BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Αποτίμηση παρουσίας Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Zootechnia

Δυναμική και πολλαπλή συμμετοχή στην 11η Zootechnia είχαν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College.

americanfarmschoolzootechniaperiptero

15
0

Έχοντας στο επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη, στελέχη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College ενημέρωσαν τους επισκέπτες της κλαδικής έκθεσης Zootechnia που έλαβε χώρα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με stand (No 37) στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις τους. Τα τελευταία χρόνια οι δύο φορείς, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Δρ. Πάνου Κανέλλη, έχουν υιοθετήσει προφίλ εξωστρέφειας, με στόχο το «άνοιγμά» τους τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή κοινότητα και παράλληλα συνεχίζουν να προσαρμόζουν την αγροτική εκπαίδευση στις ανάγκες του 21ου αιώνα, παραμένοντας πιστές στις ρίζες και τη μακροχρόνια παράδοση της βιωματικής μάθησης. 

Η δεύτερη συμμετοχή έγινε μέσω του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων. Στο stand του Digital Greece στο περίπτερο 16, φιλοξενήθηκε το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» από το Rutgers University, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιλέχθηκε, σε συνεργασία με το Rutgers University και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως στρατηγικός εταίρος για τη διοργάνωση δράσεων σχετικών με το πρόγραμμα. Η Σχολή συμμετέχει σε αυτό με κλαδικές μελέτες, δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των τροφίμων και του τουρισμού. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου δόθηκε ενημερωτική ομιλία με κεντρικό θέμα: «Επιστημονική και πρακτική υποστήριξη της αιγοπροβατοτροφίας από το Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Τέλος, με την επιστημονική υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College πραγματοποιήθηκε το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, στο Ιωάννης Βελλίδης το συνέδριο AgroCIRCLE με τίτλο: «Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στη γεωργία και την κτηνοτροφία». To μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου ο Επίκουρος Καθηγητής του Perrotis College Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης έκανε εισήγηση με θέμα: «Ανακύκλωση τροφίμων και γεωργικών αποβλήτων: κλείσιμο του βρόχου θρεπτικών συστατικών μέσω της κομποστοποίησης». Οι σπουδαστές του Perrotis College είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών του συνεδρίου μέσω livestreaming.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία