BACK TO
TOP

Ακτινίδια

aktinidio-2

Συναγερμό έχει σημάνει στις τάξεις εγχώριων οργανώσεων παραγωγών ακτινιδίων η υφέρπουσα φημολογία, που διακινείται σε όλα τα βασικά παραγωγικά κέντρα του προϊόντος, ότι ο παρατηρούμενος συνωστισμός Ιταλών εμπόρων λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής αποσκοπεί στο να κλειστούν συμφωνίες με τις περσινές τιμές, όταν η εκκαθάριση έδωσε στον παραγωγό «στήσιμο» γύρω στα 0,50-0,55 ευρώ το κιλό.

kiwi-1565847_960_720__1_

Διευκολύνεται η εξαγωγική διαδικασία της ποικιλίας Τσεχελίδης μετά την τροποποίηση του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 9475/136897/10.10.2018 Υπουργικής Απόφασης που ρυθμίζει θέματα εμπορίας και διακίνησης των ακτινιδίων.

36_pin_15

Κατεύθυνση στην Ιταλία έχει, µέχρι στιγµής, ένα στα τρία ακτινίδια της εγχώριας παραγωγής, µε πολλούς από τους παράγοντες του κλάδου να επαναλαµβάνουν τη λανθασµένη πρακτική του παρελθόντος, αντί να αξιοποιήσουν τη συγκυρία της χαµηλής ιταλικής παραγωγής.

tail1

Λίγα διαδικαστικά έχουν μείνει προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξαγωγές ελληνικού ακτινιδίου προς την Ταϊλάνδη, αφού κλιμάκιο Ταϊλανδών εμπειρογνωμόνων επισκέφτηκαν την χώρα, αξιολογώντας θετικά όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος, από τον οπωρώνα μέχρι το συσκευαστήριο.

Aktinidio-pinakas

Ισορροπημένη παραγωγή και κυρίως καλής ποιότητας, αναμένει το 2019 ο Διεθνής Οργανισμός Ακτινιδίων (IKO) για τη συγκομιδή του ακτινιδίου στο βόρειο ημισφαίριο, με την Ελλάδα και τη Γαλλία να παρουσιάζουν σταθερότητα στους όγκους, ενώ η ιταλική συγκομιδή υφίσταται συρρίκνωση κατά 10% για την ποικιλία Hayward.

21_pin_5

Συνεχίζεται η συγκοµιδή στα πρώιµα ακτινίδια Green Lime στην Καβάλα, µε ανοδική πορεία στην τιµή, καθώς έχουν φτάσει να πωλούνται από τον παραγωγό στα 80 λεπτά το κιλό από τα 70 λεπτά την προηγούµενη εβδοµάδα.

aktinidia-man

Καταστροφική επιλογή για την καλλιέργεια και το εµπορικό µέλλον του ελληνικού ακτινιδίου, µε παράπλευρες απώλειες στην εθνική οικονοµία και στην απασχόληση, θεωρούν όλοι οι σοβαροί εξαγωγείς κι οι Οµάδες Παραγωγών, που ασχολούνται µε το αντικείµενο, την πρόωρη κοπή του προϊόντος και τη συγκοµιδή του σε bins ή οι κλούβες των 20 κιλών.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία