BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Στα 273 ευρώ τον τόνο πούλησε η ΕΑΣ Ορεστιάδας το σκληρό

Σκληρά σιτάρια με 273 ευρώ τον τόνο και μαλακά με 180 ευρώ τον τόνο πούλησε το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου η ΕΑΣ Ορεστιάδας και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τη διαδικασία για την εξόφληση των εκατοντάδων παραγωγών, που της εμπιστεύτηκαν τη σοδειά τους.

depositphotos_192098516-stock-video-wheat-seed-harvest-silos-stora2ge__1_

Λεωνίδας Λιάμης

110
0

Οι σχετικές εμπορικές συμφωνίες κλείστηκαν στο πλαίσιο πλειοδοτικών διαγωνισμών, που διεξήγαγε η δραστήρια οργάνωση από τον ακριτική πόλη του Έβρου, στους οποίους μετείχαν, συνολικά 10 ενδιαφερόμενοι, έμποροι και επιχειρήσεις της χώρας.

«Ο πρώτος διαγωνισμός αφορούσε σε 20.300 τόνους σκληρό στάρι και προσέλκυσε το ενδιαφέρον επτά σχημάτων. Την υψηλότερη προσφορά την έκανε η εταιρεία Μύλοι Σόγιας, με 273 ευρώ τον τόνο, φορτωμένο από τις εγκαταστάσεις της οργάνωσής μας», επισήμανε στο Agronews ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας, Λάμπης Κουμπρίδης. Όπως μας εξήγησε, από τη συναλλαγή η οργάνωση θα κρατήσει ως προμήθεια το ποσό των 17 ευρώ τον τόνο, που σημαίνει πως στο χέρι του παραγωγό καθαρά θα πάνε 256 ευρώ ανά τόνο προϊόντος.

Αντιστοίχως, ο δεύτερος διαγωνισμός διεξήχθη για την πώληση 3.500 τόνων μαλακού σταριού και σε αυτόν συμμετείχαν τρεις επιχειρήσεις. Στην περίπτωση του μαλακού σταριού, την υψηλότερη προσφορά την κατέθεσε η «Δημητριακή», με 180 ευρώ τον τόνο και επικράτησε. Για τον παραγωγό το καθαρό ποσό θα είναι 165 ευρώ τον τόνο, καθώς η Ένωση θα κρατήσει ως προμήθεια το ποσό των 15 ευρώ ανά τόνο.

«Είμαστε της λογικής του κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι. Υπό αυτή την έννοια είμαστε ικανοποιημένοι από τις τιμές που επιτύχαμε, διότι αυτή τη στιγμή στην αγορά του σκληρού σταριού δύσκολα θα βρει κανείς να γίνονται πράξεις με πάνω από 250 ευρώ ο τόνος, ενώ και στο μαλακό η αγορά σήμερα πληρώνει περί τα 150 ευρώ τον τόνο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας.

Αναφορικά με την εκκαθάριση, ο ίδιος εκτίμησε πως από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα καλούνται οι παραγωγοί από την ΕΑΣ με σκοπό να υπογράψουν τα σχετικά συμφωνητικά και από την Τετάρτη 15 ή το αργότερο από την Παρασκευή 17 Ιουλίου, θα μπορούν να εξοφλούνται για την παραγωγή που παρέδωσαν φέτος στην οργάνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία