BACK TO
TOP
Ακτινίδια

Μετά βίας... 50 λεπτά στο ακτινίδιο παρά την ανάκαμψη των εξαγωγών

Περίπου το 35% της φετινής σοδειάς ακτινιδίου έχει βρει το δρόµο για τις διεθνείς αγορές, σε τιµές ωστόσο µη αντιπροσωπευτικές της ποιότητας του ελληνικού προϊόντος.

15_pin_2

Γιάννης Ρούπας

746
1

Τα 35-40 λεπτά κλειστά που αντιστοιχούν στα χρήµατα που µπαίνουν στη τσέπη του παραγωγού τις τελευταίες ηµέρες για το αποθηκευµένο προϊόν δεν ικανοποιούν κανέναν καλλιεργητή, αφού πέρυσι η τιµή πλησίαζε το 1 ευρώ, εξηγεί στην Agrenda η υπεύθυνη πωλήσεων του Αγροτικού Συνεταιρισµού Νάουσας, Αθανασία Σερβάρη. Λίγοι είναι εκείνοι που διέθεταν µεγαλόκαρπο ακτινίδιο και πούλησαν περί τα 60 λεπτά.

Οι εξαγωγές ακτινιδίου έχουν βέβαια ανακάµψει από τα χαµηλά του Νοεµβρίου. Έως τις 30 ∆εκεµβρίου 2022, οι εξαγωγές αφορούσαν φορτία 84.008 τόνων έναντι 91.341 τόνων πέρυσι, µε µείωση της τάξης του -8,1%. Ωστόσο το άνοιγµα νέων αγορών (Ινδία και Ισραήλ) δηµιουργεί θετικές προοπτικές για την εναποµένουσα παραγωγή, η οποία µπορεί το επόµενο χρονικό διάστηµα να διατεθεί σε καλύτερες τιµές.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

02-02-2023 21:12Ανώνυμος

Της τιμές της βγάζουν η έμποροι όσο θέλουν αυτή και κόβουν και ράβουν όπως θέλουν φετον η παραγωγή Δεν βγάλαν οτε τα έξοδα κάναν συμφωνίες με τους εμπόρους με το στομα και όχι γραφτός γιατί δεν το δέχονται και αυτή στο τέλος της πληρωμής τούς κόψανε αυθαίρετα κιλά με την δικαιολογία ότι έχουν πολλά μικρά φρούτα και αλλαξαν τιμές και κιλά πιος τους ελέγχει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία