BACK TO
TOP
Αμπελοοινικά

Μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά για πράσινο τρύγο λέει το Wine of Crete

Διευκρινήσεις για το πώς προέκυψαν τα ποσά της ενίσχυσης ανά ποικιλία για τον πράσινο τρύγο, ζητά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς όπως υπογραμμίζει παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις που φτάνουν και τα 240 ευρώ στρέμμα.

wines_of_crete

230
0

«Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Μοσχάτο Αμβούργου η ενίσχυση ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για το Λιάτικο σε μόλις 161 ευρώ ανά στρέμμα.», αναφέρει χαρακτηριστικά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Wines of Crete

ΘΕΜΑ: «Διευκρίνιση αναφορικά με το Μέτρο Πρώιμης Συγκομιδής»

 

Αξιότιμε κύριε Βορίδη,

Αξιότιμη κυρία Αραμπατζή,

 

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα της πρώιμης συγκομιδής με αριθμό ΦΕΚ 2594/ 26.06.2020 όπου αναφέρονται τα συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του μέτρου πρώιμης συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 για την περίοδο 2019-2020, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας διευκρινίσετε πως προκύπτουν τα ποσά ενίσχυσης που αναφέρονται στο Άρθρο 9 της Υπουργικής Απόφασης και συγκεκριμένα στον Πίνακα 1: «ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ», όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη απόκλιση στα ποσά ενίσχυσης ανά ποικιλία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Μοσχάτο Αμβούργου η ενίσχυση ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για το Λιάτικο σε μόλις 161 ευρώ ανά στρέμμα. Επομένως, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πως προέκυψε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά ποικιλία.

Αναμένοντας για τις δικές σας διευκρινίσεις.

 

Με κάθε εκτίμηση,

Για το Δίκτυο Οινοποιών Ν. Ηρακλείου

Νίκος Δουλουφάκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία