Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πλησιάζει τα 3,20 ευρώ το λακωνικό ελαιόλαδο

Μικρή άνοδο παρουσιάζουν αυτές τις μέρες οι τιμές ελαιολάδου με την αγορά να αγγίζει τα 3,20 ευρώ το κιλό στην περιοχή της Λακωνίας, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες από τον Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, Παναγιώτη Ντανάκα.

Πλησιάζει τα 3,20 ευρώ το λακωνικό ελαιόλαδο

37
0

Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Ντανάκας, «λόγω της έλλειψης καλών ελαιολάδων από την γειτονική Ιταλία, μπορεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου να δούμε και μεγαλύτερη τιμή».

Η ανοδική τάση στις τιμές ελαιολάδου είχε ξεκινήσει ήδη πριν από δυο εβδομάδες, όταν σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda προσέγγιζε τα 3,15 ευρώ ανά κιλό. Ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκο Προκοβάκη, οι περιοχές οι οποίες καταφέρουν και πουλούν είναι συγκεκριμένες. Σε κάθε περίπτωση όμως, κάποια ελαιόλαδα παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση της τάξης των 3 ή 4 λεπτών ανά κιλό, που όμως πρόκειται για μια αναιμική κινητικότητα, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προκοβάκης, «δεν υπάρχει ούτε μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά, ούτε από τους παραγωγούς», για να καταλήξει πως «όλα θα κριθούν από την ποιότητα της επόμενης παραγωγής».

Την ίδια στιγμή στην Κρήτη, όπως έγινε γνωστό, η τιμή του ελαιολάδου ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό το ψυχολογικό  φράγμα των 3 ευρώ ανά κιλό. Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου Ηρακλείου μέσα από διαγωνισμό που έκανε στις 6 Ιουλίου κατάφερε να πουλήσει ελαιόλαδο, ποσότητας 125 τόνων, προς 3,10 ευρώ το κιλό. Φυσικά και εδώ το ελαιόλαδο «δεν κινείται με διάθεση», εξήγησε στο Agronews ο ελαιοπαραγωγός Μιχάλης Τσαγκαράκης, με την μέση τιμή για την μεγαλόνησο να βρίσκεται στα 2,80 λεπτά το κιλό, συν πλην δέκα λεπτά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία