνετη µε πολλές δυνατότητες. Είναι τοποθετηµένη σε ένα πλαίσιο επάνω σε Silent block που περιορίζει τους κραδασµούς. Επιπλέον, η απουσία λεβιέδων στον κέντρο διευκολύνει την πρόσβαση στο τρακτέρ και εγγυάται µεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για τον χειριστή. Το ταµπλό είναι εξοπλισµένο µε µια κοµψή, λειτουργική έγχρωµη οθόνη όπου εµφανίζονται όλα τα δεδοµένα.

Κινητήρες: Φάση V (Yanmar µε 4 κυλίνδρους), 52 ή 66 ίππους, ο κινητήρας έχει µελετηθεί µε λεπτοµέρεια προκειµένου να µην επηρεάσει τις συµπαγής διαστάσεις του τρακτέρ και την άνεση του χειριστή.

Υδραυλική ισχύς:  Χαρακτηριστικό γνώρισµα της σειράς Tora είναι η αυξηµένη υδραυλική ισχύς που έχει σχεδιαστεί για επαγγελµατίες αγρότες,  καθώς είναι εξοπλισµένο µε έως και 5 παροχές διπλής ενεργείας και συνεχούς ροής λαδιού, και έτσι δίνει τη δυνατότητα στο χειριστή να χρησιµοποιήσει υπέρ σύγχρονο εξοπλισµό.

Καµπίνα REDCAB: Η νέα καµπίνα (προαιρετική) είναι ηχοµονωµένη και διαθέτει στάνταρ σύστηµα κλιµατισµού ηλεκτρονικά ρυθµιζόµενου. Η µέγιστη ορατότητα επιτυγχάνεται µε µία κατασκευή (δοµή) που µειώνει στο ελάχιστο την αίσθηση της ταχύτητας. Μοντέλα compact ακόµη και στην αρθρωτή έκδοση (έως 98 εκ.). Το συνολικό κωνικό σχήµα της καµπίνας της επιτρέπει να διεισδύει εύκολα ανάµεσα σε σειρές καλλιεργειών σε πλαγιές χωρίς να τα καταστρέφει.

Τα µηχανήµατα της ANTONIO CARRARO διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ



Ολόκληρο το ειδικό αφιέρωμα της Agrenda στα ειδικά μικρά τρακτέρ διαθέσιμο εδώ

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-01-2024 16:48Xristos

Την Steyr γτ δεν τιν βάζετε

Απάντηση

19-08-2022 09:39Κοσμάς

Πού είναι ta john deere της σειράς G; Όλη η Ελλάδα το GL πήρε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία