Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Απαραίτητη η «Αρμονία» στη γερμανόφωνη αγορά ελαιολάδου

Σεμινάριο με θέμα τη μέθοδο της Αρμονίας στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, η οποία αποτελεί μια νέα οργανοληπτική παράμετρο κατάταξης των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων, ιδιαίτερα δημοφιλή στις γερμανόφωνες χώρες, πραγματοποίησε η Ακαδημία Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, με εισηγητή τον εμπνευστή της μεθόδου Dieter Oberg.

Απαραίτητη η «Αρμονία» στη γερμανόφωνη αγορά ελαιολάδου

3
0

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έγινε το Σάββατο 19 Μαΐου, στην ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες της οργανοληπτικής αξιολόγησης αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών.

Στελέχη επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒΙΤΕΛ και επιχειρήσεων άλλων κλάδων, από όλη τη χώρα, που δραστηριοποιούνται  στις εξαγωγές στην γερμανόφωνη αγορά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα και ενδιαφέρουσα αυτή οργανοληπτική παράμετρο των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και να πληροφορηθούν με λεπτομέρειες την εφαρμογή της, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο.

Σύντομο χαιρετισμό, στους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Παναγιώτης Καραντώνης και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Ελαιολάδου, Βασίλης Καμβύσης.

Το Σεμινάριο συνεχίστηκε με την παρουσίαση και ανάλυση της οργανοληπτικής αξιολόγησης, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την επικεφαλής του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του ΣΕΒΙΤΕΛ κα. Έφη Χριστοπούλου.  

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομάδας Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Dieter Oberg, αφού παρουσίασε αναλυτικά το θέμα της Αρμονίας των ελαιολάδων, ανέλυσε δύο Ελληνικά και πέντε διεθνή ελαιόλαδα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν στην πράξη τα χαρακτηριστικά της έντασης και της βαθμονόμησης των δειγμάτων και ως προς αυτή την παράμετρο.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες επιβεβαίωσαν το έλλειμμα ενημέρωσης για το θέμα και την αναγκαιότητα διοργάνωσης του σεμιναρίου. Στο φύλλο αξιολόγησης το οποίο κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι συμμετέχοντες, έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατέγραψαν προτάσεις για την διοργάνωση αντίστοιχων μελλοντικών σεμιναρίων από την Ακαδημία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία