BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Παραμένει στα 345 ευρώ για το σκληρό η Φότζια, επίμονη πτώση στα ναύλα

Τέταρτη εβδομάδα συγκράτησης της πτωτικής τάσης των τιμών για τα σιτηρά διανύει η Φότζια, με τη συνεδρίαση της Τετάρτης 7 Ιουνίου να διατηρεί την τιμή για το σκληρό σιτάρι στην περιοχή των 345 ευρώ ο τόνος.

Foggia_times_07-06-23_site

5475
11

Οι τιμές στη νέα λίστα της Φότζια για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης εμπόρου διαπραγματεύονται στα 340-345 ευρώ ο τόνος. Για τη δεύτερη ποιότητα με ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιμή αποθήκης εμπόρου κυμαίνεται στα 330-335 ευρώ ο τόνος.

Στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου πιέζονται κάτω από τα 290 ευρώ ο τόνος τα ελληνικά FOB, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διάθεση πώλησης από τους εξαγωγείς για τα αποθέματα. Σχετικά με τη νέα σοδειά ακούγονται τα 280 ευρώ ο τόνος παραδοτέο σε μύλο για σωστές ποιότητες, κάτι που μεταφράζεται σε τιμή παραγωγού κοντά στα 24 λεπτά για σιτάρια με μέτριες προς χαμηλές πρωτεΐνες. Σε λίγο ξεκινάει και ο αλωνισμός στην Ιταλία, όπου και εκεί αναμένονται προβλήματα με τις πρωτεΐνες, οι οποίες λογικά θα κινηθούν σε μέτριες προς χαμηλές μετρήσεις, ενώ ερωτηματικό παραμένουν και τα υαλώδη έπειτα από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.  

Την ίδια στιγμή ακόμα και η ξηρασία στην Ισπανία, που πράγματι αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, δεν βοηθά τις τιμές, με Ισπανούς εισαγωγείς πριν λίγες ημέρες να προτείνουν επίπεδα τιμών στα 295 ευρώ ο τόνος, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση από τους εγχώριους μεσίτες, με αποτέλεσμα οι τιμές και στις προσφορές των Ισπανών να κινούνται προς τα 280 ευρώ. Έτσι, με τα μαλακά σιτάρια σε ελεύθερη πτώση και την παραγωγή του σκληρού μάλλον άφθονη αν και προβληματική, το μόνο πράγμα που θα μπορούσε την τάση στην αγορά θα ήταν κάποια κακή είδηση από τον Καναδά, που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Αντιθέτως, ένας παράγοντας που θα μπορούσε εύκολα να πιέσει και άλλο τις τιμές, είναι ο δείκτης τιμών μεταφορών Baltic Dry Index ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, στην σκιά της υποχώρησης της τιμής πετρελαίου, έγραψε απώλειες της τάξης του 24,6%. Σε περίπτωση που διατηρηθεί λοιπόν κάτω από τις 1.000 μονάδες και μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, οπότε και ο Καναδάς αναμένει μια παραγωγή κοντά στους 6 εκατ. τόνους με βάση τις σπορές που έχουν γίνει και βρίσκονται σε εξέλιξη, τότε διευκολύνονται οι ανταγωνιστικές εισαγωγές από τον Καναδά.

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

09-06-2023 12:43 Πετρος

Οι φωτιες στον Καναδα ειναι στο ανατολικο κομματι στην περιοχη που βρισκεται ολη η παραγωγη του εξαγωγιμου μαλακου σιταριου του Καναδα.--------------------- Ο θειος μου 60 ολοκληρα χρονια στο Τοροντο δεν εχει ξαναθυμηθει αντιστοιχα φαινομενα.---------------------------- Η γη λογω ξηρασιας εχει γινει φρυγανο και με μια αστραπη εγινα ολα καρβουνο!!!!!! 33 εκατομμυρια στρεμματα εως τωρα!!!!! ---------------------------------- Το μαλακο αυτη τη στιγμη που μιλαμε στον Καναδα εχει βγαλει 2 φυλλα και οι ριζες ειναι κλωστες οσο ο ιστος της αραχνης.------------------------------- Στα 5 πρωτα εκατοστα χωματος δεν υπαρχει πλεον ιχνος υγρασιας.................---------------------

Απάντηση

09-06-2023 11:45Ι. Κόνιαρης

Με14,5 λεπτά το κριθάρι στο Κιλκίς είναι μία καλή ευκαιρία για τίς φαγανες-λαμογια να τά φάνε (και να μήν χορτάσουν) οι βροχοπτώσεις ήταν για αυτούς η καλύτερη ευκαιρία για αυτούς.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

09-06-2023 11:33 Πετρος

Η πτωση στο εγχωριο μαλακο ειναι δεδομενη.---------------------- Στην πισω μερια της Σεληνης εχουν σπαρθει εκατομμυρια στρεμματα ανθεκτικων υβριδίων εξαιρετικης ποιοτητας με υψηλο βαρος ανα 1000 σπορους.--------------------------------- Τα ναυλα απο και προς την Σεληνη εκτιμαται οτι θα αποκλιμακωθουν ετι περαιτερω.................................... Ο επιχειρηματικος ομιλος που ασκει το μανατζμεντ των τοπικών ΚΤΕΛ ,δηλωσε οτι εχει χαραχθει επιθετική στρατηγικη και πλεον τα Διαστημικα Λεωφορεια εχουν μετατρεψει τον χωρο αποσκευων των επιβατων σε grain bins,δηλαδή δεξαμενες μεταφορας δημητριακων. Δεν αποκλειστηκε το ενδεχομενο να τα τακτικα δρομολογια να πυκνωσουν για την καλυψη των αυξημενων αναγκων.--------------------------------- Ο πολεμος με τους γηινους αγροτες ξεκινα............................ ΣΤΑΡ(Ι) WARS !!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

09-06-2023 09:44Aris

Μπείτε διαβάστε άρθρο στο Υπαιθρος Χώρα

Απάντηση

08-06-2023 15:02🌾🌾🌾🌾

Μην ανησυχείτε που έχουν χαμηλά οι τιμές στα προϊόντα σας θα δωθεί barley voucher, και wheat voucher με ενισχηση τιμής από την κυβέρνηση , τα voucher με ενισχυμένη τιμή θα αφορά μόνο τα βόδια ,πρόβατα ψηφοφόρους .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-06-2023 14:11Toyos Antikoglou

Ας επιτραπεί υψηλότερη τιμή μόνο σε εμβολιασμένους αγρότες. Θα μπορούσαν αν εξοικονομηθούν χρήματα για όσους 'κέρδισαν τη ζωή τους πίσω'.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-06-2023 10:07Γιώργος

Πλημμύρα στην Ιταλία.... Ξηρασία στην Ισπανία.... Επισιτιστική κρίση (για να μην το ξεχνάμε κι αυτό). Παρόλα αυτά η τιμή όμως του σταριού θα είναι πεσμένη γιατί έτσι τους βολεύει... Για να βγάλουν αργότερα πολλαπλάσιο κέρδος... Κερδίζουν εκατομμύρια κάθε χρόνο και πάλι δεν τους φτάνουν τους καημένους! Α Π Λ Η Σ Τ Ι Α ! Και συ ρε Πανάγο τους σιγοντάρεις αντί να τους κράζεις! Αλλά φαίνεται πως είσαι δημοσιογράφος του εμπόρου και όχι του αγρότη... Δυστυχώς....

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία