BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Επιστρέφουν στα 460 ευρώ τα ελληνικά FOB

Βελτιώνεται το τοπίο στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, µε τις τιµές εξαγωγής να ακολουθούν στην άνοδο τις ευρωπαϊκές τιµές.

papadogianis_M_6

Γιάννης Παπαδογιάννης

3492
1

Έτσι, τα ελληνικά FOB ενισχύονται κατά επιπλέον 10 ευρώ ο τόνος, στα 460 ευρώ από ελληνικό λιµάνι για τις µέτριες ποιότητες.

Η δυναµική των τιµών του Καναδά σε συνδυασµό µε τις µεγάλες και ακριβές αγορές της Αλγερίας και της Τυνησίας το προηγούµενο διάστηµα, να συντηρούν το θετικό µοµέντουµ των τιµών.

Με δεδοµένο ότι βρισκόµαστε κοντά στη νέα σπορά και είναι προφανές πως το µοµέντουµ για το σκληρό είναι θετικό. Οι τιµές της φετινής σεζόν σε συνδυασµό µε τα προγράµµατα συµβολαιακής που κυκλοφορούν στην αγορά προµηνύουν αύξηση των εκτάσεων. Σηµειώνεται ότι έχουν ακουστεί τα 35 λεπτά το κιλό ως τιµή βάσης στους παραγωγούς του συνεταιρισµού της Νίκαιας στη Λάρισα, ενώ µαζί µε το ποιοτικό πριµ, η τιµή ανεβαίνει 38 λεπτά το κιλό.

Στους ευρωπαϊκούς δείκτες είχαµε άνοδο τιµών στη νέα λίστα της Φότζια κατά 10 ευρώ σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες µε την ιταλική αγορά να βρίσκεται εδώ και τέσσερις εβδοµάδες σε ανοδικό ρυθµό. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 510 - 520 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 505 µε 508 ευρώ ο τόνος. Σταθερή στα 470 ευρώ έµεινε η τιµή σκληρού σίτου στη γαλλική αγορά σε βάθος επταηµέρου, αν και στις αρχές τις εβδοµάδας επιχείρησε µια άνοδο στην περιοχή των 475 ευρώ, για να διορθώσει στη πορεία.

Ο Καναδάς κατόπιν της µικρής διόρθωσης την προηγούµενη εβδοµάδα ανέκαµψε κατά 20 δολάρια, µε τις τιµές προσαρµοσµένες σε ευρώ, να ανέρχονται στα 426 ευρώ. Από την άλλη στο Σικάγο (µαλακά σιτάρια) η αγορά εµφανίζει κάποια σηµάδια κόπωσης, που αποδίδονται στην αγωνία των εµπλεκόµενων στην αγορά για την παγκόσµια ζήτηση. Οι δείκτες των συµβολαίων ανέκαµψαν στα 250 δολάρια.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-10-2022 18:26THEODOR

Τελικά το συμβάν στην Κριμαία μήπως ηταν στημένο ,ωστε να αντιδράσει η Ρωσία ,να βρούν ευκαιρία να ανεβάσουν τις τιμές των σιτηρών τωρα που ειναι στα χέρια τους ;;;; Πάλι οι παραγωγοι την πατήσαμε......

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία