BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Ύμνος στην κοινωνία της υπαίθρου ο «Αγρότης της Χρονιάς» 2019

 «Η Μονεµβάσια, η εκδήλωση του Αγρότη της Χρονιάς, ήταν µια αναζωογόνηση για όποιον συµµετείχε. Μια πολύχρωµη «όαση» µέσα στο γκρίζο της σηµερινής κατάστασης στις αγροτικές κοινωνίες.

4-Kinsterna-Agrotis-xronias

7
0

Για µια ακόµη φορά συγχαρητήρια σε όλους εκεί στην Agrenda. Η εκδήλωση του Αγρότη της Χρονιάς ενώ µοιάζει να εστιάζεται στον αγροτικό τοµέα στην ουσία πρόκειται για «Γιορτή της Τοπικής Ανάπτυξης», για µια εξαίρετη δραστηριότητα τονισµού της ανάγκης για τοπιοποίηση, και για εστίαση στην ευηµερία των ανθρώπων, οι οποίοι είναι οι πολλαπλασιαστές και αξιοποιητές κάθε διαθέσιµου πόρου και µέσου.».

∆ανειζόµαστε, τα λόγια που χρησιµοποιεί στην καταγραφή του ο αγροτολόγος ∆ηµήτρης Μιχαηλίδης, τα οποία περιγράφουν αυτό ακριβώς που εισέπραξαν όσοι βρέθηκαν το περασµένο Σάββατο στην ιστορική Μονεµβασιά και στους φιλόξενους χώρους του αρχοντικού Κινστέρνα, που πραγµατοποιήθηκε η 10η τελετή βράβευσης του καταξιωµένου πλέον θεσµού «Αγρότης της Χρονιάς» που µε ιδιαίτερη φροντίδα επιµελείται η εφηµερίδα Agrenda.

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των αγροτών της Λακωνίας στην πρόσκληση της Agrenda, αποτέλεσε τον καταλύτη στην επιτυχία της εκδήλωσης την οποία πλαισίωσαν καλλιεργητές και συντελεστές της αγροτικής παραγωγής απ’ όλη την Ελλάδα. Περισσότεροι από 300 συµµετέχοντες έδωσαν το παρόν, καταθέτοντας ψήφο εµπιστοσύνης στο θεσµό και τους διοργανωτές του. Κάτι που υπογράµµισαν τόσο ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθήνας, Χαράλαµπος Κασίµης που ήταν και ο κεντρικός οµιλητής της εκδήλωσης, όσο και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης στο χαιρετισµό που απέστειλε (λόγω της απουσίας του στο Βερολίνο),  µε το οποίο συνεχάρη τους βραβευθέντες προσκαλώντας τους να γίνουν συνοµιλητές του υπουργείου στους κλάδους παραγωγής που εκπροσωπούν.

Στη διάρκεια της Ηµερίδας, ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Χαράλαµπος Κασίµης έδωσε το περίγραµµα της δροµολογούµενης νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εστιάζοντας στις προκλήσεις και στους κινδύνους που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως επίσης και εικόνα της πορείας των δράσεων του τρέχοντος Προγράµµατος Αγροτικής  Ανάπτυξης. Από την πλευρά τους επίλεκτα µέλη της επιστηµονικής κοινότητας, στελέχη του τραπεζικού τοµέα, παράγοντες της αγοράς µηχανηµάτων και τεχνοκράτες από τον κλάδο των αγροτικών εφοδίων, κυρίως δε, καταξιωµένοι για τη δουλειά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες θεµατικές ενότητες και παρουσίασαν συγκεκριµένα επιχειρηµατικά projects.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία