BACK TO
TOP
Ακτινίδια

Με βάση την ξηρά ουσία στο 15% περνάει εξαγωγές η ποικιλία Τσεχελίδης 

Διευκολύνεται η εξαγωγική διαδικασία της ποικιλίας Τσεχελίδης μετά την τροποποίηση του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 9475/136897/10.10.2018 Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει θέματα εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

kiwi-1565847_960_720__1_

461
4

 Πιο συγκεκριμένα, προσαρμόστηκε η ελεγκτική διαδικασία προς τις απαιτήσεις ωρίμανσης που θέτει η Ενωσιακή Νομοθεσία, έτσι ώστε να ελέγχονται οι προϋποθέσεις ωρίμανσης των ακτινίδιων, όχι μόνο με βάση τους βαθμούς BRIX (6,2), αλλά και με βάση το ποσοστό της ξηράς ουσίας (15%).

 

Ακολουθεί ανακοίνωση αγροτικών φορέων του ακτινιδίου στην οποία αναφέρεται:

Οι Συλλογικοί Αγροτικοί Φορείς του Ακτινιδίου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κ. Φωτεινή Αραμπατζή, για την άμεση ανταπόκρισή της, στο αίτημα του κλάδου για την Τροποποίηση του άρθρου 7 της υπ ́ αριθμ. 9475/136897/10.10.2018 Υπουργικής Απόφασης «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εμπορίας και Διακίνησης των Ακτινιδίων».

Με την εν λόγω τροποποίηση, λύθηκε το πρόβλημα των εξαγώγιμων φορτίων ποικιλίας Τσεχελίδη, λόγω λανθασμένης διατύπωσης προηγούμενων διατάξεων της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης και προσαρμόστηκε η ελεγκτική διαδικασία προς τις απαιτήσεις ωρίμανσης που θέτει η Ενωσιακή Νομοθεσία, έτσι ώστε να ελέγχονται οι προϋποθέσεις ωρίμανσης των ακτινίδιων, όχι μόνο με βάση τους βαθμούς BRIX (6,2) , αλλά και με βάση το ποσοστό της ξηράς ουσίας (15%) .

Με την παρέμβασή της, η κ. Αραμπατζή απέτρεψε την δέσμευση εξαγώγιμων φορτίων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες και ενίσχυσε την προσπάθεια των Αγροτικών Εξαγωγικών φορέων, εξορθολογίζοντας το θεσμικό πλαίσιο του ελεγκτικού μηχανισμού, που παραμένει αυστηρό, αποτρέποντας όμως τις κυρώσεις δέσμευσης των εμπορευμάτων, που προέκυπταν από τις προϋπάρχουσες αντιφάσεις της προηγούμενης Υπουργικής Απόφασης .

Παράλληλα, έδωσε την ευκαιρία στην καλλιέργεια του ακτινιδίου να αυξήσει τις εξαγωγές, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Η Κοινοπραξία χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή και ευελπιστεί σε αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής παραγωγής ακτινιδίου και στη δημιουργία νέων εξαγωγικών ευκαιριών .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

08-12-2021 14:30Μαξ

Ακριβώς όπως τα είπαν οι προλαλήσαντες.

Απάντηση

07-10-2020 09:40abalaea

ΤΙ Ψάχνεις να βρεις φίλε μου...ότι κάτσει ο αμοκατσι....Κιτρινα ακτινιδια sorelli στη φωτο και μιλά για ποικιλία τσεχελιδης, ξέχασε να αναφέρει οτι το 15% ξηρά ουσία για Ελλάδα είναι ελάχιστο, που σημαίνει χάνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα ανώτερης γεύσης και όλα γίνονται για αρπαχτή που αποκτάει κρατική νομιμότητα με πιέσεις που άκουσον άκουσον τις διαφημιζόμουν κιόλας με πολιτικά ονόματα... κρατική πολιτική με όραμα, ας τα αρπάξουμε και εφέτος και έχει ο θεός...όλα χύδην μέσω Ιταλίας στον υπόλοιπο κόσμο και αυτή απολαμβάνει την υπεράξια του ελληνικού προϊόντος με brand made in italy πλέον...Vamos γερά ελληνικό περήφανο έθνος!!!

Απάντηση

05-10-2020 19:07Νίκος

Πρώτων η φωτογραφία είναι κίτρινα ακτινίδια και δεύτερον τα τσεχελιδη έχουν ένα μήνα που μαζεύτηκαν χωρίς σάκχαρα και σκληρότητα. Έλεγχος πουθενά!!!

Απάντηση

05-10-2020 19:05Νίκος

Πρώτων η φωτογραφία είναι κίτρινα ακτινίδια και δεύτερον τα τσεχελιδη έχουν ένα μήνα που μαζεύτηκαν χωρίς σάκχαρα και σκληρότητα.Ελενχος πουθενά!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία