BACK TO
TOP
Πατάτα

Άνοδος στα 45 λεπτά για την πατάτα θερμοκηπίου, ίδια τιμή και στις υπαίθριες

Η συντεταγµένη αποθήκευση υποχρέωσε σε αύξηση της τιµής του προϊόντος. Προϋποθέσεις για υψηλότερα επίπεδα τιµών µετά τη ζηµιογόνα περσινή σεζόν.

21-pin

Πέτρος Γκόγκος

193
0

Επιστροφή σε επίπεδα τιµών πέριξ των 45 λεπτών το κιλό τόσο για τη θερµοκηπιακή πατάτα, όσο και για τις πρώτες ποσότητες υπαίθριας που συγκοµίζονται αυτές τις ηµέρες στην Καλαµάτα. Μέχρι στιγµής η εγχώρια αγορά δείχνει προθέσεις να διαµορφώσει υψηλότερα επίπεδα τιµών, έπειτα από τη ζηµιογόνα περσινή χρονιά που µέχρι και πριν λίγους µήνες κρατούσε την τιµή του προϊόντος ακόµα και στο εύρος των 10 µε 20 λεπτών το κιλό σε παραγωγικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι πληροφορίες θέλουν τους παραγωγούς να διαχειρίζονται µε µεγαλύτερη ψυχραιµία τα παιχνίδια του εµπορίου, αφού στο ξεκίνηµα της νέας περιόδου ακούστηκαν τιµές οριακά κάτω από τα 40 λεπτά για τη θερµοκηπιακή, δηλαδή επίπεδα ασύµφορα για τους αγρότες. Έτσι η συντεταγµένη αποθήκευση σε ψυγεία υποχρέωσε σε αύξηση της τιµής του προϊόντος, ενώ απ’ ό,τι ακούγεται ευνοϊκή συγκυρία διαµορφώνει και η µειωµένη σοδειά της Αιγύπτου, που περιορίζει τις εισαγωγικές ροές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία